Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...53545556575859...101
Dolů
Téma: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu
Re: Vzájemná pomoc-Nový rok 2018 bez alkoholu Před 7 rok, 2 měsíce  
Ahojte vsetci,
idem si precitat ako sa Vam dari.

Ja mam dnes o 12h 1 mesiac bez alka a cigariet ale ... !!!

Dnes som bol na stretku s jednou babou, a po stretku jak som siel domov mi preplo, ze pojdem pozriet ludi do baru kde som chodil, tam zvyknu byt do rana.
Normalne som vosiel do baru s tym, ze si dam pivo a cigu a isto sa opijem, uplne nateseny.
Vosiel som tam nikto znamy, ani barmani, 20 sekund som cekoval ci niekto nahodou, to ma sklamalo a otocil sa, ze to mi zato nestoji a siel domov.
Este po ceste uvazoval, skusit iny bar, ale ze uz je doost hodin, a tak som este vahal.
Skoro som to nedal ludkovia Takze nesom vobec vporiadku, ak mi takto cvaka, cely mesiac mohol byt v tahu. A bolo mi to fuk, ospravedlnoval som si to tym, ved mesiac je dobra doba, ze ved spravis vynimkku a budes sa dalej snazit. Ale vypozoroval som z toho to ze sa nudim a chyba mi ta zabava. Ked neviem ako to nahradit, nech sa mi toto nedeje uz ahh jaj
som si nasadil aj protikvasinkovu ocistu, asi je to uz na mna moc, ale potrebujem sa ocistit
som doma ale stale mam craving, demoni skusaju, lebo vidia znamych z naru na fb, tak vypinam chaty, nech mi ich nezobrazuje, isto niekde piju a ja by som im napisal. Teraz je to zasa ze nesmiem a nie ze nechcem, pretoze chcem, nemam to rad :/

som zo seba smutny
stef
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž
Poslední úprava: 10/03/2018 00:11 Provedl: stef.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Stef, nebuď ze sebe smutný, tyhle krize prostě jsou a budou, spíš buď rád, že to takhle dopadlo. Nemohlo ten stav vyprovokovat to setkání? Třeba jsi chtěl na tu "babu" zapůsobit a z toho byl nervózní? Já když se jeden čas zkoušela seznámit přes inzerát, byla jsem vždy tak vynervovaná, že se to bez alkoholu neobešlo. No naštěstí to bylo ještě v těch "lepších" dobách, takže jsem se tam nikomu neožrala a nespadla pod stůl, to by asi chlápek čučel

Na ty myšlenky typu "vždyť už je to měsíc, dám si jen trochu, pak se budu dál snažit", tak na ty opravdu pozor. Je to našeptávání nemocného mozku, a jak jsem byla poučena, odmítání svého alkoholismu, prostě nepřiznání si, že jsem alkoholik. Protože alkoholik si nemůže "dát jen trochu a pak se znova snažit". Alkoholik se postupně rozpije, neexistuje dát si jen trochu nebo dát si jen jednou! Ono to třeba vyjde, jednou, desetkrát, padesátkrát, ale ten kolaps nevyhnutelně čeká. Chce to ty myšlenky na napití okamžitě odehnat, stopnout. Ty jsi od okamžiku, kdy ses rozhodnul jít do baru a tam si něco dát, prožil určitý čas, kdy jsi myšlenku jak to bude fajn, úspěšně rozvíjel. Tyhle představy musíme my alkáči zneškodnit hned v zárodku.

A nebojte se vy všici, bažení bude postupně slábnout. Je to jak když se s někým rozejdete. Nejdřív na něj myslíte dnem i nocí, pak se to zlepšuje a po roce, dvou, už je vám většinou lhostejný. Nebo alespoň ta posedlost je pryč. (Nesmíte se s ním ale vždy po pár měsících vyspat,že )
Reminiscence
Gold Boarder
graphgraph

Reminiscence napsal:
Stef, nebuď ze sebe smutný, tyhle krize prostě jsou a budou, spíš buď rád, že to takhle dopadlo. Nemohlo ten stav vyprovokovat to setkání? Třeba jsi chtěl na tu "babu" zapůsobit a z toho byl nervózní? Já když se jeden čas zkoušela seznámit přes inzerát, byla jsem vždy tak vynervovaná, že se to bez alkoholu neobešlo. No naštěstí to bylo ještě v těch "lepších" dobách, takže jsem se tam nikomu neožrala a nespadla pod stůl, to by asi chlápek čučel

Na ty myšlenky typu "vždyť už je to měsíc, dám si jen trochu, pak se budu dál snažit", tak na ty opravdu pozor. Je to našeptávání nemocného mozku, a jak jsem byla poučena, odmítání svého alkoholismu, prostě nepřiznání si, že jsem alkoholik. Protože alkoholik si nemůže "dát jen trochu a pak se znova snažit". Alkoholik se postupně rozpije, neexistuje dát si jen trochu nebo dát si jen jednou! Ono to třeba vyjde, jednou, desetkrát, padesátkrát, ale ten kolaps nevyhnutelně čeká. Chce to ty myšlenky na napití okamžitě odehnat, stopnout. Ty jsi od okamžiku, kdy ses rozhodnul jít do baru a tam si něco dát, prožil určitý čas, kdy jsi myšlenku jak to bude fajn, úspěšně rozvíjel. Tyhle představy musíme my alkáči zneškodnit hned v zárodku.

A nebojte se vy všici, bažení bude postupně slábnout. Je to jak když se s někým rozejdete. Nejdřív na něj myslíte dnem i nocí, pak se to zlepšuje a po roce, dvou, už je vám většinou lhostejný. Nebo alespoň ta posedlost je pryč. (Nesmíte se s ním ale vždy po pár měsících vyspat,že )

Tak klobouk dolů. Tyto slova mě vždy nakopnou. Ono je asi podstatné se v tom vyznat a to že mně to táhne na jedno pochopit, že to není můj nápad, ale nápad démona alkoholu. Kdysi jsem tu knížku četl. Moc pěkný.
Jaroslav60
Senior Boarder
graphgraph

Dobre rano prajem vsetkym,
Pozeram ze ste mali chutky pri piatku, a to som minule podivovala ze som jedina a kazdemu to tu tak lahucko ide bez namahy. A len ja tu musim zabojovat niekedy poriadne sama so sebou.
S tou nudou to si vravim a aj s kamaratkou som to preberala, ze si nechcem predstavit co by sa mi muselo stat aby som sa nudila.
Skor mam neustaly pocit, ze je milion kniziek a clankov co len odkladam, lebo nestiham precitat vsetko. Kam sa pozriet chcem ist, viac casu na cvicenie. Praca vzdy rozrobena projektov vymyslenych a cas clovek nema ani sancu stihat len cast z toho.
A aj tento tyzden ako este aj prsalo obcas a nizky tlak by som si hned kavicku osladenu supla, ale Stef ako ty mozes byt rad ze si nesiel a nemusis riesit ze ti zle bude dnes a hlavne tie psychicke vykyvy sa zbierat zase s nervami a dokopy davat po ustupe euforie mozes byt rad. A vsak ked maju na fb foto si tam bol akoby a bez nasledkov hahahaha.ale si potom nedam aby som sa prave zbierat z tej nerovnovahy nemusela uz nato nemam vobec chut ani silu.
Pises o tej ociste tak na ten druh ja jablcny ocot pouzivam a hned som zase pri tom ze som si vravela ze si urobim svoj zase ale vsakze pominala som a vcera kupovala kedze to aj cas chce. A taketo drobnosti az po velke veci nestihnem, a vzdy je ten piatok.
Mne zacal 8 my mesiac a je sobota takze zvolnim a vpondelok zase naplno.
Inak sa ovela jednoduchsie pise takto v tichu v klude a tme, nie ako uprostred frmolu denneho tyzdnoveho
Sflower
Senior Boarder
graphgraph

Stefe tak to je přesně můj případ, kdy selhávám. Cvak, přepnu, všechno zapomenuto a jde se pít. A pěkně dopít to zameškání . Dobře to dopadlo, buď rád a netrap se. Je spousta tipů jak "to zahnat"… snad se to naučíme v praxi
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Dakujem Vam vsetkym, pomaha to fakt si tu precitat komenty.

Myslim si, ze je to aj tou ocistou, co je vzdat sa cukru, peciva, mliec. vyrobkov, takze to je ako vylucit dalsie "drogy", zataz tolko veci nemoct A telo tuzi po odmene.

