Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...15161718192021...59
Dolů
Téma: Sucho od února 2018 - vzájemná podpora
**
Re: Suchý únor - vzájemná podpora Před 7 rok, 2 měsíce  
Ahoj Krtečku,
máš pravdu, že když jsem to řekla předevšemi, ty otevřené pusy dokořán to byl neskutečný pohled na ně.
Také máš pravdu, že mi to nikdo z nich prvně nevěřil i když jsem to opakovala dokola.
Tím, že je přítel úplný abstinent, tak kecy ke mně ve stylu, že mi to doma asi přítel pořád říká a já už tomu taky uvěřila. Rychle to raději hodit na někoho jiného a nejlépe na někoho, kdo zrovna není z naší krve, dyť naše rodina je nejlepší...
Mamka až u psychologa pochopila, kdy byla se mnou, že to myslím úplně vážně a fakt je to pravda.
Angelina
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ahoj Ríšo,
nedokážu říci, že jsem to dokázala, když jsem v začátcích a tudíž jsem nedokázala ještě nic, necítím to takhle nazvat. Toto na mně ještě čeká, dokázat sama sobě, že to dám...
S čím bojuji? S alkoholem, nenapít se, nejde na to nemyslet, večer, kdy to byl můj rituál.
Neumím si představit lidi, kteří přestávají a pili den i noc.
Já tu myšlenku mám jen večer a takoví lidé ve dne i v noci snad. A myslíš si, že toto není boj sám se sebou, boj s alkoholem?
Kdyby to bylo vše tak jednoduché, tak nás tady asi není tolik podobných.
Angelina
Gold Boarder
graphgraph

Ahoj. Je to na trochu delší psaní, ale jak to tu čtu, zdas se mi velmi blizko cíle...
Richard
Rozhodnout se - přežít začátky - žít...
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž

Richard Abraham, píšeš:
Ahoj. "Je to na trochu delší psaní, ale" jak to tu čtu, zdas se mi velmi blizko cíle...
..."nemáš čas alebo, čo Ti prekáža vydať svedectvo?"

Napíš, ako preprogramovať mozog alkoholika do triezva a popritom aj skrotiť emócie z *mínusu/negativity v závislosti* → do umiernenej triezvosti...
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph
Poslední úprava: 09/02/2018 16:49 Provedl: Ja.

Ja: Ty jsi takovy moudry clovek.Doslova salamoun nevis,cim to je,ze alkohol snizuje uzkost a neprijemne stavy (soc.fobie,uzkosti,deprese apod)?...jak to v tele/mozku funguje proc zrovna po teto latce tyto pocity mizi...a vlastne tyto priznaky pri abstinovani sili a vraci se jeste ve vetsi mire? Jevite nekdo?
Michal
Platinum Boarder
graphgraph

Michal napsal:
Ja: Ty jsi takovy moudry clovek.Doslova salamoun nevis,cim to je,ze alkohol snizuje uzkost a neprijemne stavy (soc.fobie,uzkosti,deprese apod)?...jak to v tele/mozku funguje proc zrovna po teto latce tyto pocity mizi...a vlastne tyto priznaky pri abstinovani sili a vraci se jeste ve vetsi mire? Jevite nekdo?
Velmi zjednodusene povedane, alkohol roznymi mechanizmami sposobi vyplavenie dopaminu (ktory sposobuje dobru naladu, euforiu. To je dovod, preco nam pijatika chuti). Mozog ale vie, ze tolko dopaminu v obehu nema byt, a preto pri castom popijani jeho prirodzenu hladinu reguluje smerom nadol - aby kompenzoval (pravidelne) zvysovanie, ktore sposobuje alkohol.

To sposobi, ze mas nizku prirodzenu hladinu dopaminu, co si ale nevsimnes, kym pravidelne chlastas - az ked nahle prestanes. No a primalo dopaminu = psychicka nepohoda, velmi jemne povedane.

Nie je to samozrejme ani zdaleka presne vysvetlenie (vzhladom na to, ze alkohol posobi na takmer vsetky organy v tele, na niektore mozgove centra posobi ako stimulant, na ine ako depresant, narusa chemicku rovnovahu kade-tade atd atd), nie som v tejto oblasti expert, ale zhruba tak nejak to funguje.
Double D
Gold Boarder
graphgraph

And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
F. Nietzsche

JA teda nevím proč alkohol po určité době, kdy mohl povzbuzovat-spolehlivě působí jako depresant. Asi protože je to zákeřná svině!
Byl jsem na tom podobně, jako píše třeba Forest, týden, dva týdny, měsíc nic a pak napití, které se zvrhlo ve flám. A po vystřízlivění psychika spolehlivě proložená právě úzkostmi, depreskami, prostě špatnem, které se vleklo pár dní. Nemyslím, že abstinence přináší fobie a nepřijemný pocity, naopak už mám prožito, že abstinence upevňuje, osvobozuje. Ale pokud je u někoho dlouhá abstinence doprovázená duševníma trýzněma, budou tam asi ještě nějaké jiné komplikace. A co na to Šalamoun?
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

Michale, než ti odpovie Ja, pozri si niečo o dopamíne a serotoníne. Tieto dve látky v našom mozgu môžu za veľa.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Sochař napsal:
JA teda nevím proč alkohol po určité době, kdy mohl povzbuzovat-spolehlivě působí jako depresant. Asi protože je to zákeřná svině!
Byl jsem na tom podobně, jako píše třeba Forest, týden, dva týdny, měsíc nic a pak napití, které se zvrhlo ve flám. A po vystřízlivění psychika spolehlivě proložená právě úzkostmi, depreskami, prostě špatnem, které se vleklo pár dní. Nemyslím, že abstinence přináší fobie a nepřijemný pocity, naopak už mám prožito, že abstinence upevňuje, osvobozuje. Ale pokud je u někoho dlouhá abstinence doprovázená duševníma trýzněma, budou tam asi ještě nějaké jiné komplikace. A co na to Šalamoun?

A na mna aj sladke aj kava. Nasup a potom smutky, nervozita.
Bez toho klud ako za detstva.
Vela clovek toho ma vztahy, deti, ucty platit...
A s tymito barlickami sa ja len zamotavam a bez nich tiez to neni bez problemov. Ale evidentne menej stavov mam a viac sily. Ale taha ma to furt ze zabudnut na chvilku. Len uz viem ze nie. Ze ani hodina zabudnutia a odsunutie mi nepomoze len vzdy zhorsi. Veci aj nervy nacisto. Ja som taka rada ze tu ste a pisete a mozem citat, ani neviete ako. Snad sa kazdemu lepsie a dobre dari tiez kazdemu kto sem pisal a pomohol mne.
Sflower
Senior Boarder
graphgraph

Ta hodina zabudnutia je pôžička s nekresťanským úrokom.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Stránka: 1...15161718192021...59
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter