Re: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu Před 7 rok, 3 měsíce
|
|
Angelino,
Ono je to fakt těžké, ale abstinence není o tom, že nesmiš mít kamarády nebo o tom, že o ně příjdeš.
Já vím, momentálně nejde jít do baru a slavit vodou, čajem a džusem, ale časem by to mělo jít.
Ale brát to tak, že mám depku, protože kvůli abstinenci přijdu o všechno je špatně, tak to asi myslel Krtek.. Ty neprijdeš o kamarády a život kvuli absinenci, ty prijdes o všechno kvuli chlastu, který se ti vymkl z rukou...
Byla jsem teď 4 dny na horách, kde alkohol tekl proudem a bylo to s těma lidma hrozně fajn a střízlivé se mi krásně lyzovalo a fyzicky jsem se oproti loňsku hodně posunula a bez kocoviny jsem mohla vnímat tu přírodu, ty hory.... A kdybych pila? Bylo by mi zle a ještě bych jela domů s těma kanaloidnima pocitama, kde sem zas co dělala, říkala atd...
Asi to chce najít něco, co tě na té abstinenci bude bavit.... :-D
|
|
Allie
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj,
včera jsem to nezvládla, co k tomu dodat.
Dnes si raději beru na hlídání děti, které u mně zůstanou i přez noc...
Alespoň vidíte, jak já se tady fakt s tím alkoholem motám a neumím to vyhrát...
|
|
|
|
|
|
|
Angelina napsal:
Myslíš si, že se musím dostat tak daleko, že nebudu mít depku z toho, že bych třeba byla lhostejná, k přátelům, že po volbách šli do baru...neumím příjmout součást svého života=další krok, který musím přijmout, že nemůžu s kamarády(požívající alkohol) nikde asi chodit, že?
Najit si nové, nealkoholicky poživající, že? Toto jsi chtěl říci?
To nejtezsi pro me bylo uvedomit si dokonale a do vsech dusledku ze:
a) jsem nevylecitelny
b) pokud budu dal pit tak ztratim vsechno co mam a umru hnusnou smrti na fyzickem, psychickem a socialnim dne
c) do konce zivota se nesmim napit - nikdy a nikde a s nikym
Vim ze bod c) je ciste statisticky nesplnitelny a vim ze prijde den kdy selzu. Abstinenci beru jako kazdodenni boj a snazim se na sobe kazdy den pracovat abych to selhani ktere jednoho dne prijde zvladnul co nejlepe. Dokonce i po temer dvou letech nepiti jsem se nedokazal smirit zcela a 100% s tim ze se uz nikdy nenapiju - nekde hluboko uvnitr si pohravam s myslenkou ze jednou, jednoho dne az usoudim ze jsem udelal vsechno co bylo potreba a ze jsou vyrovnane vsechny zavazky a pohledavky nakoupim strasnou spoustu alkoholu, odjedu s nim na me oblibene misto v horach a tam budu pit a pit az do uplneho konce. Asi je to smesne ale pomaha mi to srovnat se s realitou.
Ano - je to presne tak jak pises. Pokud to chces OPRAVDU jednoho dne definitivne rozseknout tak budes muset postavit abstinenci na prvni misto a zacit zit svuj zivot kolem ni. Je mozne ze to bude znamenat prestat chodit do baru (aspon nacas nez se srovnas, ja dnes taky davam firemni vecirky s alkoholem a ozralymi kolegy uplne v pohode  ). Je mozne ze Te to bude stat nejake pratele a kamarady. Budes nucena prijmout ve svem zivote zmeny ktere se Ti asi nebudou libit, mozna budes muset zmenit vice ci mene zivotni styl. Jo, je to na h**** ... jenze tohle jsme si meli rozmyslet nez jsme pustili chlast do zivota  .
A netrap se prilis tim ze jsi selhala a ze se "motas". Uvedomila jsi si ze mas problem a ze ho chces resit (jinak by jsi sem nepsala) - uz to neni vubec malo. Dulezite je to nevzdat a sama uvidis jak se bude situace vyvijet. Snadny to urcite mit nebudes ale zvladnout to jde!
|
|
|
|
|
|
|
Kurňa, však ešte o polnoci(cca 23.00) si tu písala. To mi chceš povedať, že nemáš doma suchú domácnosť alebo si ešte niekde bola?
|
|
|
|
|
|
|
ahojte
Angelina...
viacerí Ti tu už písali. ja pridám len malú črepinku z vlastnej skúsenosti....
"Ubytuj" sa doma, vo vlastnej domácnosti, nechoď nikam, skús si doma hovieť, čítať, variť niečo dobré, pozrieť si fajn film, prijať triezvosť, nastaviť si program...každých 24 hodín sa počíta...nadraď triezvosť a čistotu nad všetko ostatné...aspoň vydrž zopár dní, potom z toho budú týždne, prekvapí ťa možno aj jeden mesiac ak to vydržíš.
držím palce
Ala.
|
|
|
|
|
|
|
G., myslíš spraviť niečo podobné ako Martin Frič?
|
|
|
|
|
|
|
Ahoj, jsem zpět, odležela jsem si pár týdnů na psychiatrii - deprese, úzkosti, myšlenky na sebevraždu a tak. Chci napsat k Angelině - někdo tu psal, že její postoj nechápe, no nevím, pro mě je to zcela pochopitelné. Je jí líto přijít o dlouholeté přátele, o zábavu v baru, plus x dalších věcí, s nimiž se alkohol pojí. Ale bohužel musím souhlasit s tím, že tento stav je nutné přijmout, i když to bude bolet. Časem si Angelino zvykneš. Já jsem třeba od doby, co abstinuju (skoro pět let), opustila malování (prostě mi to za střízliva nejde), přestala jsem chodit na plesy a zábavy (protože vím, že střízlivá na parket - to prostě nedám), nechodím na opékání prasete nebo na grilovačku, kde se předpokládá, že budou všichni nalití, (a taky si to jako střízlivá tak neužiju, a to jako fakt a můžete mě ostatní kritizovat. Ale samozřejmě že toho tolik nelituju, jsem hlavně šťastná, že se mi daří nepít, protože u mě už to bylo "o život". Jo a taky asi ostatní naštvu, když napíšu, že mi trochu vadí příspěvky, které alkohol označují jako peklo a střízlivost jako ráj. On to totiž ráj často není, je v něm i spousta problémů a trápení, alespoň u mě. Jinak přeji všem hezký den 
|
|
|
|
|
|
|
Krtek napsal:
G., myslíš spraviť niečo podobné ako Martin Frič?
Musel jsem googlovat  . Ale ano, je to morbidni ale takhle nejak ano. Ta predstava tak trochu zmekcuje a odlehcuje tu realitu ktera na me nekdy dopada. Asi kazdy potrebujeme to sve "...jednoho dne..." at uz to nakonec dopadne jakkoliv  .
|
|
|
|
|
|
|
Ahoj Rem, jsem ráda, ze si zpátky... No jo, abstinence není ráj, protože život není ráj... Pro mě je abstinence jediný způsob života, s chlastem to už vůbec nešlo, fyzicky a vůbec. Možná proto je to snadnější, když člověk ví, ze nemá jinou možnost....
S tím tancem to mám asi stejně, střízlivá na parket nevlezu, ale třeba rodinné oslavy, grilovacky atd mi nevadí, normální lidi, co se priopijou na oslavě mi neva, blabolici opilci jo, s nima se bavit nedokážu, prostě cítím jejich problém a když mají chytré kecy, tak si říkám, ty jo, co to říkáš, koho poučuješ, když sám neumis ovládat svůj život a říkám si, zítra stejně nebude vědět, o čem jsme se bavili a tak je nechám být a bavím se s někým jiným.....
|
|
Allie
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Napíšem to takto. Keby som nebol alkoholik, popíjal by som ďalej, aj keby som mal tie vedomosti o alkohole a závislosti, aké mám teraz. Ale keďže už som sa prepil do závislosti, tak je pre mňa abstinencia bezpečnejšia. Viem ako na mňa vplýval alkohol, niekedy mi chýba ten okamžitý pocit pohody. Ale pre mňa je to nevyhnutnosť byť triezvy. Už som si zvykol na to a je mi takto fajn. Nastalo zmierenie s triezvosťou. Ja proste nemám na výber. Viem, čo som mnou alkohol robí, ako mení moju povahu na agresívnu a k tomu strašné absťaky. Neidealizujem si triezvosť ako tú najkrajšiu vec na svete. Ale musel som si vybrať. Pre mňa je prioritou. Asi najväčšia daň za to je, že ja sa bez alkoholu neviem zabaviť. Nie že by som nikde nechodil, len to už nie je ono, to čo s alkoholom. V tej hlave chýba niečo, čo by uvoľnilo tú brzdu. Chýba tomu šťava.
|
|
|
Poslední úprava: 27/01/2018 13:07 Provedl: Maťo.
|
|
|