Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...43444546474849...101
Dolů
Téma: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu
Re: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu Před 7 rok, 2 měsíce  
Tak jsem to nasel-tohle mě nakoplo a stále drží. Nepiju a ted uz den a tyden nekourim a je to dobrý a hodlam tak být dál.

Zdenek Dry: .Jak jsem se nechával oblbovat a obelhavat chlastem, tak stejné je to s cigarama. Ve finále prostě zjistíš, že se bez toho v pohodě obejdes,nepotřebuješ to, je ti stokrát líp,a kafe bez cigara chutná stejně dobre. Animi cigarety nechutnaj. Věřím tomu, že alkoholik který pozná, v jakých iluzich se půl aktivního života motal,nechal se obelhavat, má docela naději se zbavit dalšího zlozvyku.Zjisti, že jako je prosté,radostné,nepit je i nekourit.V hlavě se to přepne.. zadna veda..co?..
Allie: Jo, je to stejně ohromující jako zjištění, že zahřát se dá i holýmčajem bez rumu....
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Sochař napsal:
Tak jsem to nasel-tohle mě nakoplo a stále drží. Nepiju a ted uz den a tyden nekourim a je to dobrý a hodlam tak být dál.

Zdenek Dry: .Jak jsem se nechával oblbovat a obelhavat chlastem, tak stejné je to s cigarama. Ve finále prostě zjistíš, že se bez toho v pohodě obejdes,nepotřebuješ to, je ti stokrát líp,a kafe bez cigara chutná stejně dobre. Animi cigarety nechutnaj. Věřím tomu, že alkoholik který pozná, v jakých iluzich se půl aktivního života motal,nechal se obelhavat, má docela naději se zbavit dalšího zlozvyku.Zjisti, že jako je prosté,radostné,nepit je i nekourit.V hlavě se to přepne.. zadna veda..co?..
Allie: Jo, je to stejně ohromující jako zjištění, že "zahřát se dá i holýmčajem bez
rumu..."

..."obleč čaju *anorak*!"
Sochár,
prehrýzť sa k pravým životným niekedy trvá...
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

..Ja!Mám radost,že žiješ,ale,to si sem přijdeš jen tak,bez omluvenky?Co je to za absenci?
zdenek.dry
Gold Boarder
graphgraph
Narozeniny: 01/24

Jsem rád Sochaři,že jsi našel inspiraci tady na fóru,mě třeba tady taky chytne sem tam něco,a dost na to,abych o tom pak přemýšlel..taky čerpám.Tak ať to vydrží,a už si nezapaluj.
zdenek.dry
Gold Boarder
graphgraph

Ahoj zdenek.dry,
Zdenku, mas pravdu, som z Brna, AA par tyzdnov som chodil, fajn ludia, ale i ked som sa snazil, tak som zlyhaval.
Vies, ja neviem, ako to ostatni citia, ale vo mne sa nic nemenilo, a aj ked som o sebe nieco povedal, alebo i len pocuval.
Trosku to ticho, ked sa cakalo na niekoho, kym nieco povie, bolo take zvlastne. A potom, ked to skoncilo, tak som odisiel, pretoze som tam nikoho nepoznal a nevedel, ako sa k niekomu prihovorit alebo ocom sa bavit, aby to nebol trapas
Pytal som sa na program, ale vraveli mi, ze tam mam len chodit, ale tym ako som tak chodil a nerozumel, tak som aj prestal po par zlyhaniach

@Gennosuke, ked ja si ani nechcem pripustit, ze zlyham, lebo ak to urobim, moja hlava automaticky skusa a co sak, ked sa niekedy napijes, tak sa kludne napi aj napr teraz vpiatok, alebo kedy budes chciet, ved vynimka. A tieto vynimky ma stale dostali.
Demoni hladaju cestu.
stef
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž
Poslední úprava: 04/03/2018 16:27 Provedl: stef.

