Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...18192021222324...59
Dolů
Téma: Sucho od února 2018 - vzájemná podpora
**
Re: Suchý únor - vzájemná podpora Před 7 rok, 2 měsíce  
Lenko, zdravím, tak ať se daří, já jedu na lyže.
Renča
Nevzpomínej na první, ale na poslední opilost!
Expert Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

My se dnes jedeme dívat - už po 2. na nového pejska, budeme ho mít asi za týden:), tak se těším!
Lenka
Fresh Boarder
graphgraph

Dobré ráno holčinky, Leni paráda jak jsi zvládla pátek- šikula, Renčo a Angelino bojujte tzn. držte se myšlenky, ale nebojujte příliš - spíš si uvědomujte naplno tu krásnou čistou energii, to pozitivní co přináší střízlivost. Hodně o tom krásně píše JA, přijetí, smíření...
Tož víkend máme před námi a bude zase krásný, takový jaký opravdu je a ne v ALKODEPKOMLZE.
Přeji hodně zdaru Opatrujte střízlivost
Dnes můj 45 day( jenom. a už machruju že? Ale já nemachruju, jenom cítím, že už nebojuju a ani nelituju. Prostě je mi takhle skvěle a to mi stačí)
Děkuji vám všem, stále nepřestávám pročítat toto fórum a hledat... a učit se.
Krásný den všem.
Drahoslava
Gold Boarder
graphgraph

Michal napsal:
DD,Ja a spol,
dekuji za odpoved,no ja uprimne mel sklony k uzkostem uz pred uzivanim respektive naduzivanim alkoholu a kdyz jsem si vypil tak bum uzkost a jine neprijemne pocity pryc...nyni nepiju a ani nebudu,jen jsem zauvazoval nad tim proc prave alkohol tyto veci odstrani,o serotoninu prave vim,mam ho udajne nedostatek a mel bych brat antidepresiva at se srovna=zpetne vychyta prirozena hladina serotoninu,ale zacit abstinovat a misto toho brat leky nechci..ono co si budeme antidepresiva nejsou nejlepsi volbs,problem je,ze zvyseni serotoninu,dopaminu prirodnimi cestami-strava,sport apod je stejne malo...je to takovy bludny kruh jak dosahnout psych.pohody u lidi,kteri maji obdobne problemy,kdo vi,pochopi,kdo ne pochopit moc nemuze...je to limitujici v zivote,kazdodenne...tak jen uvazuji a sbiram informace,jak se co nejlepe dat "do pohody" nekdy ale bohuzel horcik a vitaminy B nestaci :/

Nerobi to len alkohol. Odmenovacie centrum (reward brain center, neviem ci som to prelozil dobre) stimuluje dopaminom viacmenej kazda navykova latka. To je mechanizmus, ktorym sa navyk v podstate vytvara - nieco uzijes -> dostavi sa pocit okamzitej odmeny (instant gratification) -> ucis sa, ze toto je spravne. Normalne to centrum stimuluje napriklad sex (pochvala, ze sa chces rozmnozovat), alebo ked sa najes (pochvala, ze udrziavas organizmus nazive (aby si sa mohol potom rozmnozovat)), alebo treabrs aj starostlivost o dieta (pochvala, ze udrziavas druh nazive), ale da sa to vyskratovat drogami.

Ak mas nizku "normalnu" (baseline) hladinu niektorych neurotransmiterov a to zapricinuje tie negativne stavy, tak musis sam vyhodnotit, ci Ti mozne neziaduce ucinky AD stoja za potencialne zvysenu kvalitu zivota bez uzkosti/depresii/atd. To je rovnica, ktoru Ti nikto iny okrem Teba nemoze vypocitat. Sam sa musis rozhodnotu, ktora z alternativ - 1) cisty ako lalia 2) na AD 3) alkoholik na plny uvazok - je pre Teba najlepsia
Double D
Gold Boarder
graphgraph

And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
F. Nietzsche

Lenka napsal:
Zdravím vššechny abstinující opilce, včera pátek na suchu..přežila jsem, dnes vzhůru do soboty plná energie!

Ani nevíte kolik pravdy je ve Vašem příspěvku. Vyjádřila jste zcela trefně jeden základní princip..
Ať se Vám daří Lenko.
Richard
Rozhodnout se - přežít začátky - žít...
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž

Drahoslava napsal:
Dobré ráno holčinky, Leni paráda jak jsi zvládla pátek- šikula, Renčo a Angelino bojujte tzn. držte se myšlenky, ale nebojujte příliš - spíš si uvědomujte naplno tu krásnou čistou energii, to pozitivní co přináší střízlivost. Hodně o tom krásně píše JA, přijetí, smíření...
Tož víkend máme před námi a bude zase krásný, takový jaký opravdu je a ne v ALKODEPKOMLZE.
Přeji hodně zdaru Opatrujte střízlivost
Dnes můj 45 day( jenom. a už machruju že? Ale já nemachruju, jenom cítím, že už nebojuju a ani nelituju. Prostě je mi takhle skvěle a to mi stačí)
Děkuji vám všem, stále nepřestávám pročítat toto fórum a hledat... a učit se.
Krásný den všem.

45 dnů je neuvěřitelný úspěch !!! Gratuluji Vám !! Mám ohromnou radost z těchto úspěchů !!!
Richard
Gold Boarder
graphgraph

Renča napsal:
Richarde, hledám inspiraci v každém příspěvku od lidí, kteří to zvládají bez pomoci - tak jak píšeš o sobě. Ve většině názorů a vláknech ale nacházím, že to sama nezvládnu. No nevím, každý je jiný, že.... Angelinin přístup je úžasný, ale ne pro mě - asi nemám už tu odvahu mládí.

Navíc znám pár případů lidí, co byli v léčebně a jsou profesně odepsáni - paradoxně až po návratu a abstinenci ... Tím nechci nikoho odradit, naopak musím napsat, že ty lidi, co znám konkrétně, patří k těm, kterým pobyt a následné doléčování pomohlo...

Můžeš tedy více rozepsat svoji cestu? - každá inspirace je přínosem.

Jinak přeji všem Suchánkům klidný víkend

--------------------------------
Dobré ráno, Renato. Píšete - "Ve většině názorů a vláknech ale nacházím, že to sama nezvládnu" ... názory jiných jsou jejich úhel pohledu, máte přeci svůj, ne? Můžete, ale nemusíte, tyto názory brát v potaz. Já bych si je možná přečetl, ale v potaz bych je opravdu moc nebral.

Odvaha mládí - tomu vůbec nerozumím. Odvaha? V čem je kdo odvážný? V tom, že Angelina přestala pít alkohol? To je odvaha? A chlastat a ničit si život není odvaha? Řekl bych, že je mnohem větší odvaha chlastat, dostat se na osobní i společenské dno než se rozhodnout přestat.

Léčebny - ve vší úctě - ÚPLNĚ K NIČEMU .....

Rozepsat bych se mohl, ale popravdě se mi moc nechce. Bojím se abych nešokoval lidi, co chtějí jít cestou střízlivosti, protože to fakt nebylo (v mém případě) nic příjemného. Raději odpovídám na konkrétní dotazy
Richard
Gold Boarder
graphgraph

Richard, píšeš:
"Léčebny - ve vší úctě - ÚPLNĚ K NIČEMU ....."
"Koľko "odvahy" treba vypiť, aby sa súdny človek takto znemožnil?"
(Prečo už dávno nie si minister zdravotníctva v EÚ?)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Děkuji Richarde za pochvalu. Zatím je to pro mě pouze začátek, když někdo abstinuje 2,4,6 let už je to na pochvalu. Ale i tak díky.
A prosím, rozepište se trochu o sobě, třeba to zas někomu otevře oči. Na šoky jsme zvyklí.
Je to anonymní a každý má za sebou něco, na co není hrdý.
Však to zvažte, já lačním po příbězích a určitě nejsem sama.
Drahoslava
Gold Boarder
graphgraph

Ahojky Ríšo,ahojky všichni
já se také přikláním. Prosím rozepište se. Je to anonymní.
Taky bych ráda četla Váš příběh. Ponaučit se...
Lidi to nakopne víc a víc...
Angelina
Gold Boarder
graphgraph

Stránka: 1...18192021222324...59
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter