Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...45464748495051...101
Dolů
Téma: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu
Re: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu Před 7 rok, 2 měsíce  
Reminiscence napsal:
Jaroslav Németh napsal:
Ahojky,
pročítám tento web. Nacházím v něm sám sebe. Nacházím odpovědi na otázky na které jsem hledal vysvětlení. Chtěl bych se taky zapojit. Zkuste mi poradit jakým způsobem se "pohybuje" na tomto fóru když chci reagovat na něčí sdělení a když chci přidat vlastní?

Ahoj Jardo, tož vítej Reagovat na něčí příspěvek můžeš odklepnutím rámečku vpravo dole u příspěvku s názvem "citovat". Zkopíruje se ti a pod něj píšeš to své. Možná jde i citovat jednotlivé věty, to já neumím, vždycky zbytek co nepotřebuju mažu. To víš, blondýna Třeba někdo poradí víc.

Ne to mi hodně pomohlo. Jak vidíš - zkouším.
Jaroslav60
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Nevidím to dobre s tými testmi Lemonka. Na fotke vyzeráš nejako nezdravo blede.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Krtek , nejhorší je, že takhle nějak v reálu vypadám Budu s tím muset něco udělat. Testy snad, i přes tuto skutečnost, dopadnou dobře
Lemonka
Senior Boarder
graphgraph

Myslíš, že postačí napsat - pomoc a najde se někdo kdo mi poradí?
Jaroslav60
Senior Boarder
graphgraph

Reminiscence napsal:
Jaroslav Németh napsal:
Ahojky,
pročítám tento web. Nacházím v něm sám sebe. Nacházím odpovědi na otázky na které jsem hledal vysvětlení. Chtěl bych se taky zapojit. Zkuste mi poradit jakým způsobem se "pohybuje" na tomto fóru když chci reagovat na něčí sdělení a když chci přidat vlastní?

Ahoj Jardo, tož vítej Reagovat na něčí příspěvek můžeš odklepnutím rámečku vpravo dole u příspěvku s názvem "citovat". Zkopíruje se ti a pod něj píšeš to své. Možná jde i citovat jednotlivé věty, to já neumím, vždycky zbytek co nepotřebuju mažu. To víš, blondýna Třeba někdo poradí víc.

Pomůžeš mi s tou abstinencí? U mně není problém ve ventilu (když řeknu, že jdu na 2 piva, tak si dám dvě a jdu domů. Řeším problém, že to bylo denně a někdy k tomu panáka. Opilý už jsem nebyl dlouho, ale takové to popíjení mě už štve i pro zbyzečně utracené peníze.
Jaroslav60
Senior Boarder
graphgraph

Renča napsal:
No ja zas zacala byt “zavisla” na tomto foru. Ctu prispevky snad osm let stare a spousta vlaken jsem prelouskala celych. Ale diky tomu mi spoustu veci doslo a dneska koncim druhy mesic

Já jsem se k tomuto fóru dostal nedávno a souhlasím. Hodně mě nabíjí kolik lidiček to tady zvládlo roky nepít a já si říkám, že můj osobák je 24 dnů.....
Jaroslav60
Senior Boarder
graphgraph

Jaro:..když řeknu, že jdu na 2 piva, tak si dám dvě a jdu domů.

A čo tak si povedať, že nejdeš na 2 piva, ale rovno domů? Chceš úplne abstinovať alebo len nechodiť Každý deň? To sa pýtam len preto:Mě hodně pomáhá denník alkoholika který si vedu. Vymyslel jsem si ještě grafické znázornění kolik dnů v měsíci nepiju, kolik skleniček v měsíci vypiju a kolik Kč za to utratím.

Ináč, máš dobrú ženu. Mne nikto nikdy nekúpil Becherovku.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Reminiscence napsal:
Lemonko, no přesně. Já psala u léků jen o fyzické závislosti, hrozný absťák přes čtrnáct dnů. Pokud bych měla uvažovat o té psychické, teprve po třech měsících /!/ jsem se vrátila k normálu a začala mít nepatrnou radost ze života a nějaký elán. Ale já toho brala ke konci fakt hodně. (No a byly i doby, kdy jsem prášky zapíjela vodkou, to na mě naši několikrát museli volat rychlou, protože mě nemohli probrat. A z těchto stavů byly teda absťáky takové, že jsem měla opravdu strach o život. Srdce mi mlátilo strašně rychle a nepravidelně, nemohla jsem dýchat, křeče v rukách, úzkost šílená, totální nespavost plus všechny ty příznaky co patří k "normálnímu" absťáku, a takto prožít celý týden, kdy se minuta vleče jak hodina a zdá se ti, že už to opravdu nevydržíš. Pokud jsem to neabsolvovala v nemocnici, tak mě táta většinou cca na čtrnáct dní zamykal do místnosti, odkud se nedalo utéct a pouštěl mě jen na záchod. A čekal přede dveřmi, abych nezdrhla. Protože já byla úplně šílená a bylo mi všechno jedno. I že třeba uteču v pantoflích a tričku v mrazu). Teda tak rozepsat jsem se ani nechtěla.

Buď ŠŤASTNÁ, žes to podchytila včas, stejně jako mnozí ostatní tady. Že jsi/jste rozhodnutí to řešit v době, kdy ještě tolik netrpíte a netrápíte tolik své blízké. Opravdu není potřeba dojít až tam, co já, protože to už je čisté peklo.

K tomu vršení závislostí napíšu ještě to, že mám od 16 závislost na jídle (bulimii) a tu se mi zatím překonat nepodařilo, bohužel. Není to nepřetržité, ale čas od času vystrčí růžky a semele mě. Taky ujíždím na nakupování, mám doma spoustu hadrů, bot, kosmetiky, čisticích prostředků a teď momentálně třeba čtrnáct aviváží, včera jsem to počítala Ale naštěstí si nepůjčuju peníze, utrácím jen to, co mám, a peněz mám dost, protože jsem taky workoholik. Jsem taková chodící sbírka závislostí.

Jaroslave, je fajn, že jsi narazil na tyto stránky. Nechť ti jsou dostatečným odstrašujícím příkladem, jak to taky všechno může dopadnout. Podle mě (zatím) klasicky závislý nejsi, u závislosti jde hlavně právě o tu ztrátu kontroly - jdeš do hospody s tím, že si dáš dvě piva ale jak začneš, už se neovládáš a vypiješ jich třeba deset. Prostě zatoužíš po tom stavu opilosti a piješ, dokud ho nedosáhneš. A někdy dosáhneš i totálního okna. Ale pokud ti nevyhovuje, že piješ každý den a chceš s tím něco dělat, je to taky pádný důvod a je skvělé, že ses takto rozhodl! Nevím přesně, čeho chceš docílit, nejlepší by bylo přestat pít úplně, protože pak to sebeovládání je snažší, než když se budeš snažit pít třeba jen dva dny v týdnu. Vlastně netuším, zda už jsi o nějakou korekci pití usiloval dřív a nešlo to, nebo jestli je to první pokus. Jestli jde o ten první případ, tak už máš s pitím opravdu problém.

Omlouvám se za sáhodlouhý příspěvek.

No těžko se něco popisuje několika slovy. Osobně s tou pravidelností bojuju už tak 3 roky kdy jsem si uvědomil, že je to cesta do pekel. Naštěstí po každém abstinenčním období když se vrátím k popíjení, tak ta intenzita pití je slabší. Ale nevzdávám to a bojuju s tím. Rodina mi za to stojí.
Jaroslav60
Senior Boarder
graphgraph

Krtek napsal:
Jaro:..když řeknu, že jdu na 2 piva, tak si dám dvě a jdu domů.

A čo tak si povedať, že nejdeš na 2 piva, ale rovno domů? Chceš úplne abstinovať alebo len nechodiť Každý deň? To sa pýtam len preto:Mě hodně pomáhá denník alkoholika který si vedu. Vymyslel jsem si ještě grafické znázornění kolik dnů v měsíci nepiju, kolik skleniček v měsíci vypiju a kolik Kč za to utratím.

Ináč, máš dobrú ženu. Mne nikto nikdy nekúpil Becherovku.

Momentálně přes týden nemám problém. Ale jak příde pátek, tak mě to táhne na pivko. No a potom sobota a někdy neděle. Bydlíme na vesnici a v létě to bude ještě horší.
Jaroslav60
Senior Boarder
graphgraph

Ale ten piatok, sobotu si dáš len tie 2 pivá? Doma či v krčme?
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 05/03/2018 21:11 Provedl: Maťo.

Stránka: 1...45464748495051...101
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter