Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 14 rok
|
|
AlAnone, myslím si, že jednou si ho můžeš vzít.Nevyspalost je děsivá, únavná, z té jsou taky depky, je tu riziko, že by jsi vzal pití, jen abys usnul.Je dobře, že Tě Vaši podporují, pomáhají, bude dobře, hezké sny!
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Ahoj ALAne,
já nejsem psychiatr, ale zas tak mimo obor nejsem (vidíš, i tak lehce člověk skončí mezi alkoholiky). Řekl bych Ti tohle: pokud máš po ruce Stilnox, dnes si ho klidně vezmi. Jednou, dvakrát, pětkrát, desetkrát Ti závislost a problémy neudělá a asi Ti dost pomůže. Ale podle toho, co píšeš, bych radu odborníka (psychiatra) určitě vyhledal. Tak jak není jednoduché natrefit na dobrého automechanika, tak není lehké najít dobrého psychiatra, ale Tvůj problém asi zatím není v alkoholu, ale ve Tvé osobnosti a je dobré se nechat někým schopným nasměrovat, aby to u alkoholu neskočilo.
Je super, že más v rodičích oporu, ale jsou věci, kterým oni nemusí zcela rozumět. Já myslím, že Ty nejsi alkoholik a spíš bys potřeboval pomoct se svými myšlenkami. Hned v úterý s tím něco udělej! Já vím, o čem mluvím (píšu)! Člověk není stroj a každý potřebuje jinou radu a dobrý psycholog/psychiatr umí pomoct.
|
|
Alfard
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
diky za odpoved, necekal jsem takovou rychlost.
v 11 jdu na to, telo je celkem unavene, ale hlava porad nic. dost zvlastni. jinak je mi jasne, ze je to hlavne psychicka zalezitost, ale nezacina takto vetsina problemu s alkoholem?
nejaka delsi terapie by mohla byt fajn, jak to bude s alkoholem nevim, ted celkem ani nemam chut.
bavil jsem se s kamaradem, ktery prozival podobne psychicke stavy, nastesti to vyresil o dost driv s odbornikem a byl zas na nohou.
jinak pro ten stilnox jsem se rozhodl z duvodu, ze mi prislo, ze je lepsi 8h vydatny spanek s berlickou, nez dalsi trapeni. navic myslim, ze jsem toho stejne za ty posledni dva mesice moc nenaspal. k tem lekum navic stejne nemam pristup, takze se nebojim, ze bych za mesic jedl 2 denne 
rano mozna neco napisu, zatim jsem s moc lidma o tom nemluvil a je fajn to udelat takhle anonymne...
jinak AlAn jsem si dal jako alkoholik anonymni, naopak byste si ze me delali prdel .)
|
|
AlAn
|
|
|
|
|
Zdravím Alane.
Též si myslím,že nejsi alkoholik(zatím).Myslím,že jsi měl jen vypjaté období a na uvolnění si pil více než je zdrávo.Ale za tu dobu co jsi pravidelně dodával tělu alkohol si začalo zvykat a po vysazení reagovalo.Proto ty stavy (třes a pod.).Ale kdyby si nepřibrzdil,alkohol by tě určitě dostal.Teď by si měl určitě alkohol vynechat nějakou dobu a asi zkusit opravdu nějakého psychologa.A vůbec se za to nemusíš stydět,nebo něco podobného.Naopak,je lepší začít řešit problémy na počátku a ne až když už je pozdě.A ještě máš výhodu,že máš tak fajn rodiče.
A ty léky na spaní,těch bych se též při krátkodobém užívání nebála.Potřebuješ si pořádně odpočinout,to dost pomůže.A můžeš si koupit vitamíny B1,je to na uklidnění a též je to dobré brát po dlouhodobé konzumaci alkoholu.Ale nepij na to,jinak je to na prd.
Držím ti palečky ať se dáš brzy do kupy.
|
|
Bludička
|
|
|
|
|
už druhým dnem zas projíždím různý fóra a vyhledávám příběhy alkoholiků. samozřejmě místo abych dělala to co mám.
nevim proč, ale zas to na mě nějak přišlo, teď když nemůžu pít a musim dopsat bakalářku, že bych měla o svém vztahu k alkoholu hodně zauvažovat a přestat pít.
ale já už to prostě teď nedokážu.
mám teď jakoby přítele, se kterým se scházíme většinou v hospodě a já si prostě dám ten střik, on taky dost pije, až moc. vim, že bych se takovým lidem měla vyhýbat, ale...
třeba teď v sobotu, psala jsem celej den bakalářku, tak jsem ze sebe měla dobrej pocit, že se teda odměnim a pujdu s nim na terásku, dala jsem si střika, jenže pak jsme jeli na město, potkali nějaký kamarády a začlo se panákovat, já z počátku nechtěla, cítila jsem odpovědnost za svou bp, že musím v neděli psát...ale znáte to, ten chlast je prostě silnější...včera jsem se probudila, s výčitkama a rozjela se mi deprese a v takových stavech já nejsem schopná normálně fungovat - tedy něco dělat...tak jsem jen celej den ležela, četla příběhy a snad se tim snažila vystrašit /nebo ujistit, že na tom ještě nejsem tak špatně/?
mám potřebu o tom s někym mluvit, proto sem píšu...
je mi jasný, že mi napíšete ať nepiju, ale sami víte, že ono to zas tak jednoduchý neni. alkohol byl dlouho součástí mýho života a ten půl rok, co jsem nepila a byla v silným útlumu pod prášky, to jsem taky nebyla já.
teď se snažím pít už jenom ve společnosti, s tim kamarádem, nebo ostatníma, nekupuju si na kolej žádnej chlast.
je to pokrok?
minulej tejden jsem se děsně rozbila, vůbec si nepamatuju, jak jsem se dostala na kolej, jen jsem se ráno probudila, na půl oblečená a pohled do zrcadla byl dosti tristní - sedřená půlka těla - od xichtu po koleno, děsně mě to vyděsilo a bylo mi fakt zle...jen si pamatuju jak padám z barový židličky, nebo že mě někdo někde zvedá...ha
to jsem dopadla...ale je to dostatečnej impuls k tomu si nic příště nedat?
musím se víc kontrolovat, ale vono to moc pod vlivem nejde.
jsem taková nějaká zas na vážkách a něšťastná.
|
|
|
|
|
|
|
Nedávno jsem sledoval pořad, kde v Británii dělali výzkum o drogách atd. Alkohol je druhý na světě v komplexním souhrnu škodlivosti. (v hlavní řadě legalita, cena, dostupnost,...) odborných videí je hodně, na druhé straně chlast se táhne tisíce let s lidstvem, ale bylo uvedeno, že kdyby alkohol byl objeven ve 20 století, byl by zakázán.
Movo, ono pokoušet se abstinovat a mít i přátelé co pijí je těžké, natož se scházet v hospodě 
|
|
Kamil
|
|
|
|
|
proto říkám, že to mám takový zmatený a že nevím...
tak nějak mimochodem jsem se dozvěděla, že jak jsem nepila a nechodila, že ... ale to je vlastně jedno.
každopádně mi teď nějak chybí ta rozhodnost.
protože co je lehčí, než bejt pořád na sračku a na všechno srát? člověk je otupělej a nemusí řešit věci který ho pálej. ale to tu asi nemusím psát, to každej ví.
|
|
|
|
|
|
|
Každá rada drahá, těžko může alkoholik radit alkoholikovi. Je to věc priorit. Buď vidět budoucnost v sračkách mezi olezlýma troskama s krabičákem (tam to totiž skončí) nebo se smířit s tím, že budu o jednu radost ze života (chlast)chudší.
Myslím, že když se někdo vyseká na motorce a je chudší o tu radost, že může chodit, je na tom mnohem hůř...
Omlouvám se za vulgarismy, ale přišlo mi to nějak přiléhavější.
|
|
Alfard
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
že, když jsi nepila a nechodila,asi do hospody? tak co??
na sračky podělaná?? na sračky ležet v alkoholovém opojení??
ono to to má tu špatnou vlastnost, že pokud se ti nic nestane při těch sračkách, jako, že nezemřeš, nebo nezpůsobíš nehodu, nebo těžší úraz, kdyby tě to bolelo nejmíň, že jednoduše vystřízlivíš a pak se dostáváš do opravdových sraček, no a dlouhodobé sračky moc nejdou udržet
|
|
Kamil
|
|
|
|
|
Movo teď nevím jestli chodíš k nějakému odborníkovi kvůli pití,ale asi ne viď?Ani nevím jak moc si pila,ale vypadá to že dost.
Já teď četla v jednom časáku,že přestat pít ze dne na den se nedá.Ale že když je člověk silný má tu svou míru snižovat,ale to umí ukočírovat asi málo kdo.Ale podle toho co si psala,že už si nekupuješ pití na kolej,tak v těch sr....skončit nechceš a to je dobré.Tím tě nechci navádět na to,aby si vesele pila,ale pokus se to alespoň postupně odbourávat.A když už někde piješ,přestaň pít když už budeš vědět,že ti alkohol leze do hlavy.Alkohol si své udělal a ty se nebudeš druhý den nervovat kde si se válela.Vždy si před pitím vzpomeň,že vlastně když se zleješ jak čuňas,tak z toho ani nemůžeš nic mít když si nic nebudeš pamatovat.A to samé s tvým přítelem v té hospodě,po příchodu si dej nealko a pij ho co nejdéle.Až na konec si dej ten střik,aby si se zas nezlískala.A takhle se alespoň můžeš trochu pochválit když to dodržíš.Budeš vědět,že si se napila,ale nezlila a něco si pro sebe udělala.Nevím,ale takhle bych se to pokusila asi řešit já kdybych věděla,že mi to ze dne na den nejde.
|
|
Bludička
|
|
|
|