Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...32333435363738...101
Dolů
Téma: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu
Re: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu Před 7 rok, 2 měsíce  
...že na antabus to není, ať se drží pevné vůle a píše si deníček kolik toho vypije a snaží se snižovat. Na to se můj drahý po týdnu vyprdl.

MUDr. je zrejme milovník Harm reduction. Ale v prvom rade magor, ktorý nemá o závislosti ani šajnu.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 11/10
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

No proto jel tentokrát jinam. A zas to samé:-( Já věřím, že doktoři neradi píšou ten antabus, protože je to nebezbečné. Na Slovensku je zakázaný?
Drahoslava
Gold Boarder
graphgraph

Áno, je zakázaný.Zrejme z toho dôvodu, na ktorý sa práve využíval. Je životu nebezpečné na neho piť.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

A jak teda u vás probíhá ambulantní léčba? Jsou nějaké léčiva na potlačení chuti?
Drahoslava
Gold Boarder
graphgraph

Ahoj Drahoslavo a vsichni,
no ono to tak bohuzel v nasem zdravotnictvi je!!Ten pristup je otresny...psychiatr jen predepise recept a nazdar,opravdu si dnes musi clovek pomoci predevsim sam...ja si pamatuji,jak jsem mel tezke obdobi a sel k psycholozce ta 550Kc/1hod...no jedine,co jsem od ni slysel bylo ve finale-vy jste jeste vpohode,lide jsou na tom hure- ...mam problemy s pateri skoliozu a kyfosu zad,no po vysetreni jsem rok cvicil na uleveni bolesti a nic,pak se zjistilo,ze se Dr.upsala a napsala misto 24stupnu vychyleni a 8stupnu hodnoty naopak ted se lecim s tou myokarditidou cekal jsem 5 tydnu na vysledky magneticke rezonance,kdyz jsem prisel na kardiologii prvni otazka znela a pane tak kdy jdete na tu magnetickou rezonanci? hold bohuzel je tady ve vsem u nas bordel slusnejsi slovo nenaleznu...dneska jit k doktorovi je hazard a vetsinou clovek skonci hure nez kdyby k nemu nesel-s nadsazjou receno..ale manzel evidentne chce abstinovat,coz je zaklad! A ma Tebe...da se to zvladnout podle meho nazoru,ale k doktorovi;ktery mi rekne at si zaznamenavam,kdy piju do denicku,kdyz jsem prisel s tim,ze pit nechci jen ti nezvladam bych uz nesel...evidentne je idiot a vsichni vime,ze snizovani alkoholu je blbost
Michal
Platinum Boarder
graphgraph

...v celom svete jestvujú *resocializačné zariadenia*, kde sa liečia závislí tvrdou prácou, meditáciami a rozjímaním.

Fungujú na princípoch "komunity" a dozerajú na seba navzájom.

..."tiež jedna z možností nápravy."
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Ahojte všichni,
Allie to máš pravdu. Zatím se tím řídím a doufám, že budu i nadále. Ten pocit, kdy ráno vstanu a nemusím se mlátit do hlavy a mít neskutečný výčitky co jsem zase někomu udělala, řekla, napsala je k nezaplacení!

Jedu 13.den a je mi fajn - fyzicky. S psychikou je to horší, ale to se časem srovná, myslím

Pro mě jsou důležité každodenní rituály. Vstanu, uvařím si kávu. K tomu magnezku s citronem a jdu si zapálit ( dřív právě u tý první cigarety přišla okamžitě depka při pomyšlení na včerejší den, klepačka, a následné "doplnění" chlastu abych zapomněla a mohla nějakým způsobem fungovat )
Jelikož jsem na nemocenské a s pohybem je to zlé, snažím se aspoň trochu poklidit, číst, hrát a hlavně cvičit ať jsem brzy fit a můžu jít konečně do práce. S večerem je to horší, tak si většinou pročítám zdejší příběhy a to mi dodává sílu.

Držte se, já taky a čisté hlavě zdar!
Lemonka
Senior Boarder
graphgraph

Ahojte, chcem sa opytat, a neviem do ktoreho vlakna presne, a nechcem zakladat ziadne nove

Mam tyzden bez alkoholu zasa, chce sa spytat, je to normalne ?
ze sa citim smutne, spomienky na ex, ktomu som sa vykaslal na kapelu, ostrihol od ludi, aby ma netahali dole a nechodil na miesta, kde by som podlahol, dal som si este tuto sancu pred liecebnou keby. Ale ked som sam, citim sa na dne, smutny , depky, osamelost, chodim sa prechadzat, ale to nejako nepomaha, mali ste tiez take stavy ? prejdu po case ? bojim sa ze ak niekoho spoznam, tak by som na nom lipol, a potom keby som bol sam, tak by som to nedal, ale asi ze spravne to je zvladnut uplne so sebou samym, kto vie ci osamote, len zasa nechcem aby mi preplo, alebo aby som to nezvladol, lebo craving demon ked pride , tak stale ma dostane
co si myslite ?
Vdaka stef nechcem uz v roku 2018 pit a ani potom, aspon taky to ma suvis s nazvom temy
ps: a nesom ziaden senior boarder za 40 prispevkov som tak akurat advanced alkac 15 rocny karierista ... heh
stef
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž
Poslední úprava: 16/02/2018 21:42 Provedl: stef.

Michal napsal:
evidentne je idiot a vsichni vime,ze snizovani alkoholu je blbost

V zahranici se "harm reduction" pouziva a jakkoliv muzou byt vysledky diskutabilni a silne zavisle od uhlu pohledu tak jiste je ze nejake tam urcite jsou. Samozrejme to neni o tom ze si budu psat denicek jak moc jsem chlastal. Je to o tom ze pro cloveka ktery propadnul alkoholu tak ze jeho zivot uz se toci jen a jen kolem chlastu muze byt trvala abstinence neprekonatelny problem. Samotne smireni se s absolutni abstinenci a nezbytne zmeny v zivote jsou neco co takovy clovek proste nedokaze. Harm reduction je metoda ktera vezme tenhle obrovsky a velky problem a "roztrha" ho na mensi kousky ktere jsou snadneji zvladnutelne. Je potreba vhodna medikace, dotycny musi byt schopen fungovat pod striktnim rezimem a musi byt schopen planovat (a samozrejme musi CHTIT ) = zdaleka to neni pro kazdeho ale urcite bych nezatracoval.
Gennosuke
Platinum Boarder
graphgraph

stef napsal:
[quote]Ahojte, chcem sa opytat, a neviem do ktoreho vlakna presne, a nechcem zakladat ziadne nove
bojim sa ze ak niekoho spoznam, tak by som na nom lipol, a potom keby som bol sam, tak by som to nedal

Tak tohle mám úplně stejně a jsem kvůli tomu radši sama. Tak velký mám strach. Závislí lidé mají tendenci spadnout do závislosti jakékoliv. I na lidech. Nebo taky na nakupování, na internetu, na sportu. To poslední mě bohužel kvůli mé lenosti a naprosté nedisciplinovanosti úspěšně míjí.
Reminiscence
Gold Boarder
graphgraph

Stránka: 1...32333435363738...101
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter