Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...24252627282930...101
Dolů
Téma: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu
Re: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu Před 7 rok, 3 měsíce  
A Šantalko, neboj. Ono to asi u tebe přijde až bude čas. Jsi na stopě.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ahoj Sochaři,
letos v únoru mě čekají dvě oslavy jubileí, to mi tak leželo v hlavě, že jsem to nějak "vzdala předem". Ale dík. No uvidíme, ta psychika nicméně dostává pak na frak, jak píšeš... Nejhorší je, že tělo i mozek v podstatě ví, že to je špatně, a stejně pak...
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

No právě! Zvlášť ta psychika je pak úplně na hadry, vše je ponurý, depresivní. Za pár těch bujarochvil se pak hrozně platí. Což v mládí nebylo, že.
Už mi to ale za to následný utrpení-který vždy spolehlivě přišlo-nestojí. Čtu si, jak tu Kira píše o svém 4 tém roce nepití a těším se.
Ale je tam v mozku ještě ten dráček, to, co psal Jirous-"I upadnout do deprese, občas se snese."
Tak prodlužovat intervaly minimálně o měsíce, ZVYKAT si na střízlivost. Myslím si, že u kvartálních pijáků, ne u totál alkoholiků, co potřebujou každodenní hladinku, je možná počáteční fáze střízlivosti-totiž budování návyku na střízlivost. Tak, aby ji mozek po uklouznutí sám vyžadoval.
A prodlužovat tu dobu pohybu ve střízlivosti. Hledat pomoc, tady, AA, antab... jak kdo chce a může. Ono to naskočí.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

Ja pokud muzu jsem cetl ted jednu knihu od Allana Carra bestseller-Jak jsem prestal kourit,da se aplikovat i na jine zavislosti a dobre cteni co se tyce alkoholu,tak diky teto moji delsi nemocenske jsem konecne mel cas byt sam se sebou delsi dobu a uvazovat.Abstinuji velmi kratce 37 dni ale jsem za to strasne rad a uvazuji,jak jsem vubec mohl tak dlouho pit a budovat si svou zavislost...ted az se uzdravim se tesim na xyz veci na sport,kupodivu do prace,na vylety , vidam se denne ted po dlouhe dobe s rodinou s neteri,synovcem a uvedomuji si kolik veci mi uchazelo a co je vlastne v zivote dulezite rodina a pratele a hlavne zazitky ale ne zazitky v hospode,kde vychlastam 7piv 5 panaku a 3 dny se z toho lecim a neda mi to nic...alkohol je nekonecny kolotoc a porad se to opakuje,telo nam vysila spousty signalu,ze je to spatne a "vedome" to zahodime jako kus papiru a tyto signaly prepijeme znova a IGNORUJEME je...alkohol,nikotin je jed...proc se pak divit,ze mame deprese?nespavost?vycitky?bolesti?nechut zit? bezmoc? ...delame si to sami jsem rad,ze jsem tak prozrel a myslim,ze by to pomohlo spousu lidi tady byt treba mesic jen sam se sebou a uvazovat...ale doba a povinnosti to neumoznuji,nicmene uz po tech 37dnech pocituji zlepseni v mnoha oblastech a tesi me to a tesim se na dalsi prubeh pze bude dobry verim vto dokonce vim ale nebude to za dva mesice,ale za pul roku,rok..a desi me tady spise jsem smutny kolik recidiv u tak odhodlanych lidi,jako se citim nyni ja je...90%? Mozna vice...ale az nastane problem nebo budu smutny nebudu ho uz hasit na dne lahve,pze tam reseni nenajdu radeji ho vyresim a popovidam si s nekym komu verim Vino neni vinno,ze se lide oziraji...muzeme si za to sami..a znam desitky lidi,kteri maji problemy...respektive kdo nema problemy? Kazdy je ma...ale ne kazdy je resi chybne jako my zakoupenim lahve Jacka v domeni,ze se problem rozpusti ..naopak bude vetsi nez predchozi den...neexistuje NIKDY idealni cas na zacatek abstinovani nez jeden a to NYNI! Omlouvam se za delku jen jsem chtel vyjadrit pocity a lide jak psal Sochar,kteri abstinuji jsou pro me vzorem a motivaci,ale hlavni motivace jsem JA sam...a jsou taky dukazem toho,ze to jde chlastat je taaaak jednoduche vime to vsichni...ale abstinovat tak tezke! Omyl! Neni...pokud se budeme divat na klady,ktere nam abstinence prinasi a mit z nich radost...pokud budeme uvazovat co nam vse abstinovani bere-spol.akce,kamarady,uvolnenost apod tak se neposunem..je treba se divat co nam abstinence dava!! ...
Michal
Platinum Boarder
graphgraph

"...a desi me tady spise jsem smutny kolik recidiv u tak odhodlanych lidi,jako se citim nyni ja je...90%? Mozna vice...ale az nastane problem nebo budu smutny nebudu ho uz hasit na dne lahve"
"...ale abstinovat tak tezke! Omyl! Neni...pokud se budeme divat na klady,ktere nam abstinence prinasi a mit z nich radost..."

Michale. Som rád, že sa ti darí. Ale hovorí z teba eufória, nadšenie z prvých úspešných dní. Tá pominie. A nastane tvrdá realita života. Tých tebou spomínaných 90% by malo byť pre teba varovaním. Pretože abstinovať teda vôbec nie je ľahké. Hlavne v začiatkoch. Pár dní vydrží kde kto. Takých tu bola hromada. Snáď sa aspoň niektorým darí, ale väčšine zrejme nie. Škoda, že nenapíšu.

".pokud budeme uvazovat co nam vse abstinovani bere-spol.akce,kamarady,uvolnenost apod tak se neposunem.."
Kde si prišiel na to, že to všetko abstinencia berie?
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Ahoj nemluvi ze me euforie,ale rekapitulace mojeho alkoholismu a recidiv a vsech poznatku,ktere jsem ziskal za poslednich 8 mesicu...bere ve smyslu,ze zpocatku abstinence se vetsina snszi temto udalostem vyhnout a uzaviraji se do sve vlastni "reality" a alkoholem,co jsem se tady docetl spousta z nas resi a redila sve uzkosti,deprese,problemy apod. Pisu jen jak to vnimam a co si myslim,nerikam,ze mam pravdu tsk to vidim a je to muj subjektivni nazor,kteteho se drzim a funguje (u mne samotneho)
Michal
Platinum Boarder
graphgraph

Ok, však v pohode. Jasné, že v začiatkoch je lepšie sa určitým situáciám vyhýbať.
Ale ja som chcel skôr reagovať na iné.

citát:"...ale abstinovat tak tezke! Omyl! Neni..."
V podstate máš pravdu. Není. Ťažké je však zvládanie situácií, príjemných aj nepríjemných, bez alkoholu.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Je to tezke nepopiram...zrovna jsem zazival/zazivam dost stresove obdobi kvuli nemoci,ale pocity jako strach,obavy,uzkost je treba prijmout a nejak se s tim srovnat, "poprat" postavit se realite takova jaka je...co taky zbyva a nekdy chce clovek pred temi myslenkami a pocity "utect" a alkohol je ucinny nastroj,jak to ucinit-tedy az do dalsiho rana..
Michal
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj na fóru, zdravím spolubojovníky já jsem se po měsíci dostala do euforie, že to zvládám, ale rozpila jsem se a nyní jsem zas na bodu 0 a s depkou za krkem.

šantal, jsem ráda, že jsi zpět. Vzpomínáš na můj příspěvek z minulého víkendu? Odpovídalas, že to je v poho - že jsem se prostě napila na oslavu. No bohužel to v poho nebylo a já se opět rozpila. Mám problém s tím, že můj muž doma pije a tak u nás není sucho. Ale přemlouvám ho na suchý únor, tak snad se dostanu zas kousek dál. Měsíc jsem zvládla nepít, všechno mi bylo jasné, bylo mi fajn a pak najednou blik a rozum je, však víš kde... Nevíš, nebylo tu někdy téma k tomuto problému - manžel “rušič”?

Ahoj Michale, držím palce!

Ahoj Sochaři - jak jde cvičení?

Ahoj Krtko, Ala a ostatní zpoza hranic - myslíte, že jsou rozdíly v přístupu k léčení alkoholismu u vás a u nás?
Irena
Každý den se počítá :)
Senior Boarder
graphgraph

Ahoj Ireno,
Jojo. Tak jsme to "zvoraly" obě. Já taky nemám suchou domácnost, ale spíše mojí vinou. Manžel kalí spíš v hospodě. Teď jsme si s dcerou zvykly kupovat Lamrusco a Avanti, ona to má ráda a já. ...no začlo to že na chuť, ale to já neumím, že
Tak suchej únor jsem chtěla zvládnou už loni, asi to ale nedopadlo, už ani nevím. Zase start co
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Stránka: 1...24252627282930...101
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter