Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok, 11 měsíce
|
|
Libo, to o tej depresi jsi napsala dost drsně, zdá se mi, že to vidíš jednostranně, že prostě nevěříš, že lidi pijou protože maji ty deprese a už neví jak z nich /jako je to u mě/
každopádně po přečtení toho příspěvku je mi tak nějak zle. samozřejmě ze sebe
|
|
|
|
|
|
|
no mova ahoj,to je jako ta vecna otazka co bylo driv, slepice nebo vejce, deprese nebo chlast? jedno je jasna, piti ti moc vyrovnanosti neda, neco delat treba, dyt to tady ctes? nebo ne? a liba ma daleko nejvetsi zkusenosti s alkacema vsech kalibru, tak proc ji neverit, ano spousta lidi chlasta neb si nevi rady se svym zivotem a spousta lidi je pod antidepresivama, se stejnych duvodu,proste tyhle latky meni nase vedomi a meni nasi psychiku, a ja furt tak nejak verim ze to jde i jinak, apropo ja jsem farmaceut, tak o tom neco malo vim, hm a je holt kazdeho volba co si zvoli, zivot v otupeni, nebo na uteku,nebo pod farmaky a tak...nekdy si tak rikam co to s tou zapadni civilizaci sakra je,mame vsechno...a furt to neni to ono, jestli to neni jen nekonecna rozmazlenost...nevim, mova, je to na tobe, drz se
|
|
petrata
|
|
|
|
|
Movo, až vydržíš rok nepít, deprese Ti zůstanou, možná máš pravdu.Tak to zkus.Jenže Ty nechceš!Pořád hledáš důvod proč pít, mělo by to být obráceně, najdi důvod proč nepít, hned Ti napovím!Třeba zmizí deprese!Dostuduješ.Mamka bude šťastná.A Ty taky........
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Dobrý večer děvčata...,
tak já teda taky trochou do mlýna.
Já tak trochu Movu chápu.Je mladá a má depky,pak vyzkouší chlast a depky se zmírní a chlast zachutná.A tak se léčí,a léčí,a léčí samozřejmě alkoholem,ale ouha alkohol už přestane být tím pravým lékem a tak se depka vrací a to s ještě větší silou...
Mova určitě ví,že se ty dvě nemoci(deprese a alkoholismus)mezi sebou perou a jedna zhoršuje druhou,ale má z toho strach.Je mladá a nechce depky...a právě,že je mladá,tak si nedokáže představit celý svůj dlouhý život bez kapky alkoholu.Zatím je zmatená,ale moc dobře ví,že s tím bude muset něco udělat.
Taky bych jí ráda pomohla,ale i jí chápu a vím,že pro mladého člověka je to hodně těžké....
Ale Mova,musíš se sebou vážně něco udělat,aby nebylo ještě hůř.
Tak a teď po mě můžete začít házet kamení za to co jsem právě napsala.Ale já si vážně myslím,že ty mladý to mají těžší než my
Jinak všechny zdravím a přeji pěkný večer a krásnou dobrou noc 
|
|
Bludička
|
|
|
|
|
Zdravím, tak za to bych se podepsal i já 
|
|
Kamil
|
|
|
|
|
Bludi, je inteligentní-zatím-, ví to sama nejlíp.Kdyby měla rakovinu, taky by váhala s léčbou??Copak se někomu z nás chtělo loučit s alkoholem???A u mladých je to horší, rychlejší konečná.Tady tolerance, city musí stranou,zničí si celý život, znám holky, co nedodělaly školu, skončily jako šlapky.......
|
|
Liba
|
|
|
|
|
dobre rano damy a panove,k tematu,ja myslim, ze je jedno kolik ma clovek let,jde o to si uvedomit, ze mas velky problem s chlastem a ze jedine reseni je nepit. a nekomu to trva chvii, nekdo na to neprijde cely zivot. a movina kombinace alkohol a antidepresiva je stejne desiva jako andrejky o vlakno vys. Rivotril a alkohol. Na druhou stranu jsme vsichni na jedne lodi a co muzu rikat, asi ano je to tezke, ja mam tohle nejak jinak,pro mne vzdy kdyz nepiju a je to klidne treba pul roku to neni tezke,prijde mi normalni nepit. Ale pak kdyz prijde to silenstvi a piju, je tezke nepit, temer nemozne nepit. takze chapu ze nekdo musi bojovat s chuti na alkohol kazdy den. a to je asi tezke.
Me se zda nejdulezitejsi byt si vedom,ze je to na furt a
vlastne muzu vse a jen ne pit a to mi neprijde zas tak zle.
jen si clovek musi ty nove a prijemne stezky vyslapat, a ne automaticky sahnout po flasce. Teda tak to delam ja. Problem,no a, mam a co, jdu neco uzitecneho delat,
to jsem pobrala od liby i na AA, a fakt to funguje.
No trocha filozofie po ranu neuskodi, tak prijemny let, dnes moudra sova,cao
|
|
petrata
|
|
|
|
|
Zdravím všechny. Pořád víc si uvědomuju, že jediná možnost jak přestat chlastat je nepít vůbec. Pořád jsem se snažil obelhávat, že já to zvládnu mít pod kontrolou, ale vždycky to skončilo dřív a nebo později průserem a pak detoxem. Vím, že pít málo neumím, prostě jsem alkoholik se vším všudy. Teď se učím žít bez pití a rozhodně to není jednoduchý. Vím, že stačí jeden panák (a určitě by u něj nezůstalo) a už bych v tom jel zase. Takže chci říct, že není jiné řešení než úplná střízlivost. Taky chci říct, že jsem pil alkohol na deprese a pak to bylo ještě horší. Depky sice zůstaly, ale jsou menší...
|
|
Jindra
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
jj kontrolované pití neexistuje,já to zkoušel,gen alkoholika buď máš v sobě nebo né a já holt jo,15.měsíců nepiji a je mi dobře
ahoj Petr
|
|
|
Petr
|
|
|
|
Zdravím Vás tu všechny...
Já tohle všechno vím,že jediné východisko jak žít spokojený život pro alkoholika je bez chlastu!!!!
Nevím sice kolik let je Jindrovi a kolik Petrovi,ale mě už bylo 40,mám rodinu a mám vlastně i odpito.Takže já si to dokážu v hlavě srovnat,proč nepít.V první řadě kvůli sobě a v druhé kvůli rodině,musím být mámou,musím být manželkou,musím pro ně i pro sebe fungovat.Vím jaké je to s pitím i bez něj,všechno už jsem si zkusila....
Ale co se asi honí v hlavách těch mladých,kteří sotva začali jakože žít,zkoušet vše nové a hlavně povolené....,a teď jim někdo řekne JSI ALKOHOLIK už nikdy NESMÍŠ.
Vím,že když řeknou v pátek zapaříme,tak si nikdo nepředstaví pátek s předčítáním literatury a popíjení čaje....,ale vybaví se jim alkohol,hudba,rachot.
A proto si myslím,že oni na tohle poznání,že ten chlast není jen kámoš na pařby,ale že je to záludná bestie potřebují více času a hlavně někoho blízkého kdo by jim v tom pomohl.Jenže jsou mladí,vystrašení a nejbližší koho mají jsou rodiče a těm se to bojí či stydí říct.
Tak proto si myslím,že to mají těžší a chápu je,že se tomu tak brání,ale zároveň vím,že si tím ubližují
No tak to na vysvětlení,aby to nevypadalo,že je v tom podporuji
Mějte se fajn...
|
|
Bludička
|
|
|
|