Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok, 11 měsíce
|
|
možná problém je v tom, že se nemám čaho chytnout. nemám nic a nikoho, nemám vlastně "proč" přestat, ale přitom vim jak mě to užírá...a že mě to zničí
|
|
|
Poslední úprava: 28/05/2011 11:56 Provedl: Mova.
|
|
|
|
Podívej se do zrcadla, té by jses měla držet 
|
|
Kamil
|
|
|
|
|
díky, tos napsal hezky...
ale ani to nějak nepomáhá, nějaká forma destrukce sebe, nezáleží mi na sobě.
resp. kde mám teda začít?
|
|
|
|
|
|
|
tak v prvé řadě bych být tebou si přestal říkal, že už nikdy nebudu pít. Je ti 22 a ta představa tě spolu s depresema ještě přitěžuje. a stejně to porušuješ. Taky by jses měla mít začít ráda,...jak zvládeš nemoc depresi, alkohol už nebudeš potřebovat, já jsem si zavinil svého času depresi pitím alkoholu, tak možná mám matnou představu jak se cítíš
|
|
Kamil
|
|
|
|
|
já to měla právě naopak, napřed deprese, samoléčba chlastem (8 let), pak konečně návštěva psychiatra - antidepresiva, která mi "pomohla" tak, že mě totálně utlumila, sice jsem nepila /nebyl důvod/, ale ani jsem nežila a pak mi po nich začalo být špatně. od té doby /konce ledna/ jsem vystřídala asi už patery ad, žádný nepomáhaj, už nemám sílu trpět. a tak chlastám a nejradši bych ani nevystřízlivěla. deprese je hrozná.
možná už i přestávám věřit, že i když mi bude líp, tak nebudu tolik pít. už jsem si na to dost navykla. tělo to "potřebuje".
děkuji za vaše reakce
|
|
|
|
|
|
|
a co a kolik piješ?
|
|
Kamil
|
|
|
|
|
Ahojky holky a Kamile.
Já se dnes nějak nedostala k PC,byla jsem pracovat na zahradě,což docela dobré.
Ale teď jsem pročetla všechny příspěvky tu.No nevím co k tomu dodat....
Co se to děje?Jsou snad na nás alkoholiky pořádané nějaké nájezdy chlastu a depresí?
Ani já se z těch nálad nemůžu nějak vyhrabat....
Nejspíš si objednáme jednu celou léčebnu a necháme se tam všichni zavřít  .To bylo na odlehčení,já vím jak je to pro každého z nás těžké  .
Petrato,je super,že jsi stále létajícím orlem
Libuško,u Vás mě těší,že jste procitla ze sna a jste zas tou bílou holubicí co tu na nás dohlíží.
Kamile,tebe obdivuji za to,že se stále držíš a vždy když někdo potřebuje podporu jsi tu.
Gisel,ty jsi snad už procitla a půjdeš dál tím směrem po kterém tady všichni toužíme.
A Mova,ty jsi ještě mladá a máš v sobě tolik síly o které ani nevíš.Využij ji a udělej pro sebe něco....Vím,že je to moc,moc těžké,ale nezatracuj svůj mladý život bylo by tě holka škoda.Jsou okolo lidi co tě mají rádi,tak jim neubliž.
Mějte se všichni tak dobře jak jen to půjde a věřme,že nám musí být líp  a to MUSÍ!!!!!!!!!!!
|
|
Bludička
|
|
|
|
|
ahoj bludi i ostatni, no co rici,pekne to napsala anna v prispevku v sekci nasledky, alkoholici neumi celit nekterym problemum, resit je nebo nechat byt a resi to utekem k chlastu,
a kdyz prestanes tak zustanou i ty situace a problemy, a musis se je naucit resit jinak, tak to nejak bude a ja vim ze v mem kvartalnim piti mam vzdy pocit velkeho pretlaku a pocitu ze uz to nevydrzim...porad nekdo neco chce atd...viz proc se opila gisele, no taky jak pekne psal standa, byt sobec a rict si ze zustat strizlivy je nejdulezitejsi, problemy byly jsou a budou,
a s jasnou hlavou je vetsi nadhled,nevim ja se najednou na vse divam jinak, je pro mne nejdulezitejsi nepit, a nenecham se zatahovat do veci, ktere nejsou moje...ziju tak den za dnem a zatim to jde, ale bludi sama vidis kolik je recidiv a hruzy kolem dokola. Sam to opravdu zvladne malokdo,neb je dulezite zmenit pristup k sobe,ke svetu, asi i proto jsou AA tak uspesni,
nabizeji krok za krokem uceleny program.Hm...no Libusko kdyby jsi k tomu chtela napsat neco vic...preci jen uz mas s alkoholiky velkou zkusenost, i s recedivami,pady, ale urcite i s tema co to dali, tak budu rada,tak ja stale rovny let, dnes jedem navstivit hrad Karlstejn,tak zatim ahoj
|
|
petrata
|
|
|
|
|
Co dodat??Alkoholik uteče od řešení každého problému k chlastu, ráno zjistí, že problém existuje furt a ještě kocovina k tomu, tak hned chytne po další flašce, a uteče znovu.Věčně utíkat se nedá, je hůř a hůř.A fňuká se, naříká, obviňuje se celý svět, všichni se snaží mu ubližovat, nikdo ho nemá rád, a pěkně se v tom svém neštěstí rochní, lituje se o 107, a přitom stačí tak málo!!Vyzkoušet si střízlivost, pár dní, a zjistí, že mu je dobře, že vše vidí úplně jinak, jak se plete, a za ty průsery si může jen jedině on sám!On sahá po flašce.On si ten chlast lije dobrovolně do krku!Nějaký kecy o depresích!!!!jistě, že po chlastu jsou, špatné svědomí, okna, stud!u doktora se svěří jen s depresema, o pití nemluví, doktor to netuší, stanoví mylnou diagnozu,a náš alkoholik už má omluvenku pro okolí a hlavně pro sebe.ON je nemocný!!!Cpe se práškama, prolije je alkoholem a hurá ke konci!A otravuje, unavuje všechny, vydírá, zneužívá své příbuzné, ničí rodinu, vše.AA fungují proto tak bezva, protože jsou tam jen alkoholici, co abstinují, ví o čem je řeč, a chtějí naprosto zadarmo pomoc jiným , nováčkům, co, jak dělat.Zkusili si své peklo, byli na dně, ví, o čem mluví, mají školu života!Záleží jen na nováčkovi, jak svou nemoc pojme, buď s trochou pokory uslyší příběhy lidí, kteří měli těžké životy,nejtěší, spadli k pití, přesto se z něj vyhrabali, žijí krásně, mají rodiny, přátele, postavení v práci, jsou úspěšní.Je to úžasná motivace, jen chtít taky žít, nepřežívat.Neřešit okolí, budoucnost, minulost ale žít přítomností.Začátky jsou vždy těžké, ale dostali jsme se do toho sami, a jen my sami se můžeme znovu k dobrému, kvalitnímu životu opět dostat.Na tisíc procent to stojí za to, vím to já, a miliony lidí, co díky AA přestali pít.Pokora, nebrat pořád, naučit se i dávat, pak přijde smích, radost, úleva, život.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
diky libi, diky,
|
|