..tak to napití odlož na zítra!Ok,tohle,tohle,ale dnes ne!Zítra.U mně to fungovalo nějaký rok.
zdenek.dry
Gold Boarder
graphgraph

Stef, máš pravdu, ony ty AA nejsou samospasitelné. Mně taky strašně dlouho s pitím nepomáhaly, naopak jsem se tam cítila i trochu špatně, všichni kolem měli min.3 roky abstinence a já si připadala jak věčný hříšník. Chodila jsem hlavně proto, že jsem tam byla obklopená opravdu fajn lidmi, kteří mě okamžitě vzali mezi sebe, a jelikož jsem v té době žila hodně osamělý život, byla jsem ráda za to vděčná. Ohledně komunikace jsem teda problém neměla, oslovovali mě sami, já bych první taky nezačala. Prima bylo, že se konaly taky výlety, různé i vícedenní sjezdy, pochody, opékání buřtů... to u vás nemáte? My jsme opravdu skvělá parta, ale možná je to tím, že jsem z menšího města, kde jsou si lidi asi blíž, nevím. A u nás se taky před a po vždycky venku kouří, to je dobrá situace jak se blíž seznámit. Ale je fakt, že áčka nejsou pro každého, někomu nevyhovují a není to ničí chyba. Možná to ale máš jako já, že se tam necítíš dobře protože narozdíl od ostatních selháváš a až na tom budeš líp, třeba je zas vyzkoušíš.

Sochaři, holý čaj je super hláška. Budu si na tvou počest dávat holé kafe (bez cukru). Už vidím jak na mě z hrnečku vystrkuje nahou prdelku Musím už s tím přísunem cukru a sladkostí něco dělat, v tomto směru jsem naprostý notorik.

Tak hezký nový týden všem.
Reminiscence
Gold Boarder
graphgraph

Reminiscence a tak to já si teď na tvou počest tu lžičku do kafe klidně vsypnu! Zvlášť v zimě se tímhle nezabývám a pamatuju, když jsem přestal s alkoholem ty vpády do obchodu, zakoupení u Vietů třeba zlevněný Studentský pečeti a pak jsem jí zhltnul tak rychle, jako bych dával panáka. No ale časem to povolilo. Teď jsem pořád rozradostnělej z toho, že to nekouření jde a to pořád dobře. Tu knížku Allena Carra, která s touto závislostí pomáhá, tu doporučoval Michal.
Tak cukřík do kafe a nějaké to Hubneme do plavek-až tak od konce března. A hlavní pořád je a stále bude-nepít.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

Dobré pondělní ráno všem . Víkend byl náročný, v sobotu celodenní túra na horách, terén masakr. Včera vaření praní uklízení a odpoledne procházka, ale s namozenyma nohama nic moc. Co vy? Jo a s tím kouřením to je dobrý nápad, taky nad tím přemýšlím...
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Dobré pondělní odpoledne, já jsem tak šťastná, že už nemusím kupovat to víno
Chápu, že ta euforie nevydrží navždy a horší to bude v létě, jak začnou venkovní akcičky, ale teď mě naplňuje ten pocit svobody. Nemám žádné výčitky svědomí apod. to je nádherný pocit lehkosti.

Pravda trochu je to horší s tím mlsáním. Teď u nás vládne zmrzlina a kompoty- to hlavně můj muž, a včera jsem ho viděla, jak tlačí milenu. Nikdy sladké nejedl. Takže ani moc neušetříme, protože si dopřáváme různých dobrot, já taky ujíždím na čajích, ale to je fuk, hlavně je krásně čistá hlava duše.
Do minulosti se radši nedívám, nebo jen pokud chci odstrašující motivaci, protože to bych musela upadnout do hrozné depky a nemohla už sama se sebou zhnusením žít. Teď se snažím napravit a žít lépe a beru tu předchozí část života, že prostě taková byla.

P.S Vítám zpátky Ja
P.P.S. Co holky Lemonka, Sflower, Renča..?
Šantalko bude líp máš recht, nevzdávej to.
Papa
Drahoslava
Gold Boarder
graphgraph

Stránka: 1...43444546474849...101
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter