Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...40414243444546...101
Dolů
Téma: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu
Re: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu Před 7 rok, 2 měsíce  
psychoterapie je léčebná metoda používající slova...Ovšem je nutná poctivá, dlouhodobá a intenzivní..Alkáč, který to ještě nemá v hlavě srovnané si většinou myslí, že si zajde jednou týdně pokecat s psychologem a ten ho z jeho sraček zázračně dostane..Takto to ovšem opravdu nefunguje..Chce to krumpáč a makat aspoň 6 hodin denně a do toho psychoterapii skupinovou, aspoň 10 lidí podobných problémů a zkušeností a kvalitní terapeut minimálně 6 měsíců v kuse..Volno v neděli maximálně...a hlavně řád a disciplína, na fetáky a alkáče nic víc neplatí..Potom ovšem většinou poděkujou tak to je terapie kapiš
léčitel1981
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

léčitel1981 a ako sa mozem dostat k takej terapii k takemu terapeutovi ?
Nechcem zasa zacat chlastat, ak by to sebasnahou nemalo stacit

Ale chcem zit zasa aj normalny zivot, nemysliet len na terapiu a chlast 24/7
stef
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž
Poslední úprava: 01/03/2018 22:01 Provedl: stef.

Stefo, liečiteľ ti zabudol napísať, že to nie je lacný špás isť k nemu na terapiu. Toľko nezarobíš.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Krtek hahaha ))
som celkom niekedy zmeteny,
to by som sa podla toho co napisal musel zatvorit do liecebne na pol roka to nechcem
oh nech uz mam 1 mesiac, 3 mesiace a pol roka noveho zivota, ze sa nebudem bat tak psychika sa mi mozno upravi aj sama bez therapeuta, ak si uvedomujem co je zle
stef
Gold Boarder
graphgraph

Stefo, to si myslíš že v liečebni by ťa mal terapeut na krku každý deň okrem nedele? Veď by z teba zcvokol
Budem stále dokola opakovať. Stačí,keď budeš abstinovať dnes.
A čoho sa vlastne tak bojíš?
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Krtku, bojim sa, ze podlahnem niekedy.
Vcera som mal bazenie, ze zabava, doma som sa citil sam, ale povedal som si, ze by to bola ta najlahsia zla cesta, ze mi to za 1 vecer a potom zazivat peklo dookola nestoji.
stef
Gold Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 01/03/2018 23:16 Provedl: stef.

Dám ti zaručený tip, ako nepodľahneš. 50 kilovú guľu na nohu, zamknúť sa doma a zahodiť kľúč.
Rešpekt pred alkoholom je OK. Ale ak sa budeš neustále bať, tak možno nebudeš piť, ale ani žiť. Život v ustavičnom strachu zo zlyhania je k čomu dobrý? Každý robíme chyby. Je na nás sa z nich poučiť. Síce mudrejšie je učiť sa na cudzích chybách, ale aj poučenie z vlastných je lepšie, ako sa nepoučiť vôbec. Ostražitosť v začiatkoch je na mieste. Ale musíš si aj nájsť niečo, ako vyplniť čas.
A čo vlastne robíš celé dni? Máš nejaký program alebo je to na náhode?
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Psychoterapie může být i na pojišťovnu, ne? Já teda za ni nikdy neplatila. Ještě to tak, platit za řeči, které mi nic závratného neobjasnily. Vystřídala jsem několik psychologů a v léčebnách jsem byla zavřená v součtu přes dva roky, takže i skupinové psychoterapie mám za sebou až až a nemůžu říct, že by mě to nějak ohromilo a pomohlo mi to. Byly to jen řeči o věcech, které jsem si sama uvědomovala a věděla o nich a i teoreticky věděla, co s nimi. (jen ta praxe potom pokulhávala). Tak možná člověku, který se neumí zamyslet sám nad sebou to pomůže, nevím.

A co se týká nastolení režimu. To je možná dobré pro feťáky nebo bezdomovce. Jako učit mě vytírat chodby a stlát postel a být všude na minutu včas mě a většinu ostatních ženských-spolubojovnic nikdo učit nemusel. Spíš to bylo o tom, jak snášet buzeraci se střízlivou hlavou S dodržováním řádu jsem problém opravdu nikdy neměla. Pro mě byla hlavní výhoda ústavní léčby je, že tě odřízne od chlastu a pomůže ti překonat ty nejtěžší počáteční měsíce. Jo a měla by tě přesvědčit o nutnosti dalšího doléčování, to je důležité. Chodit na AA, někam na skupiny do stacionáře, do AT poradny nebo třeba číst tyhle stránky, důležité je si ten problém pořád připomínat a uvědomovat, protože je to fakt záležitost na celý život a nesmíme podlehnout klamu, že už je to dobré a nic nám nehrozí.
Reminiscence
Gold Boarder
graphgraph

Víc prochlastáte..Ale do terapie se vám investovat nechce ..Záleží na vaší prioritě
léčitel1981
Junior Boarder
graphgraph

Stefo...
Někomu stačí nepít, třeba jseš to ty a krtek
léčitel1981
Junior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...40414243444546...101
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter