Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...47484950515253...101
Dolů
Téma: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu
Re: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu Před 7 rok, 2 měsíce  
Lemonka napsal:
Já se bez alkoholu nedokážu bavit. Chtěla jsem si to užít i tak, ale nestalo se. Obrovské zábrany jít třeba jen tancovat. Opravdu by mě zajímalo jestli se tohle někdy změní

Už jsem to tu asi psala, u mě se tohle moc nezměnilo. Od okamžiku, kdy jsem přestala pít jsem si nezatancovala, koníčky, sex, poslech hudby, to vše bylo s mírnou hladinkou lepší, intenzivnější, odvázanější. (Ovšem v těžké opilosti zase 100x horší, že. A vybalancovat to už pak nešlo.)

Hodně abstinentů ale tvrdí, že se dokážou bavit i bez alkoholu, že jim v žádné činnosti nechybí. U mě je to dáno asi tím, že jsem opravdu hodně nesmělá, uzavřená, introvertní a kapku zamindrákovaná, tedy nejsem běžný statistický vzorek abstinenta Tobě to třeba půjde.
Reminiscence
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

[b]Jaroslav Németh napsal:
Pomůžeš mi s tou abstinencí? [/quote]

Jardo, pomůžeme ti tu moc rádi všichni. Bohužel můžem pomoct jen slovy a psychickou podporou, konat musíš ty sám.

Píšeš, že piješ pátky plus víkendy. Ze začátku asi nebude jiná cesta, než tyhle momenty naplnit nějakou jinou činností a zakousnout se a prostě nepít. Taky to vypadá, že máš alkohol jako "odměnu" po celotýdenní práci. Vymysli něco jiného, čím by ses mohl odměnit. I když to asi nedosáhne intenzity jako alkoholická odměna (protože pro alkoholika je chlast to úplně nejvíc).
Reminiscence
Gold Boarder
graphgraph

Ahoj Honzo,
myslím, že každý si prošel tím obdobím popírání alkoholismus. Jakmile si přiznáme, že máme problém, musíme ho začít řešit a to je pravý opak pití.
Hlavní je, že ses rozhodl, udělals první krok a cesta abstinence se ti otevřela

Určitě bude líp, i když to těžký bude, ale když vydržíš, dokážeš sobě i lidem kolem sebe, že svůj problém s alkoholem chceš a dokážeš řešit. Věřím, že to tví blízcí ocení a že pak toho dokážeš spoustu napravit

Allie, to je dobré s tou devadesátkou
Kiki
Fresh Boarder
graphgraph

Ja jinak celkove zdravim vsechny nove Jardu,Fenixe,Kristynu,Honzu...

Fenixi,
jasne ze,huleni travy neni ok,ale v urcite mire jsem jejim zastancem ne ovsem jako u Tebe,ze jsi v tom lital od rana do vecera.

Stef,
ja vim,ze se to da zazit i bez alkoholu vsechno ty jsi mi tady myslenkove jeden z nejblizsich,takze vis,jak to myslim

Jinak mi ta abstinence prospiva a nedela mi sebemensi problem,myslim,ze je to hodne o zvyku...a hlavne najit si i jinou "zavislost" zdravou...chlastat v hospode je to jiste porad dokola,kdezto strizlivy se da delat tolik veci beh,brusle,kultura,zajit na ryby,jit stanovat s vnukem/vnuckou,synovcem ci neteri,poznavat a jezdit na vylety,mnoho aktivit,ktere uspokoji cloveka kor v dnesni dobe,kdy je tolik skupin a stranek lidi,kteri chcou volny cas travit jinak nez alkoholem jezdit poznavat nove mista,lidi...(to je k te samote,kterou mnoho lidi zaziva pri abstinenci) chce to najit treba nove pratele s jinymi zamery
Michal
Platinum Boarder
graphgraph

Reminiscence,
já už moc dobře vím, že pro mě neexistuje žádný mezistupeň mezi abstinencí a nekontrolovatelným pitím. Alkoholika nezabije to pátý nebo dvanáctý pivo(nebo jakýkoli jiný chlast), ale to první. To je prostě fakt.

Lemonka,
velký obdiv, žes na svatbě vydržela

S kouřením to mám úplně stejně. Jedno pěkně po druhém.

Co se týče těch "výhod" alkoholu, že se člověk uvolní, je společenštější, víc se baví a dokáže se odvázat - co nepiju, je tohle všechno pryč a lhala bych tvrdit, že mi to nechybí.
Ta zábava je jinde (nedávno jsem se dokonce dozvěděla, že co nepiju, není se mnou sranda, ale bylo to od kamarádky s x-tým pivem v ruce, tak jsem nakonec rozhodla to vzít jako kompliment ). Ale taky se mezi opilými necítím dobře, byť jsou to třeba dobří kamarádi. Jak říkáš, nejsme na stejné vlně a střízlivý člověk si to tvrdě uvědomuje.
Nejdřív to bylo dost příšerné, ale teď nedávno se to trochu zlomilo, snažím se s lidmi pobavit a pokecat, dokud nejsou pod parou. A když se opravdu nedokážu bavit a je mi dokonce nepříjemně, jdu domů dřív.
Taky hodně záleží v jaké jsi zrovna společnosti, jestli jsou ti lidi třeba ochotní aspoň trochu zvolnit s pitím. Zrovna svatba je taková událost, kde obvykle lidí pijí víc než normálně.
Kiki
Fresh Boarder
graphgraph

Allie,v roku 2058 budem mať iné problémy. Vlastne už žiadne.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Tak máme za sebou pouze 2 dny, ale účasně mi pomohla myšlenka tohoto fóra. Neřeš co bude zítra - nepij dnes. Taky se mi honili hlavou myšlenky - nebudu pít - no jo a co dovolená allinclusive, co vánoce, co silvestr. No a vloni když to tak zrekapituluji, tak kdybych ty svátky nepil, myslím, že v rodině by si to ani nikdo nevšimnul. A to mě trápilo - bude přípitek u večerní tabule a já si nebudu mít s čím připít. Blbost. Jenom kecy a výmluvy. Jdu dotoho znovu posílen Vašimi příběhy. Někdy alarmující jak to může dopadnou, ale hlavně a to mě nejvíce oslovuje - příběhy kdy jste to dokázali i když to vůbec není jednoduché. Žena říká, tak si dej jenom někdy, copak to nemůžeš bez toho pití vydržet? Neví o čem mluví a nemůže pochopit jak je to těžké. V jednom filmu byla vyslovena myšlenka - největším soupeřem člověka je on sám. Tam musíme začít. Nekoukat paradoxně na ostatní. Začít u sebe.
Jaroslav60
Senior Boarder
graphgraph

Hezky řečeno Jardo Taky mě přepadávají myšlenky co na dovolené atd. Musím si to vysvětlit tak, že to právě bude lepší! Manžel taky moc nechápe v čem je chyba, má klapku a "nemá problém"…
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Mnohem lepší! Já jsem vloni zazila svoji první strizlivou dovolenou a bylo to super. Žádný kocovinky, žádný přemýšlení co kde jak splašit na večer, zadna únava, zadne džambulkování. Krásná dovolena... az na to horko ale co by člověk čekal v létě u moře že. ....

Jardo, ja jsem si na Vánoce normalne tukla s ostatnimi, sklenku jsem položila a pak když se dolivalo tak jsem ji nabídla druhym. A bylo to v pohodě....

PS. Dneska jsem uklízela bordel ve sklepe a našla jsem dvě prazdne flašky.... a to jsem si myslela, že už jsem všechno povyhazovala.... tak teď uz je to snad všechno. ..
Allie
Platinum Boarder
graphgraph

Člověk nesmí moc přemýšlet. Fakt to brát jak je to teď, nelamat si hlavu moc dopředu. Tak všem držím palce ať to zvládneme dnes a denně
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Stránka: 1...47484950515253...101
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter