Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 14 rok
|
|
No tě prsk...,jestli tohle na mě přijde,tak to určitě u Chocholouška skončím  .
Petře,tak to už se vůbec nedivím,že jsi z toho byl tak špatný.Ale,že jsi to přestál,tak to klobouk dolů.Je vidět,že o svou rodinu moc stojíš i když v tu chvíli to asi tak nevypadalo.
A neboj nikomu to nepovím.....je to tu u mě jako v hrobě  .
|
|
Bludička
|
|
|
|
|
Děkuji Bludičko za diskrétnost, jsem rád, že kromě tebe už se o tom mém úletu nikdo nedozví
A rodina je pro mne opravdu na prvním místě, i když to tak někdy nevypadá.
Ale věř, že mám vždy po takovém nějakém výbuchu šílené výčitky svědomí, a v hlavě mi šrotují stovky otázek a důvodů a příčin proč se to tak stalo, proč to nešlo jinak apod.
Ale to si určitě prožil každý rodič.
|
|
Petr
|
|
|
|
|
Petře úplně tě chápu,též jsem udělala v životě věci(vůči dětem a manželovi),za které bych si pak nafackovala.Ale u tebe to musí být těžší.Já když cítím,že na mě lezou ty mé úlety manžela upozorním,ať mě nebere vážně.A dětem nakukám ať mě nechají,že mi není dobře,bolí hlava a pod.Jenže já mám velké děti,ty jsou už rádi,že po nich nic nechci.Ale ty tvé by to ještě nepochopili,potřebují společnost a neustálé povídání.
Nojo,dali jsme se do boje,tak musíme vydržet a bojovat.A hlavně se držet,abychom neubližovali svým nejbližším  .
|
|
Bludička
|
|
|
|
|
Ahoj všem, jsem ráda, že je vše v pořádku a jste v pohodě. Já jsem dneska taky už o mnoho lepší, ale ještě tento týden zůstávám doma. Antibiotika mám až do středy a ve čtvrtek jdu na kontrolu. Jsem ale stále pořád hrozně unavená a ospalá. Dnes jsem byla sice na "skok" v práci, z původně plánovaných 2 hodin jsem se tam zasekla na půl dne, ale to je normálka. Jak tam už člověk jednou strčí nos, tak se to nabaluje a nabaluje. Zítra napíšu více. Pa a moc zdravím
|
|
Sisi
|
|
|
|
|
Ahoj Lucko, jsem ráda, že jste to vše doma urovnali, ale upřímně se mi také to kontrolované hulení moc nezdá. Ještě bych tak pochopila, kdyby si přítel vymínil, že si zakouří jen vyjímečně s kamarády někde na akci jednou za pár měsíců (vím, že závislost u trávy je jiná než u alkoholu...), ale tím, že si určil víkendy, opět plánuje pravidelnost a může se stát, že bude v týdnu hodně nervozní, protože z toho nikdy úplně nevypadne a už se nebude moci dočkat víkendu nebo jak psal Petr, bude to tajit. Ale to poznáš až v "provozu".  Jinak mám ještě jednu poznámku, myslím na to od té doby, co jsem přečetla tvůj vzkaz. Píšeš, že si vůbec nedovedeš představit přijít sem se sklopenýma ušima a přiznat, že sis to jedno pivo dala. V žádném, ale vůbec v žádném případě nechci, aby to vyznělo hloupě a nabádavě, přece jenom to z toho psaní kolikrát může vyznít jinak, než to člověk vlastně myslí. Jen jsem ti chtěla říct a ujistit tě v tom, že to děláš hlavně kvůli sobě a prckovi, ostatně jako my všichni zde, a naše debatní skupinka je tu v dobrém i ve zlém. Trochu mám jen starost, aby ses třeba při případném selhání (které samozřejmě nikomu nepřeji, ale člověk míní život mění, známe to ....)nestyděla před námi přiznat zakopnutí a nepředstírala statečnost. To, že nám se to zatím jakžtakž daří neznamená, že jsme hrdinové! Jak mně tak i Alfardovi se to stalo, zhřešili jsme, ale důležitá je upřímnost, jinak to asi bez ní tady ztrácí smysl. Tak to jsem jen měla na duši, omlouvám se, že do toho vrtám, ale trochu jsem nabyla dojmu, že by ses mohla třeba stydět přiznat slabost - nesmíš to brát tak, že bys zklamala nás. Přeji ti moc a moc síly, odvahy a virtuální "hug".  S.
|
|
Sisi
|
|
|
|
|
Petře a Bludičko, budete se mi strašně smát, ale já vám naprosto rozumím. Ač se to nedá moc dobře srovnávat, u mě to neodnáší děti, ale pes  a můžu vás ujistit, že mám úplně stejné včitky vůči té němé tváři jako máte vy vůči dětem. Jsem někdy tak nervozní, že bych jí nejradši přerazila  To jsou přesně ty stavy, kdy se nic nedaří, člověk je naštvaný na celý svět a pak mě dokáže vytočit i to, že pes třeba neudělá potřebu na povel během 2 minut a kouká všude kolem, kde co lítá a jestli náhodou není v dohledu 200m nějaký psí kamarád na hraní.  Jsem jako nevyrovnaný idiot, vylítnu a pak se jí další hodinu omlouvám. Ale jnak je to boží stvoření  Takže známe to všichni - netřeba Chocholouška! 
|
|
Sisi
|
|
|
|
|
Ahoj Sisi.
