Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok, 10 měsíce
|
|
jééé, přidat se chci:) ale to je jen pro abstinující, že?  jinak bych chtěla být slavík, vzpomněla jsem si na oscara wilda, jestli znáte jeho pohádky... četla jsem příběh od Líby Skleničkové a pak jeden anonymní, ten mě dostal, tedy ta podobnost, taky své bolesti a prohry skrývám, aby to nikdo neviděl, stejně tak alkohol, okolí si myslí, že jsem v pořádku, ale už delší dobu vím, že to tak není. což, alkohol na chvíli odreaguje, ale toť vše. ráda bych v létě do kláštera, tam nebudu mít příležitost pít, možná si na to ani nevzpomenu, kéž by....
|
|
paramanu
|
|
|
|
|
Ahoj všem,při svém působení v AA se stále setkávám s alkoholiky, kteří hodně hovoří o tom co by pro ně bylo asi nejlepší a co by asi měli dělat. Lecos si přečetli a leckdy toho ví o alkoholu víc než adiktologové. Něktří již prodělali několik recidiv a po každé je to o něco horší. Po každé recidivě přijde doba, kdy je silný,kladně naladěný a na alkohol si ani nevzpomene. Ta doba je několik dní, týdnů, měsíců i let, ale pro alkoholika tato doba vždy skončí a znovu se napije a zase je to o něco horší. Vždy to končí špatně a proč? Protože nejsou ochotni rozeznat rozdíl mezi slovy "měl bych udělat" a "dělám to","měl bych jít do léčebny" a "půjdu do léčebny","měl bych jít na AA" a "jdu na AA". Tomu se říká nemluv a udělej. Málokdo to chce slyšet...protože teď jsou "silní","ví co a jak","teď cítí, že to opravdu dokážou"...jsme nemocní a čekáme, že střízlivost spadne z nebe a my nemusíme hnout prstem, nebo jen trošku, aby se neřeklo..Já už to pochopil, každý čtvrtek atˇse mi chce nebo nechce, zvednu zadek a jdu na mítink...a zázraky se dějí...
Děkuji,kdo četl až dokonce, blahopřeji kdo pochopí, objímám kdo si vezme k srdci..
|
|
|
|
|
|
|
para ja jsem si vas spletla s movou, se me zdalo ze to ate velmi podobne ladeno, tak omluva..ale i tak vitejte a drzim palce smer strizlive ziti, a ano stando mate pravdu,nekecet o tom a delat to, to zabira..
|
|
petrata
|
|
|
|
|
Para....,
no konečně normální slova  .
Jasně,že se přdej a můžeš klidně zatím psát sem,my ptáčkové lítáme z fórka do fórka.Buď tedy klidně slavíkem.
A ty to máš jak s pitím,piješ denně?A ty se asi moc nesnažíš to nějak ukončit,nebo jo?
Ty příběhy co jsi četla,jsou si dost podobné a všichni se v některém poznáváme,protože nás všech společný jmenovatel je chlast.
A něčemu moc nerozumím,ty chceš jít do kláštera,což chce odvahu a mít jasno v hlavě.Tak proč teda nezajdeš na AA ať si v cajku?
|
|
Bludička
|
|
|
|
|
já piju téměř denně, pak se pár dnů snažím nepít, ale vždycky propad, no. nevypiju toho moc, si myslím. jen nevím, kudy kam. mám diagnostikovanou poruchu osobnosti /schizoid, vyhýbavá/. ale chci se nějak zařadit. studuju teologickou fakultu a už jsem pár dnů v klášteře strávila, teď by to taky nemělo být na dlouho... prostě chci zjistit, co to přinese, třeba mi to dodá sílu...
|
|
paramanu
|
|
|
|
|
Proč Paro nezajdeš na AA?
|
|
Liba
|
|
|
|
|
přeju hezký večer! na AA zajdu, jen co se dám do gala. i přesto, že mám strach mluvit nebo se nějak projevovat před lidmi. i když vím, že tam můžu mlčet, nikdo mě k ničemu nebude nutit. ale je to pro mě velmi těžké, mívám stavy dlouhého mlčení, kdy nedokážu přimět jazyk k činnosti a jen koukám před sebe, přitom strašně trpím, nebo melu něco nesrozumitelného. když jsem s lidmi, tak mám šílené úzkosti, nejradši bych se zavřela doma, ale to je to nejhorší, pak sáhnu po chlastu... no prostě, případ pro psychiatra. nechci na to brát léky. ráda bych našla posilu u Boha.
|
|
paramanu
|
|
|
|
|
Ahoj Para,
budu psát otevřeně jo?Tak to neber osobně.
Za prvé chválím AA a za druhé,ty jsi tak věřící,že píšeš stále o bohu?V pohodě napiš,já s tím problém nemám,jen chci vědět jak zamýšlíš.
Měj se.
|
|
Bludička
|
|
|
|
|
já vím, že se musím překonat... lidé mi neubliží, ani lidé z AA... bojuju s tou myšlenkou, lidé nejsou nebezpeční, i když mám v sobě pevně zasuté, že ano... Nehlásím se k žádné církvi, ani náboženství. Prostě hledám, chci najít způsob, jak plnohodnotně žít...
|
|
paramanu
|
|
|
|
|
Tak jo,já to beru,ale dokážeš říct proč to bereš přes boha?
A s tím,že lidé ti neublíží,tak většinou jsou to lidé co ti ublíží...Zvířata to určitě nejsou.
Ale jistě....,všichni nejsou takový.
Ale jestli k tomu máš nějaký sklon a vztah,tak to zkus.
Vždy je lepší něco dělat,než nedělat nic 
|
|
Bludička
|
|
|
|