Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...33343536373839...101
Dolů
Téma: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu
Re: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu Před 7 rok, 2 měsíce  
Gennosuke,
rozumim principu,ale s touto metodou tedy nesouhlasim.Kontrolovane piti u alkoholiku z mych zkusenosti nejde a i u lidi v mem okoli,nikoho 5akoveho neznam...myslim si,ze pokzd prestat,tak uplne.A taky si myslim,ze vylecit se muze kazdy jedinec bez vyjimky.Je to jen muj subjektivni nazor a celkem by mne zajimala tedy statistika teto "lecby" da-li se to 5ak nazvat..
Michal
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

suhlasim s Michalom,
som sa snazil takto a roky to je len sebaklam a i ked dost podstatne, ze z vodiek kazdy 2 den na pivo kazdy 2 tyzden, som to obmedzil, ale takymto systemom sa to len taha a lepi ako sopel z nosa, a myslim si, ze kazdy kto to skusal vie, ze to nefunguje Treba sa na to vykaslat na ten blby jed, je to ako otrava pre potkany tiez by som ju do ust nebral, tak
uvidime ako to pojde
A MIchal gratulujem k abstinencii, si frajer, ze ti to ide a inspiracia
stef
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž

Nemozem si pomoct, ale mam pocit, ze niektori ludia si pojem harm reduction vysvetluju ako kontrolovane pitie, ale to nie je to. Harm reduction je vo vseobecnosti pristup, ktory ma minimalizovat rizika spojene s uzivanim navykovej latky, napriklad sa narkomanom rozdaju ciste ihly, alebo dostanu nejaku osvetu, ako si co najmenej ublizit pri uzivani drogy. To neznamena kontrolovane uzivanie heroinu alebo co. Harm reduction nie je, ani nikdy nebola, metoda na prestavanie s navykovou latkou, alebo na znizovanie davok. Harm reduction vychadza principialne z toho, ze uzivatel NECHCE prestat a BUDE uzivat navykovu latku a harm reduction si kladie otazku, ci je mozne nejak znizit pridruzene rizika - ktore povacsinou vyplyvaju z toho, ze ta latka, ktoru si kupi na ulici je plna ineho bordelu a je ilegalna.

Ale priznavam, ze mi nie je celkom jasne, ako by mala harm reduction fungovat pri alkohole, vzhladom na to, ze je legalny = vo flasi s vodkou je (vacsinou cista) vodka, netreba pachat kriminalnu cinnost (spravidla), aby sa clovek k vodke dostal, zdielanie flase s ostatnymi nenesie vyznamne zdravotne rizika, ked ta policajt chyti s flasou v igelitke, nepojdes do basy a podobne (vacsinou ).
Napada ma akurat, ze by sme dali alkoholikovi v nudzi vodku, aby sa nemusel napit vonavky. Ale ostatne si neviem harm reduction predstavit ani trebars v pripade heroinu, ak by bol na predaj v obchode vo farmaceutickej kvalite v cistych, jednorazovych striekackach.
Double D
Gold Boarder
graphgraph

And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
F. Nietzsche

Toto mi našiel ujo gugeľ: Na individuální úrovni se harm reduction zaměřuje jak na bezpečné užívání bezproblémových konzumentů alkoholu, tak i na kontrolované pití uživatelů se škodlivým užíváním alkoholu. Individuální intervence se v rámci harm reduction zaměřují v podstatě na celé spektrum uživatelů – konzumenty se snaží naučit pít střídmě a bez negativních následků, škodlivě užívající zejména s přispěním jejich somatických zdravotních potíží vůbec zachytit a dostat do léčby, a závislé léčit tak, aniž by ti museli bezpodmínečně abstinovat.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

HR pri alkohole je podla mna skor nieco typu : ked si ozraty agresivny, vypi si na chate, 10km od najblizsieho cloveka. Alebo ked sadas s 3 promile za volant, daj pred odchodom do krcmy kluce od auta niekomu spolahlivemu, kto ti ich neda o druhej rano.

Pravdaze najlepsi HR je abstinencia, ale podla mna je zavadzajuce si mysliet, ze to je pointa HR.

Aj ked moja "zaujatost" pochadza z toho, ze o HR som najviac veci cital v spojeni s ilegalnymi drogami. Je dost mozne, ze tym je moje chapanie pojmu HR dost skreslene
Double D
Gold Boarder
graphgraph

And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
F. Nietzsche

Podľa mňa ide i redukciu rizik a škodlivosti pitia znižovaním denných dávok. Že sa naučí koľko môže vypiť, pretože vyššia dávka je škodlivá. Teda nei že bude abstinovať, ale menej piť. Ako ináč chceš pri pití riziká? Už si videl niekoho s 2-3 promile normálne rozmyšľať?
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Vsak nie, ale moze spravit nejake opatrenia este kym ma 0,00. Trebars ako som pisal vyssie (odovzdat kluce od auta, zdekovat sa na chatu).

Akoze ja suhlasim, sucastou HR je istotne aj znizovanie davok. Je dost mozne, ze toto je gro HR pri alkohole. Ale nemozes dat "rovna sa" medzi HR a kontrolovane pitie. To je asi vsetko, co som chcel povedat, len som sa asi vyjadril ako debil, za co sa ospravedlnujem
Double D
Gold Boarder
graphgraph

F. Nietzsche

Ukončím debatu na tuto tému z mojej strany. Idem na nočnú. Nechám HR radšej na odborníkov. Ale súhlasím aj s tým, čo si písal. Súčasťou HR je aj to.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 19/02/2018 16:38 Provedl: Maťo.

Dobré nedělní ráno všem.
Dnes mám kulatinu 60 dní

Jak se daří mým spoluabstinujícím ? Stef, Michal, holky všechny. Ozvěte se.

Jednu myšlenku tady vypustím z rána: Manželova reakce na Antabus.
Kudy chodí nabízejí mu pivo a štamprlu, a on se všude chlubí, že má Antabus, ať si dají za něho. Jsem překvapená, myslela jsem, že se za to bude stydět nebo něco takového, že bude mlžit, třeba že bere antibiotika, ale on se tím antabusem všem pochlubil. Myslím, že se mu výrazně ulevilo, že na to není sám.
Co bude, až ho přestane brát? No tak tím se radši teď zabývat nebudu, ale přece

Tak užívejte krásný střízlivý den.
Drahoslava
Gold Boarder
graphgraph

Ahojda,
nevím jak ostatní, já zatím ok. Užívám si bezkocovinovy ráno. Vstala jsem brzy, kafíčko, cvičení, povlečeno a pohoda. Zvažuju jít procházkou do sauny, je sluníčko. Je mi fajn a držím si palce. Hodně čtu, čistím si hlavu z těch sraček z minulého týdne. Drahoslavo držím vám oběma pěsti a ozvěte se vy ostatní.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Stránka: 1...33343536373839...101
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter