Re: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu Před 7 rok, 3 měsíce
|
|
Znám hodně alkoholíků..za 20 let pijácké dráhy opravdu hodně...Ale jen jediného kdo to dal bez ústavní léčby..Můžu vám držet palce, ale popravdě, tyhle řeči o nepití pár dní jsou spíše k smíchu (pláči?)..Musíte pochopit, že nen´až tak důležité nepít jako zjistit hlavně proč pijete a tento problém eliminovat..Jinak držet se na sílu od lahve nikdo nevydrží dlouho..Hezkou neděli kolegové
|
|
|
|
|
|
|
Drahuš: super, ustála si to a to je dobrý krok dopředu.
K tomu chození do společnosti-Alo, to nevadí, že se na to necitiš, naučit se trávit čas sám se sebou, četba, film, odpočinek, člověk je vlastně jakoby v rekonvalescenci, je to určitě pozitivní a časem budeš silnější a zvladnes i společnost....
|
|
Allie
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Holčinky děkuji, Allie jsi pro mě vzorem, jedna z posledních, kteří vydrželi a začli žít jinak. Většinou se tu lidé jen ohlásí a za pár dnů zmizí. Bojuji za střízlivý život už od lońského léta, analyzuji svoje pití, zkoušela jsem kontrolované pití, učím se z příběhů tady na fóru, učím se žít jinak. Ale vlastně jinak nežiju, pouze jsem se dokázala zbavit večerního nebo spíš už odpoledního vínečkového rituálu, bez pocitu lítosti, že si nemůžu dát. Jak psal krtek: můžu kdykoliv, třeba hned, ale teď nechci. Zalíbilo se mi moc s čistou hlavou. A další věc problematická je popíjení všeobecně v této společnosti, že jsou všechny akce spojené s pitím, takže další meta pro mě, zažít akci v pohodě bez alka. Jako já jsem chodila na akce bez alka normálně, tedy většinou, že jsem musela řídit, ale ve skrytu duše jsem věděla, že až přijedu domů, tak vínečko bude. Jinak stejně do společnosti moc nechodím, u mě byl problém víno doma.
No a nějak se začít musí, ano 32 dní je směšně krátká doba, na podzim jsem měla 2,5 měsíce. Pokazila mi to velmi pro mě zdrcující událost, ale další posun pro mě. Hodně stresové situace se člověk taky musí naučit zvládnout, a když nezvládne, tak rychle to zase utnout.
Milý Petře Ch, teď jsi v léčebně pod ochranou, ale realita běžného života je jiná, budeš se taky muset naučit( a to tě asi teď učili v léčebně) zvládat jednak bažení, změnit rituály, vyhýbat se některým situacím (tam kde se popíjí), atd. Říkáš, že bez léčby to nejde, ale ani ústavní léčba není 100%. Nemachruji, podporujeme se tady s holkama, jsme tady na tomto fóru právě abychom se podporovali při abstinenci a psali své pocity při našem snažení. Allie je toho důkazem. Vydžela více než rok nepít. Vím, že všechno se může rázem změnit, ale to může i když projdeš léčebnou. Stejně si to musíš ve své hlavě uspořádat sám. Přeji nám všem hodně zdaru.
|
|
|
|
|
|
|
Petr Ch: Z casti mas pravdu "nepit pres silu, zjistit, proc chlastame". Je samozrejme dulezite zjistit pricinu a zapracovat na tom. U me to bylo nic nedelani, flakani po kalbach, pak jsem zacal vyplnovat cas necim jinym a kaleb ubyvalo....
|
|
blabla
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Presto ale to nepiti pres silu u mnoha lidi zustane, at zmenili v zivote kde co, mozek je "svine".
|
|
blabla
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Máš pravdu.Sice nejsem v léčebně ovšem vřele Ti jí doporučuji...Sama to zvládneš opravdu těžko..drž se jako my ahoj
|
|
|
|
|
|
|
FG. nepití přes sílu zůstat opravdu může..Je to běh na dlouhou trať..po 10 letech těžkého chlastu těžko čekat že náprava proběhne za půl roku
|
|
|
|
|
|
|
Pro Petra Ch:
Já jsem myslela, že jsi v léčebně, když jsem klikla na tvůj nick, psal jsi, že jsi 24.12. na propustku v poslední části léčby. Jinak bych si to nevydedukovala. Jsou tu lidé co prošli léčení x krát a stejně zas chlastají. Ani léčebna není samospásná.
Možná jsem naivní, ale dělám se sebou něco.
Proč jsem chlastala? Asi jako všichni, nejdřív pro ten stav opilosti, uvolnění, odreagování, rozvázání se, zábavy. Pak po dětech a hlavně v posledních 2 letech kvůli uvolnění po zátěži přes den, pro překonání únavy a stresu. Tak pije 90% lidí, jenže já mám abus a nemám klapku, takže někomu stačí dvě deci a u mě dvě deci teprve nastartují chuť.
Není to nepití na sílu, to jsem měla první tři týdny v tom říjnu, kdy jsem hlavně o víkendu měla fakt chuť si dát.
Teď chuť nemám, doma mi ani nebleskne, pouze ta situace sraz v pivovaru a zcela jistě vymazlené pivo. Jen jsem si řekla, že si ho možná dám někdy, ale teď radši nee.
Dala jsem to sem, abych nakopla třeba Angelinu, která má pocit, že přijde o všechny přátele, když s nima nebude moct chodit do knajpy. Pobavila jsem se střízlivá a ráno mi bylo dobře.
|
|
|
|
|
|
|
Allie napsal:
Drahuš: super, ustála si to a to je dobrý krok dopředu.
[color=#BFFF00]K tomu chození do společnosti-Alo, to nevadí, že se na to necitiš, naučit se trávit čas sám se sebou, četba, film, odpočinek, člověk je vlastně jakoby v rekonvalescenci, je to určitě pozitivní a časem budeš silnější a zvladnes i společnost....[/color]
ahoj Allie...
ved práve, ja som naučená veľa času tráviť AJ sama..
v jednej ruke kniha, druhej pohár vína...
a treba mať suchú domácnosť...
ja som si tu doma spravila malý Lazaret - a liečim sa....bojujem...
dakujem za podporu 
|
|
|
|
|
|