Tak jsme se tu po víkendu sešli skoro všichni a bez větší újmy  ,to je fajn.Jen Alfard nám pokulhává  .Kdepak asi je???Doufejme,že s námi stále drží basu...
Je dobře,že už si z nejhoršího venku,myslím tvou nemoc.Ale pěkně vyzobej všechny léky co máš a s tou prací pomalu.Hezky si marodní vychutnej,proválej,proflákej až do konce.
Zdravím.
|
|
Bludička
|
|
|
|
|
Ahoj vespolek,
omlouvám se všem za absenci. Není to známka něčeho špatného, držím se s Vámi všemi!  Dokonce stíhám číst příspěvky - díky registraci mi chodí do mailu. Bohužel v práci si sice stihnu přečíst maily, ale nějak si netroufám otevírat barevné stránky se samými alkoholiky :-D. No a doma už není večer čas a síla zapínat počítač a reagovat. S takovou prodlevou už ztrácí moje reakce na ostatní aktuálnost. Ale jsem rád, že se Sisi uzdravuje, Lutzka je na dobré cestě a všichni se držíte. Pokud jde o Lutzku, zase se trochu trhnu ze všeobecného názoru. Já myslím, že je dobrý start, že přítel vůbec začal hulení omezovat. Závislost na trávě je přece jen trochu jiná než na alkoholu a to bezprostřední ohrožení není takové. Nicméně bych to, Lutzko, využil jako test, zda vůbec přítel tuto dohodu dodrží a podle toho pak jednat dál. Pokud ji dodrží, tak pomaličku pracovat na tom, aby přestal i o víkendech. Já trávu vůbec nekouřím, abych nevypadal jako její obhájce. Ale myslím, že tam nějaké omezení je možné. My alkoholici jsme na tom hůř. Ale i tak si myslím, že jedno pivko není žádný zločin a mě by to určitě zpátky nevrátilo. Nicméně je to krásný pocit, vydržet i toto pokušení. Teď vzpomínám na Petra a jeho cyklovýlet. Taky jsme byli s manželkou venku a chtěli si sednout a žena se divila, že nechci ani jedno pivo. Kdyby jen věděla, jak moc chci  , ale bylo mi pak mnohem líp.
Takže zůstávám s Vámi, i kdybych se odmlčel.
|
|
Alfard
|
|
|
|
|
Zdravím Alfardo.
Já věděla,že jsi v pohodě.To já si schválně šťourla,protože jsem předpokládala,že se nedáš a ozveš se  .Jsem já to,ale mrška  .
A samozřejmě chápu,že si v práci nezapneš PC a hurá na tuto stránku.I já než opustím PC 10x zkontroluji jestli je vše smazáno.
To s tou zahradní hospůdkou s Petrem,to vám vážně nezávidím.Ale jste oba kabrňáci.
Tak se měj pěkně.
|
|
Bludička
|
|
|
|
|
Ahoj Sisi,
jsem moc ráda, že jsi už bez bolestí, pěkně si užívej, že můžeš být beztrestně doma a polehávat. Myslím, že máš hodně náročnou práci a normálně tam asi chodíš i s velkým nachlazením, tak si to teď pořádně užij, že si musela zůstat doma a nejede přeš to vlak:-).
Jak si psala o sklopených uších - to já tak nemyslela a určitě bych se přiznala, kdbych si to pivko dala. Chtěla jsem tím naznačit, jak moc mi tu všichni pomáháte. Já vím, že to dělám hlavně kvůli sobě a rodině. A taky jsem si našla další motivaci, po chlastu se tloustne a upřímně - vidím teď jak krásně jdou přebytečné zásoby dolů a to nepiju ani ne dva týdny... a moc nepila před tím... Co se přítele týče, tak s tou pauzou začal při našem rozhovoru sám, dočkal se postupu v práci a tam si už nemůže dovolit chodit spomalenej. Přiznal, že to na sobě cítí a ví, že to musí omezit. Jak píše Alfardo, travka je trochu jiná. A myslím, že on sám mě teď nebude chtít zklamat. On sám po mě úplnou abstinenci nechce, chce jen abych nedocházelo k příchodům, jaký jsem tu popsala. Vidí, že přesto jsem šlápla do abstinence, myslím, že by si připadal jako hlupák, kdyby on selhal.
Tak zatím, večer snad zase napíšu.
Lutzka
|
|
Lutzka
|
|
|
|