Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...37383940414243...101
Dolů
Téma: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu
Re: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu Před 7 rok, 2 měsíce  
Štefo, keĎ už tak rád rozmýšľaš nad márnosťou chrústa. Mne keď je na nič, pretože aj také dni sú, si pustím toto. Len ticho, tma, ja a tie slová.

youtu.be/8rSnss_tG58
youtu.be/ssUG2a2rlY4
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 11/10
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Dakujem Krtku,
pekna hudba a pekne slova v tej meditacii, pocuvam to
co sa tyka duchovna, sa niekedy modlim k Bohu, ak nieco take existuje, vnimam aky som, priznavam svoje chyby, a prosim o pomoc a citim sa potom lepsie
stef
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž

léčitel1981 napsal:
Lemonka tady píše, jak slyntala po vychlazenym orosenym pivku..ale vydržela - no gratuluji...Ovšem zřejmě má takovou tu naivní představu těch,co se zatím snaží "bojovat" svépomocí že se takto bude držet asi do smrti (já osobně jí dávám 2 měsíce max po tom co tu čtu - snad se pletu) a nedochází jí, že problém není aby nepila, ale aby poznala to proč pila, a toto odstranila..hodně štěstí v abstinenci na sílu

Tak v tomhle si nejsem jistá. Na jednu stranu, ty začátky jsou asi vždycky "na sílu". Ale prý se to fakt dlouhodobě vydržet moc nedá. Odhalit příčiny může pomoct a nemusí, je samozřejmě lepší, když se přijde na konkrétní "proč", ale často to bývá prostě jako u většiny lidí - odreagovat se, na chvíli zapomenout na problémy a stres, pobavit se, potlačit nedostatek sebevědomí, třeba. A stres a starosti ze života neodstraníš. Hlavní je mít to prostě nějak "přešmejknuté" v hlavě. Já dokud jsem abstinovala s tím, že NESMÍM pít, stále jsem selhávala. Roky. Až když se mi to změnilo na NECHCI, šlo to. Ale co to "přešmejknutí" způsobilo a proč přišlo tak pozdě, fakt nevím. Prostě se stal v mém případě zázrak. A jsem za něj vděčná tak, že to ani nedokážu popsat.
PS:a nemyslím si, že je potřeba to psát tak tvrdě. Lemonka i ostatní, co se tolik snaží, potřebují spíš povzbudit a ne číst, že je to zbytečná snaha, že to stejně nakonec nedají. Jako jasně, úspěšnost ústavní léčby je mizivá, ambulantní ještě menší a samoléčby ještě menší, ale pokud bychom nevěřili, že zrovna nám se to může povést, nikdo by s tím snažením ani nezačal, což by bylo totálně špatně. Naděje je vždycky.
Reminiscence
Gold Boarder
graphgraph

Drahoslava napsal:
vcelar objeven ve vlakne : volnější pokec.

To je hezké, jak se tu navzájem hlídáme, fakt milé.
Reminiscence
Gold Boarder
graphgraph

Ahojte všichni,

tak jsem vydržela a nenapila se. Chvilku jsem pracovala, a pak vytáhla novou knihu na kterou jsem se fakt těšila.

Dnes je mi mnohem lépe. Včera zkrat, dnes pohlazení na duši, že jsem to vydržela a velká radost z probuzení s čistou hlavou. V práci jsem do sebe sice nalila 3 kávy a dva Redbully, cigarety ani nepočítám Beru to ale jako menší zlo.

Reminiscence, děkuju moc za povzbudivá slova. Je mi jasné, že samoléčba má velmi malou úspěšnost. Nicméně, pořád si říkám, že, když jsem se dokázala sama dostat ze závislosti na lécích, může se mi to podařit i u alkoholu. Udělám pro to všechno. Zatím se mi daří, tak uvidím.

Držme se! Krásný a střízlivý den všem
Lemonka
Senior Boarder
graphgraph

Ahoj Lemonko, to je dobře
Dnes se mi od rána hlavou honí zvláštní dojem. Nebo spíš mi něco došlo: že tady na fóru je krásně vidět ten průřez nás alkáčů, úplně různých lidí s různým vzděláním, různými zájmy, různého věku atd. Krásná ukázka v praxi, že to opravdu dostane "každého", nehledě na nic. A to nás tady hezky spojuje, to jedno Sbližuje napříč kariérami, penězi, postavením....
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR
Poslední úprava: 26/02/2018 15:43 Provedl: Šantalka.

Drahoslavo ahoj pisu mene,ale abstinenci samozrejme drzim take mam pres 60 dni

Stef,
mam obdobne problemy jako jsi psal v prispevku,chce to podle me cas a vydrzet a veci se zacnou hybat pozitivnim smerem ja menim postupne zlozvyky v zivotosprave a snad se dostavi vysledky...tesim se na jaro slunicko dela divy

Lemonko,
nenech se zvyklat a pokracuj v tom,co delas,ze jini pristoupili na lecbu v PAL nebo navstivili AA,zvolili medikaci apod. neznamena,ze to nezvladnes sama svepomoci,ja nenavstivil AA take a nepiju,je to individualni,me osobne by to ani neprospelo-znam se...sedet v kruhu alkoholiku a diskutovat o tom nebo dokonce jit na leceni by me jeste vic psych.znicilo,ze jsem selhal a nezvladl si pomoci sam,kazdy clovek je jiny,zvladnes to!! kdyz budes chtit

Momentalne mi abstinence nedela problemy zadne-nemam ani minimalni chut a dzvod pit,spis se vyporadavam s nasledky mojeho alkoholismu-okruh "pratel" situace a pocity,ktere jsem nechal "zmizet"na dne pullitru nebo lahve ted stoji zase predemnou a ucim se je resit jinak je to tezsi,ale bez vycitek a nasledku piti atd bla bla bla jsem na zacatku jsem zvedav,co prinese delsi abstinence -pul roku,rok,...a vim uz nyni,ze to zjistim vsem fajn den
Michal
Platinum Boarder
graphgraph

Ahojda Michale
To je fajn, často na Tebe myslím a doufám v Tebe. Přeju Ti to, jako i sobě, všem zde...
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR
Poslední úprava: 26/02/2018 15:47 Provedl: Šantalka.

Ahoj take to preji samozrejme vsem!!! Hlavne se tesim na jaro tady ta brzka tma a pocasi -10 je takove smutne,ponure,depresivni...at uz se vse zelena a vysvitne slunce to buse fajn-clovek ma hned mnohem vice chuti a energie a moznosti,jak travit efektivne a s radosti volny cas
Michal
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj Michale a Šantalko,

taky mám takový pocit. Člověk si musí najít svoji vlastní cestu. Každý jsme jiný, každý bojuje po svém. To co vyhovuje jednomu nemusí vyhovovat druhému. Pravda.

Obdivuji všechny, kteří dlouhodobě abstinují, ať už po prodělané léčbě v PAL nebo samoléčbou. Klobouk dolů a velký respekt.

Mně, osobně, by léčba v PAL také nevyhovovala. Jsem dost velký introvert a strašně nerada se někomu svěřuju a rozebírám mé problémy tváří v tvář. Proto jsem zvolila samoléčbu i u lékové závislosti. Bylo to hrozně těžké, ale podařilo se. Jsem optimista, nebo se aspoň snažím být.

Jste nejšikovnější, jen tak dál, moc a moc držím pěsti Budu bojovat s vámi
Lemonka
Senior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...37383940414243...101
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter