Re: Suchý únor - vzájemná podpora Před 7 rok, 2 měsíce
|
|
Richard,
...z opice/kocoviny je možné vytriezvieť, ale z manipulácie a súčasne aj absencie reality "iba" ťažko...
..."máš na celý zbytok života!" 
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
Poslední úprava: 10/02/2018 12:06 Provedl: Ja. Důvod: Interpunkcia. ;)
|
|
|
|
Angelina napsal:
Ahojky Ríšo,ahojky všichni
já se také přikláním. Prosím rozepište se. Je to anonymní.
Taky bych ráda četla Váš příběh. Ponaučit se...
Lidi to nakopne víc a víc...
Anebo je to nenakopne a budou se bát ještě víc... toho se bojím. Zkuste si například uvědomit fakt, že alkoholik nebo narkoman se nikdy doslova nevyléčí, protože přesněji řečeno se abstinencí dostává do stavu nazývaný "abstinující alkoholik". Líbí se Vám tato pravda? Mnoho z těch, co to tu teď čtou se naštvou a můžou ztratit motivaci...
Anebo jinak - já Vám to přirovnám. Dnes je moderní mluvit o Islámu a všem kolem něj. Divíme se, že v něm převládají středověké doktríny, že je postaven na dogmatech atp .. ale neuvědomujeme si, proč se mu v jeho popisované středověké podobě tak daří. Víte proč se mu daří? Je radikální. Naprosto. Proto je tak silný. Abstinence je také postavena na extrémně radikálním neměnném způsobu žití kde neexistuje kompromis, ale jednotná jasně stanovená přísná pravidla a tyto musí abstinující alkoholik dodržovat do konce svého života.
Tak co? Líbí se Vám tyto nepříjemné pravdy?
Už možná chápete, proč nejsem zastáncem ústavní léčby. Pokud jsem se stal alkoholikem, není to úraz ale vědomé a úmyslné sebepoškozování a já nemám právo s tím kohokoliv a jakkoliv otravovat, natož si odvykání zbaběle zmírňovat léky, dohledem sester, lékařů atp ale jsem z morálního a etického hlediska povinen tento mnou zaviněný stav sám změnit a projít si v běžném životě v plné zodpovědnosti všemi těmi nepříjemnými stavy, počínaje posměchem a nedůvěrou okolí, omdléváním, halucinacemi, třasem, někdo má i deprese, krví z nosu, krví ve stolici, pomočováním, brnění zubů a prstů, a dalšími a dalšími.. protože tento nutný a krutý očistec jen ve své léky nezmírněné podobě člověka posiluje a žene vpřed k lepším "čistým" zítřkům. Když tohle závislák dokáže, pochopí, že mu stačí jedna sklenička a dostane se nejen zpět na začátek, ale hlavně často upadá na další dlouhé časové období do intenzivnějšího alkoholismu který je ale mnohonásobně silnější než byl před abstinencí a je li normální, nikdy už to nebude chtít opakovat.
Raději už toho nechám, protože vím, že můj příspěvek bude velmi rychle rozporován. Já jsem si zažil takové hrůzy při odvykání, že je raději ani nebudu popisovat, protože by to opravdu mohlo mnohé odradit. Výsledkem je 2931 dnů naprosté abstinence, perfektní zdraví, úžasně fungující mysl, dokonce i respekt okolí i když to mnohým moc nevoní a stále mne pomlouvají, že lžu a chlastám doma - většinou mne pomlouvají právě ti vypití kumpáni z hospod, úplná změna základních hodnot a hlavně - fungující, klidné rodinné soužití s nádhernou manželkou a našimi dětmi. Tím bych to ukončil, protože zabývání se minulostí považuji za ztrátu času.
Jen bych ještě doplnil - mému tělu hodně pomohlo také okamžité ukončení druhého návyku - kouření. To je snad ještě větší hloupost než alkoholismus. A aby toho nebylo málo, stal jsem se vegetariánem a záhy veganem. Tento druh stravy velmi pomohl fyzické i duševní očistě. Také mi pomohla jízda na kole. Zprvu jsem byl rád, že jsem objel čtvrť, ale za rok jsem ujel 75 kilometrů jakožto krásnou odpolední projížďku naším krásným středočeským berousko-příbramskem.
Tak toto jsou velmi stroze popsané zkušenosti a mé subjektivní názory. Je toho opravdu mnohem víc ...například jsem z mého domu odstranil televizi, protože ona je jedním z největších ničitelů lidí a to nejen díky reklamám...
|
|
Richard
Rozhodnout se - přežít začátky - žít...
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Richard: "Neznám jediného člověka kterému by léčebna pomohla."
Zato ja poznám kopec takých ľudí. Jeden práve píše.
Drahoslava: "V PAL tě odříznou od všedního života, vetknou ti nějaké myšlenky na nový lepší život, dají ti rady jak začít, jak pokračovat, dají ti základní dobu abstinence 3 měs., kdy už je tělo + psychika jakž takž relativně ok, ale bohužel se pak po propuštění setká znovu s realitou života, kde všichni pijou, chlastu je všude plno..."
Veď to je okrem iného účelom liečenia. Tí ľudia sú dospelí, svojprávny. Po prepustení je to už na nich, či robia, čo im odporúčali v liečebni.
|
|
|
|
|
|
|
Ahojky,
já jen na skok....nova CINEMA hraje"Když muž miluje ženu"...je to žena, která pije litr denně tvrdého...
|
|
|
|
|
|
|
Drahoslava napsal:
Pro Richarda: psal jste, že závislý léčebnu nepotřebuje... dejte zkušenost, co tedy potřebuje
Dobrý den, Drahoslavo. Máte krásné jméno. Já si opravdu myslím, že léčebna není třeba z výše popisovaných důvodu v odpovědi Angelině. Jediné, co potřebuje je přeci rozhodnutí. Nic víc.
|
|
Richard
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Ja napsal:
Richard,
...z opice/kocoviny je možné vytriezvieť, ale z manipulácie a súčasne aj absencie reality "iba" ťažko...
..."máš na celý zbytok života!"
Klasický alibismus v přímém přenosu. Děkujeme za ukázku.
|
|
Richard
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Angelina napsal:
Ahojky,
já jen na skok....nova CINEMA hraje"Když muž miluje ženu"...je to žena, která pije litr denně tvrdého...
Proto jsem televizi ze svého života vypustil. Koukat na takové hlouposti mi nic nedá a nenávratně mi to ukradne jedinečný životní čas ...
Hezkou zábavu
|
|
Richard
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Richard,
...keďže už nepochybne všetko vieš a poznáš, prezraď "iba" jediné: "kedy umrieš?"...
(...si úžasný "komik" alebo tragéd?)
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
DD,
dekuji Ti za reakci a informace  ty moznosti,ktere jsi napsal jsem vedel, jeste vic me to utvrdilo,ze ma nekdo stejny nazor...jednu moznost vylucuji okamzite-alkohol,volim moznost byt bez AD a hledat cestu a treba zivotosprava,kazen a zdravy ziv.styl po urcite dobe prinese ovoce,k lekum se clovek muze uchylit kdykoliv...nebudu volit jednodussi ale horsi cestu.D8ky Ti!
Procital jsem komentare myslim,ze neni alkoholik jako alkoholik,kazdy se "propije" do jine faze alkoholismu,nekdo to zvladne bez PAL,nekdo s ni,nekdo ambulatne ci AA,nekdo svepomoci,je to individualni a nechapu pric by se mel clovek prit a dokazovst svou pravdu...kazdy zazil neco jineho  Ale verim,ze PAL mnoha lidem pomohla a abstinovat a pretrvat ty "stavy" po dlouhodobem dennodenim piti je i velmi riskantni ze zdr.hlediska a nejaka lekarska pece je zapotrebi...
Jinak zacala olympiada,tak je aspon na co koukat (ja televizi mam,je to zlo jen v pripade,ktere porady clovek zvoli  )
|
|
Michal
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
R.:Anebo je to nenakopne a budou se bát ještě víc... toho se bojím. Zkuste si například uvědomit fakt, že alkoholik nebo narkoman se nikdy doslova nevyléčí, protože přesněji řečeno se abstinencí dostává do stavu nazývaný "abstinující alkoholik". Líbí se Vám tato pravda? Mnoho z těch, co to tu teď čtou se naštvou a můžou ztratit motivaci...
"Abstinence je také postavena na extrémně radikálním neměnném způsobu žití kde neexistuje kompromis, ale jednotná jasně stanovená přísná pravidla a tyto musí abstinující alkoholik dodržovat do konce svého života.
Tak co? Líbí se Vám tyto nepříjemné pravdy?"
Tak to ani náhodou. Abstinencia nie je žiadna doktrína, ktorú musí abstinent bezmezne dodržiavať. Samozrejme, sú určité odporúčania, ale nie je nič také, že ak to nespravíš, nebudeš abstinovať.
Já jsem si zažil takové hrůzy při odvykání, že je raději ani nebudu popisovat, protože by to opravdu mohlo mnohé odradit.
Myslím, že za roky existencie tohto fóra už sú tu všetky hrôzy spomenuté, takže nikoho neodradíte. A myslím, že ste nezažil nič iné, čo aj mnohí z nás. Ak by ste chcel, môžem vám opísať napr. svoje zážitky z klietky na psychiatrii. A že ich bolo...
Stále sa len bojíte, že niekoho šokujete svojou pravdou.
Toto fórum je o predávaní si svojich skúseností. Každý už si môže vybrať, čo z toho využije.
|
|
|
|
|
|