Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...84858687888990...146
Dolů
Téma: Nesnáším to, ale nedokážu přestat
*
Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok, 11 měsíce  
Zdravím všechny.
Už nejsem také z nejmladších, takže mohu ze zkušeností souhlasit s Bludičkou.

Mládí a alkohol prostě bohužel už leta tak nějak chodí ruku v ruce a záleží na každém jedinci jak tím bouřlivým obdobím projde.
Někdo si prožije to své bez úhony, někdo se pak objeví na fóru a bude se ptát, kde udělal chybu.

To, že začal pít a nemůže přestat mu nebo jí nemůže vyčítat nikdo z nás tady na foru.
Sami víme, jak moc je těžké přestat.Těm, co se to podařilo jen samou chválu a trpělivost při předávání svých zkušeností těm ostatním - slabším (na mysli i po těle).

Mějte se a držte se.
Petr 1

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Je mi skoro 32 a alkoholu jsem propadl před třemi roky. Né že bych předtím nepil, ale byly to občasné pařby, které mi nepůsobily problémy. Prostě jsem se z toho vyspal a život šel dál. Pak se mi prostě nakupily věci, které jsem neuměl zvládnout a začal si ulevovat pitím. Začal jsem pít potají a vlastně čím víc jsem pil,tím méně jsem chodil do společnosti. Když jsem si uvědomil, že mám problém, bylo už pozdě. Chápu všechny, kdo si neumí představit, že už nikdy, já si to taky neumím představit. Měl jsem rád akce, kde se pilo a na nealku mě to fakt nebaví. Já teď doufám, že jednou to prostě přijmu jako fakt, že se dá žít i jinak a snad se to časem stane samozřejmostí. Kdyby někdo řekl ve dvaceti, že už se nesmím napít, tak si o něm myslím, že je to idiot. Vlastně jsem si to samé myslel i ve třiceti,takže jsem si musel projít těma šílenejma recidivama, které mě málem připravily o rozum. Ted se snažím začít novej život bez alkoholu den pod dni a radši moc neplánuju dopředu, protože mi to zatím nějak nevycházelo.
Jindra
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Ahoj všem, kteří chtějí přestat pít a touží po střízlivosti.
Pil jsem od 14-15 let a v sedmnácti jsem pil tak, že jsem musel odejít ze střední školy. Stále se řešilo proč se mi ve škole nelíbí, ale nikdo neřešil proč se mi líbí u chlastu. To už jsem měl za sebou rozmlácené auto rodičů a pobyt na psychiatrické klinice. Doma nademnou zlomili hůl a vyhodili mne na ulici. Přišla vojna a tvrdý režim mne na chvilku zachránil. Než jsem nastoupil do civilu stihl jsem se oženit. To byla částečná záchrana, protože jsem přestal pít denně, ale jen o víkendu. Přez týden jen výjimečně a to do té doby než jsem zbořil naše auto,protože jsem po pařbě zaspal do práce a tak jsem si vzal auto a cestou jsem usnul za volantem. Po té přišlo deset let zkoušení jak pít kontrolovaně. Samozřejmě na nic. 1.září 2009 šel můj syn poprvé do školy a já stál páchnoucí v koutě a nemohl jsem udržet foťák v ruce jak jsem se třásl. Večer už jsem seděl u PC, měl jsem vypito a brečel jsem. Našel jsem si v naprostém duševním zoufalství stránku(tu jsem již před časem našel) AA a hned napsal na kontakt s prosbou o pomoc.Psal jsem to po půlnoci a s chybama. Druhý den jsem dostal SMS a ta mi dodala odvahu. Nějaký den jsem ještě popíjel, ale 17.září jsem se odhodlal a šel na mítink AA. Od té doby jsem se nanapil(už jsem psal někde 20.měsíců). Já vám chci všem jen sdělit to, že je stále naděje, že je jedno kolik je komu let, kolik toho zažil nebo kolik vypil. V podstatě jsme na tom všichni stejně: jsme závislí na alkoholu, jsme alkoholici. Každý kdo touží přestat pít má naději, ale musí pro to něco udělat!
Standa
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
standa_t.

Znám 20 leté trosky, ne narkomany, ale alkoholiky. Pijí pravidelně od svých 12-14 let.Doba je jiná, my jsme sice pařili, ale fungovali, učili se, pracovali.....někteří z těch mladých mají odpito, jsou tak trop, jako my jsme byli v 50ti.My jsme netušili, co je alkoholismus, dnes už se přeci něco víc ví.Omlouvat alkoholika, ať je mu 20, nebo 100 nelze, když pije dál.Falešně litovat, statečně přihlížet jak se ničí je dost kruté, zbabělé.
Liba

Libuško,
já s Váma absolutně souhlasím.Ale...,no je tu opět ale.
My jsme si také své užili a mohli jsme být alkoholiky klidně už v patnácti a teď to ale..Vše bylo klidnější,rodiče byli klidnější,měli více času na děti(na nás),ve škole to bylo jiné...,dostat lepana když jsme přestřelili bylo v poho,neřešila to sociálka a podobně.Ale hlavně,dnes je vše hektické,rodiče nemají čas na své děti,jelikož musí dát přednost zaměstnání a děti se musí zabavit sami.No a jsme doma,kámoši,chlast,drogy....
Falešně je nelituji,možná kdysi když jsem ještě nevěděla co je chlast.
Teď vím,že je to na nich.
Bludička

Zdravím orla,
jsi v pořádku?Stále létáš a rovně?
Tu sokol
Bludička

jasne,prave jsem rovne priletela z prace a z prijemneho posezeni s kamaradkou,ona vino, ja minerale ae vse ok, nejak se nam to tady rozdebatovalo, tod prima, tak kra...jdu spat at nejsem rano mzourava vrana..drzte se alkoholici,drzme
petrata

Zdravím pracante.
Tak jak se vrána vyspala?Do růžova?
Bludička

ahoj bludi, venku zima, jinak prima, ptacata v hnizde, piju kafe a jesti mi dobre, jak ty?
petrata

Ahojky,
no ty ještě nakonec začneš rýmovat...
Mě je též docela fajn,též popíjím kafíčko,vařím oběd a ptáčata jsou venku z hnízda,takže pohoda.
Počasí jakž takž,roztaženo,zataženo,17 stupňů a fouká a fouká.
Ty děláš odpolední,že si dorazila tak pozdě domů ty noční ptáče?
Bludička

Stránka: 1...84858687888990...146
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter