zdravím, od včera čtu tohle forum, dosel jsem asi na 20-30 stranu, gratuluji vsem, co se drzi.
je mi 22, moje situace zatim neni tolik tragicka, ale uz byla neunosna. poprve jsem exprimentoval s alkoholem rekl bych v patnacti, tak nejak klasicky jak bylo u nas v cr zvykem. tak to pokracovalo dale, pomerne normalne, nic co by vybocovalo z extremu. nekdy jsem toho sice vypil hodne, ale nic co bych nemel pod kontrolou (samozrejme opic jsem si zazil hodne, ale tak nejak studentsky).
zlom prisel na podzim minuleho roku, kdy jsem zacal pomerne hodne psychicky trpet, navic se pridalo nekolik umrti v mem okoli, ktere jsem vzdy velmi tezce nesl a v tom nalomenem rozpolozeni chybel kousek k zacatku konce. v te dobe to samozrejme jeste nebylo jinak kriticke a zdalo se mi, ze to stale nevybocuje z toho "normalu", kdy jsem fungoval.
bohuzel jsem ztratil zajem uplne o vsechno, skola sla stranou a ja se dal topil ve svych myslenkach. vzdy jsem byl pomerne uzavreny clovek a pomalu jsem se prestaval vidat s kamarady, s kterymi jsem si opravdu rozumel. k rodicum jsem take nikdy nebyl extra otevreny i prestoze to jsou dva uzasni lide, ktere budu vzdy obdivovat a dodnes vse, co jsem mel je predevsim jejich zasluhou.
ale zpet ke me... takze jsem se dale topil ve svoji hlave a zacal pit opravdu hodne, to bylo rekl bych na zacatku brezna. od te doby jsem pil skoro kazdy den, prevazne vecer, ale nekdy i pres den. vim, ze to neni zase tak dlouha doba, ale poznamenalo me to hodne. v patek jsem pil naposled a vybrecel se mamce do klina. v sobotu uz jsem temer nepil, dnes vubec nic. rodina me samozrejme podporuje, na jednu stranu velika uleva, na druhou dalsi kamen na dusi, ze jsem je takto zklamal. ale at to moc neprotahuju, pozdeji se mozna rozepisu vice...
puvodne jsem se chtel pouze zeptat. od soboty od rana jsem temer nespal (temer 40h na nohou, spal jsem odhaduju max. 30min). stavy opravdu neprijemne ťres / uzkost / chozeni v noci po ve tme v pokoji, malatny, navic ten dest v noci pusobil taky strasne depresivne. ted vecer to ale celkem jde a doufam, ze zaberu. podpora od rodiny je skvela a asi muze za tu zlepsenou naladu. moc nejim, nemam na nic chut.
nejake tipy jak to uspesne prezit? dnesek byl hodne fajn, pracovali jsme na zahrade, coz dost pomaha. pisu mezi tim bakalarku, zkousel jsem si trochu zacvicit, ale nic moc.
na noc mi nasi dali stilnox a to je asi hlavni otazka. vzit nebo nevzit? nasi ve velmi vyjimecnych pripadech uzivaji (stres v praci). navykovost to ma urcite vysokou, ale samozrejme neplanuju uzivat jindy nez dnes, mozna podle situace zitra. potom az samozrejme po konzultaci s doktory uvidime co a jak.
strasne jsem se rozepsal a opravdu jsem temer dva dny na nohou, takze snad to dava aspon trochu smysl. snad si to aspon nekdo precte a poradi. za diakritiku a interpunkci se taky omlouvam, ale to je asi to posledni, co ted resim