Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok, 10 měsíce
|
|
A děkuju, Magdě, za doporučení! Max Kašparů je zajímavá postava. Nevím ovšem, jak bych ho mohla kontaktovat. Přijde mi, že bude nejspíš dost žádán, jako terapeut i jako duchovní rádce.
|
|
paramanu
|
|
|
|
|
Na alkohol žádné zázračné léky neexistují. Síla, která Tě nutí se napít je příliš silná, málo co ji dokáže zahnat. Největší problém je ale v tom, že hodně alkoholiků má předsudky a nejde ani za doktorem / ten asi pomůže nejlépe /, ale ani nemají odvahu si zajít na sezení alkoholiků - co kdyby jí - nebo ho tam náhodou poznali .......
Alkoholismus beru spíše jako nemoc duše. Dobrá je víra, nebo alespoň v něco veřit. Když chci přestat pít, není to asi záležitost na pár dní.
Hodně pomáhá především podpora rodiny, blízkých, kamarádů - důležitý je osobní kontakt. Vím o jednom člověku, pomohl už z maléru pár známým lidem. Výhodou je, že se s každým spojuje přes SKYPE, takže nikdo nemá pocit, že si ho někdo na sezení prohlíží, jestli ho náhodou nezná a pod. Má stránky tuším na problemysalkoholem.cz. Už tady zaznělo něco jako "duchovní guru" či "duchovní rádce". Myslím, že si na nic takového nehraje. Každý si svou cestu na abstinenci musí najít sám a neházet flintu do žita.
|
|
katka
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj,
každý alkoholik dospěje do fáze kdy je na tom tak špatně, že je ochoten připustit, že to nezvládá a že potřebuje pomoci. Je jen na něm jak se rozhodne. Samozřejmě že společenské dogma o naší nemoci hraje ve prospěch alkoholu. Také jsou zde faktory jako je lenost, pýcha, ego, různé strachy. Tyto faktory dokáží i uzdravujícího se alkoholika vrátit zpět k pití.
Pro mne je důležité, že jsem v AA našel návod, jak se vyrovnat se všemi faktory a životními nástrahami, které by ve mne mohly vyvolat proces, který by skončil u chlastu.
"Pomáhat ostatním alkoholikům dosahovat střízlivosti"- to je i můj způsob uzdravování a životní náplň. Kdo chce, může mne kontaktovat, nebude první.
Standa, alkoholik s úsměvem...
|
|
|
|
|
|
|
Opět zdravím,
Paramanu, tady je kontakt: www.norbertinum.cz/index.php?view=98&stitle=KONTAKT. Asi je hodně zaneprázdněný, ale zkus ho zkontaktovat. Nevím, jak to máš do Pelhřimova daleko, ale vím, že tam k němu lidé normálně chodí do ordinace jako ke každému jinému psychiatrovi. Jinak - víra v Boha člověka z alkoholismu ani nevyléčí, a ani ho před ním neochrání. Člověku, který je schopen Boha přijmout, dodá víra sílu, pomůže mu najít sebe sama, ale k té víře je třeba i odborná léčba. I kněz se může stát alkoholikem, je to člověk jako my všichni ostatní, a ty "spouštěče" chlastání jsou u něj také stejně, jako u nás všech.
|
|
Magda
|
|
|
|
|
Magdi, s tou vírou naprosto souhlasím.Také jsem zažila v léčbě kněze.Víru měl ale problémem byla samota,kterou musel přijmout k vykonávání svého poslání.Takže v
podstatě světský problém.Ještě jsem měla zážitek s pánem,který přišel opravdu z ulice,léčba x tá,a po 2 týdnech odešel,protože mu prý chybí Bůh.Nemám potřebu se hádat,ale to mě nadzdvihlo.Poněkud ostřeji jsem mu řekla,že jediné co mu chybí je chlast,Boha může mít kolem sebe pořád,pokud v něj opravdu věří, ale mě tam chybí moje děti a i tak to chci dokázat přestat pít,proto tam jsem.Ne v žádném případě víru nikomu neberu,ono je možná takové zažité klišé,že víra znamená jen víra v Boha.Já mám taky víru,která není ve všem podložená Biblí,Koránem,Starým zákonem...ale s pravidly desatera se ztotožnit můžu.
|
|
Anna
|
|
|
|
|
V AA je to myšleno jako víra ve Vyšší Moc, v něco doufat, z něčeho mít respekt.Můžete být příroda , Bůh není vůbec podmínky, na každé schůzce se to říká, knihy, brožury jsou narychlo přeložené z USA, kde je Bůh , víra jasná, u nás ne, už se to čtení upravuje.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Anno a Libo, popsaly jste to pěkně a přesně. Ten člověk, co se vymlouval, že mu chybí Bůh - tak se za Boha jen schovával. Ve skutečnosti v něj možná ani nevěřil. Co se víry týče - já jsem taková normální katolička, žádná fanatička. Žiju v regionu, kde je ještě hodně katolíků,takže ta tradiční víra v Boha je zde pro hodně lidí součástí života. Takže na základě vlastní zkušenosti vím, že víra sama člověka neuzdraví. Ten chlast je silnější. Je ale pravdou, že pokud ji dokáže člověk vnímat, tak dovede posílit.
|
|
Magda
|
|
|
|
|
Ještě se chci zeptat, včera jste se tady bavily o nějakém dokumnetu. ráda bych se na něj taky koukla. Napíšete mi prosím, kde ho najdu?
|
|
Magda
|
|
|
|
|
To ví asi Anna, sice jsem tam na tom já, ale ani nevím, kde ho hledat.Tv Barrandov, Láska alkoholická, České milování-archiv.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Teda tak tak koukám my jsme dámy filozifky.A jde nám jde o jedno.Už se v životě nenapít,už to nikdy nezažít.Proto sem chodíme.Líbo,ty to pořád nechceš slyšet,ale jsi dobrá,že jsi šla do toho dokumentu.Když pije Bartošová....tak to k nim patří,někdy mi připadá,že jim to zvýší popularitu.Ale tekhle vystoupi před celým národem,to má teprv přínos.Jinak nahoře klikněte na lištu "k stáhnutí",jsou tam ty videa a rozbalíte je kliknutím dole na "velikost.."
|
|
Anna
|
|
|
|