Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...26272829303132...59
Dolů
Téma: Sucho od února 2018 - vzájemná podpora
**
Re: Suchý únor - vzájemná podpora Před 7 rok, 2 měsíce  
Dobre rano pondelkove vsetkym, Tak keby nahodou poznate niekho kto nepije kofeinovu kavu, neje cukor a nic s glutamanom a nemoze alkohol, lebo ma z toho nenormalne reakcie a chape to a abstinuje dajte vediet. Srandujem. A samozrejme vegetarian by nevadil hahahaha.
Kto si pri upratovani pusta meditacie alebo hmmmka ohmmmm ked ho chytia bazenia aj v meste. Alebo rozprava sam so sebou nahlas.
A bol by inak vesely a bola by s nik sranda a dalo sa na neho vzdy spolahnut!
A sme doma a mojim zoznamovanim.
Naozaj by som nevedela byt s niekym z koho citim alkohol. By sa mi hnusil to viem isto a ani keby bojovat s tym nevedel a nicil by sa. A pochopi to naozaj len ten kto to pozna.
Reminiscencia- rozchody su vzdy velmi tazke ked milujes. Si naozaj skvela ze si to dokazala zvladnut.
Ked citam ako sa Krtkovi aj Tebe dari, aj kazdemu kto sa pozbieral a dokazal si naberiem tolko sily na den ze nejake vinko, kavicka alebo kolacik ma nerozhodi na dnes.
Sflower
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Já teda jsem velký cukrožrout a kafař. Právě piju druhou velmi silnou kávu s šesti lžičkama cukru. A už mám v sobě perník a sušenku. Oni někteří závisláci to prý tak mají. Jdou z extrému do extrému. Já mám tohle i v nakupování a v práci. Děs.
Reminiscence
Gold Boarder
graphgraph

Kafe piju 1 - 3 za den (tři čajové lžičky), bez cukru. Cukr jako takový nepožívám. Občasně med.

Sladké většinou nejím, občas cca jednou za dva měsíce mám úlet, že si koupím třeba pět tyčinek a sním je.

Potraviny na glutaman cíleně nekontroluji. Většinou si vařím a přípravky typu Podravka a podobně nepoužívám. Do vegetriána mám velmi daleko, ale snažím se se střidávími výsledky měnit stravovací návyky.

Relaxační hudbu nemusím, nepřišel jsem tomu na chuť. Když hudbu, tak většinou rock. Ale mám to tak, že celé týdny si nepouštím nic, pak třeba týden několik alb třeba 2x 3x denně.

Momentálně zhruba deset dní ujíždím na filmech, počítám ještě dva tři dni a budu mít na několik týdnů pauzu od tohoto.

Samomluvou "trpí" kde kdo, taky občas sám mluvím nahlas. Myslím, že lidé, kteří žijí sami, to mají častěji.
Petr N
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Narozeniny: 07/16

Kavu by som aj ja najradsej pila cely den! Ale Reminiscence, kebyze si dam salku kavy so siestimi lyzickami cukru, tak ak by som nevystrelila na Mars a prezila to v zdravi. Urcite by som stihla robit nieco co ma v normalnom stave ani nenapadne a prislo by mi to fajn. A najhorsie by boli potom depresie a stavy smutku po vyprchani. Ja som normalne, spokojna, vesela a ziva osoba a dojazdy z takychto "dobrotiek" zo mna robia ufnukanu zufalkynu. Vy to na sebe nepozorujete?

Je slniecko a teplo a snad dam aj dalsi pol rok. A nebude ma to stat snad tolko snahy ako tento prvy, ale mi to prijde prirodzene byt bez toho.
Kedy ste vy niekolkorocne abstinujuci zacali citit pevnejsiu podu pod nohami?
Sflower
Senior Boarder
graphgraph

Sflower, píšeš:
Kávu by som aj ja najradšej pila celý den!

"Kedy ste vy - niekoľkoročne abstinujúci, začali cítiť pevnejšiu pôdu pod nohami?"

Utajená kvetinka,

...je to individuálne indiferentné, čo jedinec - to unikát a osobnosť.

Za seba môžem smelo deklarovať, že približne - asi, po troch rokoch súvislého neprerušovaného a vedomého triezvenia.

Slovo "abstinencia" mi pripomína kňazsko-mníšsky celibát, t.j. "zrieknutie sa/odopieranie si" niečoho.
Takéto býva napríklad: "NEPITIE" za každú cenu - "s odrenými až bielymi hánkami - zubami nechtami"... (...keď sa telo aj duša vzpierajú a bránia.)

Oproti tomu vnímam "vedomé triezvenie" ako uvedomelý akt rozhodnutia sa pre triezvosť.

(...hoci aj po X × 24 hod. → do ... , ale bez bolesti a trápenia, aj psychotraumy.)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Ja, ano ano vsak to aj ja radostne beriem a pekne si fungujem, ale co budem klamat, uzila by som si teda keby ma uz nelakalo dat so znova a nemusela to riesit kazdy den. Clovek by tu energiu aj inde mohol dat vsakze haha alebo riesit ze aj keby som nahodou niekoho este chcela (ci pije alebo kavickuje cukor sype do seba)a vela inych prikladov (obmedzenia pri rozmyslani moznosti novej prace) ked sa to dostava do popredia pred dolezitejsimi vecami v zivote. Ale vzdy si hovorim ze je to aj tak este vzdy lepsie a mozem Bohu dakovat ze len toto mam oproti chorobe kde neni pomoci a clovek to nemoze sam ovplyvnit. Pekny triezvy vecer vsetkym!
Sflower
Senior Boarder
graphgraph

Ja, ako správny závislák, som už tretí rok závislý na triezvosti. Na to stave maximálnej pohody.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Krtek napsal:
Ja, ako správny závislák, som už tretí rok závislý na triezvosti. "Na to stave maximálnej" pohody.
Krtko,

hoci slovenčina aj čeština majú voľný slovosled, mohol by si občas aj sám-seba prečítať, predtým než príspevok edituješ a daruješ mu vlastný život.

(...lebo vyššie napísaná veta je bez hlavy aj päty.)
(...polepši sa!)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Sflower napsal:
Ja, ano ano vsak to aj ja radostne beriem a "pekne si fungujem, ale čo budem klamat, užila by som si teda keby ma už nelákalo dať si znova a nemusela to riešiť každý deň." Clovek by tu energiu aj inde mohol dat vsakze haha alebo riesit ze aj keby som nahodou niekoho este chcela (ci pije alebo kavickuje cukor sype do seba)a vela inych prikladov (obmedzenia pri rozmyslani moznosti novej prace) ked sa to dostava do popredia pred dolezitejsimi vecami v zivote. Ale vzdy si hovorim ze je to aj tak este vzdy lepsie a mozem Bohu dakovat ze len toto mam oproti chorobe kde neni pomoci a clovek to nemoze sam ovplyvnit. Pekny triezvy vecer vsetkym!
SF,

chválabohu, ja/Ja mám už tieto dilemy dávno rozhodnuté.

Môžem všetko, ale nemusím vôbec nič...

To, čo podporuje život s radosťou akceptujem, ostatné ponechávam jeho vlastnému osudu a zodpovednosti za seba. Nie som Boh ani charita pre planétu Zem a sedem miliárd životov.

Zodpovedám "iba" za *svoju triezvosť*, je TO moja jediná priorita - až po nej nasleduje všetko ostatné!
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Chyba tam jedno písmenko. Malo byť: Na tom stave maximálnej pohody.

Proste byť triezvy je pre mňa stav pohodičky. Žiadne depky, výčitky, absťaky atd.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Stránka: 1...26272829303132...59
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter