Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...70717273747576...146
Dolů
Téma: Nesnáším to, ale nedokážu přestat
*
Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok, 12 měsíce  
Sisi,Lutzi,
tak holky kam jste se poděly???
Jste v takové pohodě,že už to tu nepotřebujete?
Nebo jste zhřešily?Jestli ano,tak no a co to se stává,hlavně se seberte a bude vše zase fajn .
Jinak se mějte pěkně a dejte mi vědět ať je to tak či onak.
Bludička

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Nikdo by to nemusel vědět, kam jedete!!Manžel netuší, jak Vám je, a co máte za zákeřnou nemoc.Lidi jsou, budou zlý, sjezd Vám moc pomůže.On klidně taky může přijet, budou tam Al-anon, pro příbuzné alkoholiků, doufám, že se nezhroutí!Je smutné, když netuší, co máte za nemoc, stydí se.....ale takových neználků je plno!Bludičko, nevíte ani o co se šidíte, jak by se Vám ulevilo, pochopila byste x věcí, ...........
Liba

Zdravím všechny. Je to fajn, že je tady po víkendu dobrá nálada. Já jsem taky v pohodě, tak držím všem moc, moc palce.
Magda

to je vazne zajimave...jak lidi porad vnimaji alkoholiky jako fuj a tak a pritom ted akorad psali ze v cechach je jiz pandemie a tento problem resi kazda druha rodina,
Tak co...jde o zivot...me to tak pripada, jako ze kdyz ma clovek rakovinu a musi se proste rozhodnout co je a neni dulezite..nevim, me ti lide v AA ta hodina s nima pomohla vic nez debaty s lidma co problem s pitim nemaji....ty dobre rady, tak nepij,nebo dej si jen jednu, ... ta jejich ticha podpora a porozumeni...opravdu velmi silny pocit ve me zustal a budu chodit bude li cas jak to jen pujde a kdyby me popadly chute, tak mazu tam,volam o pomoc,
to se mi take velmi zmenilo, zacla jsem to nahlas rikat, rodicum,kamaradum...ano mam velky problem s alkoholem a pomalu se zabijim,musim a chci s tim neco delat,hledam pomoc..nechteji verit, ale pro mne je dulezite rict to nahlas...a prestat hrat dokonalou co vse zvladne...takhle to mam ja
petrata

je to tak petrato. Na chlapy se ale nedívají s takovým opovržením jako na ženy. Nevím, zda máš děti - předpokládám že asi ne, protože o nich nepíšeš. Ale pro děti mít matku alkoholičku - to je prostě hrůza. Totéž pro muže - mít ženu alkoholičku. Už jsem o tom psala v pátek.
Magda

magdi mam deti, a ono procento zen alkoholicek stoupa...tak se o tom bude verimi vice mluvit...no nejdulezitejsi je srovnat si to sam se sebou...a ti co te maji radi te podpori...ti skutecni..protoze budou radi ze je mama, partnerka, pritelkyne zdrava..nebo ze se uzdravuje...ale vim ze to neni lehke pro nikoho zucastneneho
petrata

Oni ti, co nemají alkoholické geny nikdy nemůžou pochopit naši nemoc, nemůžeme se divit.Oni si řeknou dost a nepijí, my to nedokážeme, náš mozek nás nutí pít dál, a tak chlastáme.Pro ně je to tak jednoduchý, proto se diví, odsuzují, nadávají, nerozumí!Nejsme slaboši, jen nemocný.
Liba

Ahoj Bludi, je to tak , zhřešila...Každý den sem chodím a čtu si a přemýšlím. Ale stydím se sem psát, že jsem si dala jenom 3dl vínka, ředím to vodou, nepiju sama a ani každý den. Je to teď velký boj. Nejsem ještě tam, abych se vzdala toho uvolnějí, přestože se neopíjím. Pozoruju co to dělá a nedělá, zda mám chuť zvyšovat dávky, jak mi je druhý den... Přemýšlím o mém vztahu k chlastu pořád. Teď sedím s kompem zabalená do deky, jsem ráda, že jsem si sedla a za chvilku si vlezu do postele s knížkou. Mám za sebou hektický den, zítra to bude ještě horší - jsou to ty dny, kdy jsem si ráda nalila do hlavy necelou sedmicku vina. Ani me to dneska nenapadlo, až teď když Ti píšu. vlastně tím neustálým přemýšlením na chlast, ho možná trochu i vytěsňuju. Je to možný? Nevím. Mám v sobě zmatek
Tobě strašně fandím, že máš takovou sílu a řeklas "dost" a bojuješ. Jseš tady s Libuškou ohromnou oporou všech, co se snaží nepít. Ukázkou toho, že to jde. Já si moc přeju, abych došla tam - kam vy. Zatím jsem slabá a jen se snažím nedržet krok s okolím, které kalí fest a má pocit, že dát si flašku denně je ok. Možná oni můžou, já ne. A mám z toho strašnej strach. Přestože ho mám, tak si jako blbeček ty dvě sklenky - neodpoustím. A jsou dvě cesty, buď si to udržím, nebo se pomalu dovleču do pasti a pak to bude fakt problém. Omlouvám se za ty žvásty, nemám ze sebe radost.
Lutzka

Lutzko, jsem rád, že jsi zpět, i když ne tak jak by sis představovala.
I já jsem na forum nahlížel každý den s výčitkami a otázkami proč a kde se to pokazilo?
Bohužel je to někde v nás a musíme s tím bojovat dál, najít si jiný způsob, jak to překonat.
Je tu spousta fajn lidí, kteří ti pomůžou dostat se zpět do pohody.
Možná to chce jen se pořádně vypovídat, určitě někdo bude reagovat.

Drž se
Petr

Libo, máte naprostou pravdu. Kdo ty geny nemá a nezažil to, tak to skutečně nikdy nepochopí. Považují závislé za slabochy, nechápou, že se jedná o nemoc. Nevědí nic o tom, jak je to hrozné - ta chuť se napít.
Magda

Stránka: 1...70717273747576...146
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter