Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok, 12 měsíce
|
|
Ahoj Lutzi,
jsem moc ráda,že si se ozvala i když si zhřešila.Nemusíš se bát ani stydět sem napsat vždyť tato kategorie se jmenuje : Nesnáším to,ale nedokážu přestat"
Jasně,že mě mrzí,že si neodolala.Ale zase mám radost,že to nevzdáváš a pití nehrotíš  .Vím,že je těžké smířit se s tím,že dnes jsem zjistila,že jsem alkoholik a od zítra ani hlt.I mě trvalo než jsem pochopila,že jsem v tom až po uši a takové to od zítra už nepiji nefunguje.A také sama ještě nevím jak dlouho a jestli vůbec vydržím.Zatím mě to baví,dává mi to svobodu,ale nevím jaké překvápka na mě kde číhají  .
Tak se snaž a moc se drž a nevzdávej to,uvidíš půjde to.
A nestyď se a určitě piš,přesně jak píše Petr,někdy i malá podpora pomůže.
Měj se moc pěkně a držím palečky.
|
|
Bludička
|
|
|
|
|
Asi každý člověk se stydí za své slabosti a u alkoholika to platí dvojnásob. Před sedmdesáti šesti lety se setkali dva alkoholici nad kterými již všichni včetně lékařů zlomili hůl, podělili se o své zoufalství a zjistili,že jim to davá ohromnou sílu, sílu přestat pít a začít usilovně pracovat na svém uzdravení. Od té do by se jejich příkladu drží tři miliony uzdravujících se alkoholiků na celém světě. Každý den děkuji za to, že mé kroky vedli k těmto dveřím. Je to cesta pro každého alkoholika, který touží přestat pít!
|
|
|
|
|
|
|
ja byla dnes take znovu na AA a dnes to bylo smutne, neb nejake recidivy a pady na opravdu hluboka dna, ale skupina drzi pevne
a necha vsechny vymluvit...no tusim to je opravdu dlouhy proces tuhle hnusnou nemoc pochopit a prijmout ji za svou...mluvily i zeny, fest alkoholicky, zanedbane deti,socialka...bylo mi uzko, ale motivace udrzet si strizlivost fakt silna,na zivo je to mnohem osobnejsi, tak peknou strizlivou noc vam vsem
|
|
petrata
|
|
|
|
|
Ahoj Bludičko, moc Tě zdravím a ostatní tady na fóru taky!Měla jsem výpadek techniky a času:-)Naštěstí pouze techniky a času... já se docela držím, ačkoli teď řeším víc věcí najednou v rodině i v práci a potřebovala bych, aby měl den 48 hodin:-)Ale jak se říká, všechno zlé je k něčemu dobré - přesvědčila jsem se, že bez pití se věci řeší rozhodně snadněji. Sice to ještě není tak dlouho, co nepiju, přesto je mi výrazně lépe a momentálně jsem ve stadiu, kdy si říkám, že si na ten kolotoč už znovu sednou nechci. Vím, že je strašně snadné zapadnou do starých kolejí,ten "chlastací" algoritmus je prostě tam... ale pořád si uchovávám v paměti, jak hnusně mi bylo po každé další vypité flašce na těle i na duši!!! Docela funkční strašák...Z Tvých posledních příspěvků vidím, že se držíš skvěle a že máš zase radost ze života a ještě dodáváš sílu ostatním:-) Díky!!!Měj se moc krásně, drž se...a vůbec všichni tady se držte:-)
|
|
|
|
|
|
|
Zdravím Petrato,
tak to musí být síla na AA.Člověk tam jde s tím,že je na tom zle a když pak poslouchá ty příběhy ostatních,tak asi teprve pochopí,že může být ještě hůře viď?To musí být teprve motivace....
Je fajn,že ti to tolik dává.Tak informuj ať my ostatní víme o čem ty AA vůbec jsou.Díky,že se tu dělíš o své dojmy a pocity.
Přeji ti pěkný den.
|
|
Bludička
|
|
|
|
|
To je ta motivace, slyšíš příběhy lidí, co na tom byli moc zle ,daleko hůř než já,, a stejně dokáží abstinovat, drží se, a tak proč já ne?A už máš toho brouka v hlavě a začínáš brát ten život vážněji, zjišťuješ, jak si ho kazíš chlastem, nahrazuješ radost ze života něčím, co Tě ničí........docvakne Ti to nesmyslné přežívání, zesmešňován,ničení sama sebe, svým milých.....učíš se,jak přestat...a je to.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Ahoj Gisel,
jsem ráda,že se držíš.Vím jaké to je na psychiku člověka když se rozhodne nepít a k tomu se přidají starosti.Chce to hodně síly,ale pravda je,že se střízlivou myslí se věci řeší lépe.
I mě drží od pití vzpomínky na propité dny a první dny bez alkoholu,UŽ NIKDY!!!!!!!Prostě to nedopustím!!!!
A je vidět,že se bez chlastu měním,protože lidi kolem mě co neví,že jsem pila chodí a ptají se mě co se děje,že jsem nějaká jiná.Jestli jsem nebyla nemocná,nebo neměla starosti,že jsem byla strhaná a divná....No a teď jsem prý omládla......no to babu potěší ne  ???Tak se přece nebudu vracet k milenci,který ze mě dělal takovou trosku  .
Takže tu budu bojovat s vámi a doufám,že hodně,hodně dlouho.To máte,ale radost co  ?
Tak se drž a všichni ostatní též.
|
|
Bludička
|
|
|
|
|
to je fajn holky, bludi i gisel ze to jde...a pujde,budem se podporovat a informovat a tak...stare milence odhodime a uvidime co noveho dorazi...zdravimi i libu, pekny strizlivy den damy
|
|
petrata
|
|
|
|
|
Libuško,Petrato,
určitě to musí fungovat,já to pociťuji i takhle.
Copak by to se mnou asi udělalo kdybych byla přímo tam,to bych asi vypínala i reklamy na chlast v telce  .
Vážně mě to dobíjí,jen tak dál dámy.
Krásný den.
|
|
Bludička
|
|
|
Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok, 11 měsíce
|
|
Ahojky,
zdravím a hlásím,že u mě dobrý  .
A co vy,dnes žádná podpora jako nebude????
Užívejte teplého počasí a držte se.
|
|
Bludička
|
|
|
|