Dalsia vec, ani neni nuda, ale to, ze nezazivam taku burlivu zabavu, ako v bare pri alku, ked som si pustil naplno jukebox a bavil sa s ludmi nadoraz A vcera pri tom dievcati, to bolo take slusne, pri mineralke v kaviarni. Musim najst nejaku novu vasen.

Tak som sa chcel vykupit alkoholom, oh ake stupidne

@Reminiscence, to je to, ze moja hlava ani nechcela stopnut to na zaciatku, myslel som na to, ale tuzila potom to nestopnut a prezit nazivo.

@Sflower, haha to isto niesi sama s tymi s bojom sam so sebou
Jablcny ocot som kupoval bio z DM, domaci musi byt isto este lepsi

@Santal, presne ano, a mam pocit, ze sa na to ani neviem pripravit, ako zvladnut svoje druhe ja ked prevezme riadenie, pretoze moje prve to dobre ja ho nedokaze vyhnat.

Ale vcera pri mne zrejme stali konstilacia hviezd v celom vesmire
stef
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž
Poslední úprava: 10/03/2018 08:19 Provedl: stef.

Šantal napsal:
Stefe tak to je přesně můj případ, kdy selhávám. Cvak, přepnu, všechno zapomenuto a jde se pít. A pěkně dopít to zameškání . Dobře to dopadlo, buď rád a netrap se. Je spousta tipů jak "to zahnat"… snad "se to naučíme v praxi"
..."život je jediná škola."
(..., v ktorej sa to naučíš!)

(...reparáty môžeš testovať až do konca/smrti.)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Stefe, pripomněl jsi mi jednu moji kamarádku (je starší a cca 25 let nepije): té jsem se kdysi omlouvala za své nevhodné chování v opilosti ona mi řekla: "Holčičko, to jsi ale nebyla Ty přece, to bylo to Tvé druhé já, Ty přece taková vůbec nejsi." Ona mě hodně podporuje na té "cestě", má se mnou strpení a pochopení. Také měla tu cestu k nepití trnitou.
Jinak jsem si dneska představovala, jak bude bezva, když fakt nebudu kouřit a bude s mi dobře dýchat na kole a při běhu, to bude paráda přátelé
Ja, jak je? Co snídaně, taky dietka?
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR
Poslední úprava: 10/03/2018 08:54 Provedl: Šantalka.

Stef cuseeeek
Ja Te chvalit ami chlacholit nebudu oba totiz vime,ze kdyby v te hospode vcera byli Tvoji kamaradi ted by jsi bxl.ozraly nebo mel kocovinu no spis by jsi jeste spal ale!!! Osud to chtel jinak tak vydrz jeste mesic,dva pak uz Te to nenapadne a venuj se radeji slecne ne lip investovany cas..ale rozumim Ti,je to tezky,ja osobne zacal tady chodi cca vloni v kveten/cerven a poprve po par pokusech abstinuji az ted...takze vse ma svuj cas (a i predtim jsem nebyl smireny s nepitim jen jsem si to namlouval) -TED JSEM!!! tak vydrz a bud rad,ze 5am kamosi nebyli a zmen "kamos",tady takovi Ti nic nedaj do zivota
Michal
Platinum Boarder
graphgraph

Šantal napsal:
Stefe, pripomněl jsi mi jednu moji kamarádku (je starší a cca 25 let nepije): té jsem se kdysi omlouvala za své nevhodné chování v opilosti ona mi řekla: "Holčičko, to jsi ale nebyla Ty přece, to bylo to Tvé druhé já, Ty přece taková vůbec nejsi." Ona mě hodně podporuje na té "cestě", má se mnou strpení a pochopení. Také měla tu cestu k nepití trnitou.
Jinak jsem si dneska představovala, jak bude bezva, když fakt nebudu kouřit a bude s mi dobře dýchat na kole a při běhu, to bude paráda přátelé
Ja, jak je? Co snídaně, taky dietka?

Čauky mňauky,
ráno jsem odvezl ženu do práce. Udělal si kafe arabicu v moka konvičce (proti rozpustné je to rozdíl asi jako cigarety a fajka), nachystal snídani - celá cibule, voňavý zauzený salám, 2 vyjíčka a úžasná smaženice. K tomu, zelený čaj s 1/2 citrónu a lžící medu do mé slavné sklenky na pivo. No není to lepší využití sklenky?
Jaroslav60
Senior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...53545556575859...101
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter