Re: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu Před 7 rok, 6 měsíce
|
|
Jinak, Sflower, myslím, že Ti neje..o  Mám podobný problém. Já mám zas potíže v komunikaci s ostatními. Když jsem byla pod vlivem, měla aspoň malou hladinku, pusa mi jela, neměla jsem strach, zábrany, apod. Nic nebyl problém. Došla jsem si na úřad, fungovala v práci na "200%"... Ten introvert ve mně byl tím chlastem potlačen, zasunut někam hodně hluboko. Teď co abstinuji na sobě pozoruji tu obrovskou změnu v chování a myšlení celkově. Asi se prostě budeme muset znovu naučit žít s naším střízlivým "já". Myslím, že to za to stojí  Držím palce! 
|
|
Lemonka
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Lemonka napsal:
Dnes je mi mnohem lépe. Včera zkrat, dnes pohlazení na duši, že jsem to vydržela a velká radost z probuzení s čistou hlavou. V práci jsem do sebe sice nalila 3 kávy a dva Redbully, cigarety ani nepočítám Beru to ale jako menší zlo.
Vela ludi vymeni zavislost na alkohole za sladke, ale u mna, a zjavne aj u Teba, padla volba na kofein  Snazim sa to drzat na tych odporucanych 200-400mg kofeinu za den (1 presso ~ 100mg), ale nie vzdy sa mi to podari. Energetaky mozem kludne pit tak ako niekto iny pivo, najradsej mam ten biely Monster 
|
|
|
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
F. Nietzsche
|
|
|
|
No ja zas zacala byt “zavisla” na tomto foru. Ctu prispevky snad osm let stare a spousta vlaken jsem prelouskala celych. Ale diky tomu mi spoustu veci doslo a dneska koncim druhy mesic 
|
|
Renča
Nevzpomínej na první, ale na poslední opilost!
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Lemonka,DD,
a takove mnozstvi kavy pijete kvuli jakemu zameru,chut,zvyk nebo kvuli kofeinu? Pokud kvuli chuti je spousta bezkofeinove kavy dneska jsem si zrovna koupil brazilskou cerstve nechal umlit a vyborna  pokud kvuli kofeinu uvazovali jste o maté??Je to napoj z cesminy paraguajske urcite znate pije se takovym "brckem" z nadoby v ktere se pripravuje (kalabasy) obsahuje 3 latky na povzbuzeni vcetne kofeinu a vstrebava se v tele postupne ne jako u kavy...obsahuje pres 10 aminokyselin,radu min.latek horcik,draslik,vitaminy B1 B2 B3 B 5,vitamin C ...atd budu zkouset ted pit dlouhodobeji (reguluje i spankovy cyklus udajne)  jsem zvedav -jen tip pro vas  v Jizni Americe ho pije drtiva vetsina obyvatelstva kazdy den cetl jsem informaci dokonce 90% lidi...fajn den mejte!!
|
|
Michal
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
DD, tak tak  Já sladký moc nemusím, tak spíš ujíždím na tom kofeinu a slaných pochutinách
Michale, myslím, že kvůli všem třem - chuť ( miluju ji ), zvyk ( piji kávu už od 16ti let ) a kofein v tom hraje asi hlavní roli, páč je návykový. Takže tak. Bezkofeinová káva mi nechutná. Možná jsem vyzkoušela špatnou značku, ale k srdci mi teda nepřirostla  Maté určo vyzkouším, podle popisu by to mohla být mňamka a navíc vitamíny/ minerální látky zrovna my abstinující potřebujeme
Krásný a čistý den všem 
|
|
Lemonka
Senior Boarder
|
|
|
|
|
je fajn, že tento web existuje a že se tu lze vzájemně podporovat..Ale jak říkám, abstinence svépomocí je zrádná už jen proto, že chybí terapie, na které je to vlastně založené a také změna režimu..Nepít prostě nestačí
|
|
|
Poslední úprava: 28/02/2018 19:58 Provedl: léčitel1981.
|
|
|
|
ahoj léčitel1981,
terapie ? a co je terapie ?
navstivil som par psychologov, bolo to uplne k nicomu ...
nieje to ziaden zazrak hovorit hlbsie pocity niekomu, kto ani nerozumie, zhrabne 20 ecky a povie pridte zas, ale aby ste sa pohli musite prestat pit, to dokazem i ja byt terapeut ...
to forum mozno inym dava viac ako taka terapia ...
Skusil som i A-klub,z tamade vsetci terapeuto poodchadzali, a ostal len riaditel, ktory sa hral na terapeuta a nemal na to ani atestaciu, nie to skolu ... Dakujem pekne ...
Preco sfukavas ludom vietor z plachiet ?
To zasa nechcem povedat, ze terapia je zla a ze to nema niekto skusit, ale to mas ako keby som ja zacal hovorit, ludia kaslite na terapiu, to vam nepomoze 
|
|
|
Poslední úprava: 28/02/2018 20:28 Provedl: stef.
|
|
|
|
Tohle neni žádná terapie a také, pokud nechceš přestat lemtat tak ti nepomůže ani Svatá Dala
|
|
|
|
|
|
|
léčitel1981,
mozem sa spytat, co teda je terapie ?
|
|
|
Poslední úprava: 28/02/2018 20:26 Provedl: stef.
|
|
|
|
Michal, na mate som chodieval do cajovne kedysi davno s kamosom. Teda na mate a vodnu fajku, to som este holdoval aj nikotinu 
Niekedy by som chcel ten kofein vysadit, ale zatial pravdupovediac nemam dovod. Najma pokial sa drzim na tych 200-400mg max za den a poslednu kavu si dam poobede, ze mi to nerozhadzuje spanok, tak nepocitujem ziadne negativa 
|
|
|
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
F. Nietzsche
|
|
|