Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...45464748495051...59
Dolů
Téma: Sucho od února 2018 - vzájemná podpora
**
Re: Sucho od února 2018 - vzájemná podpora Před 6 rok, 12 měsíce  
Zkusila jsem připojit soubor, ale nepovedlo se
Renča
Nevzpomínej na první, ale na poslední opilost!
Expert Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 08/05/2018 15:18 Provedl: Renča.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Re: Sucho od února 2018 - vzájemná podpora Před 6 rok, 12 měsíce  
Drahu, je to asi všude stejné, teď začíná období kol - právě volal švagr, že nechávají kola v hospě a vrací se taxíkem .... já teda pro ně nepojedu, jejich problém

Jsem šťastná, že já toto už neřeším a ráno vím, co bylo včera
Renča
Expert Boarder
graphgraph

Re: Sucho od února 2018 - vzájemná podpora Před 6 rok, 11 měsíce  
Dobrý den, všem
Nekdy v unoru jsem zacal hledat na internetu informace o zavislosti na alkoholu.
Alkohol byl soucasti meho zivota od mladi, ale poslednich 6-8 let (nevim presne) jsem pil denne. Kdyz jsem z nejakeho duvodu jeden den nepil, druhy den jsem vypil o to vic. Nekdy jsem pil jen tak na "náladičku" nekdy do nemoty. Denne v hospode a pak jeste doma. Prevazne likery a palenky v kombinaci s pivem. Piv nebylo moc (2-3 denně) ale lahev tvrdyho denne to jistila. Myslivec, slivovice, rum, ale kdyz byla nouze, tak jsem to neresil a pil co mi prislo pod ruku. Ráno jsem vstaval a modlil se aby v praci nic nepoznali, behem dopoledne jsem se dal dohromady a uz jsem se tesil na odpoledne (nebo vecer, podle mnozstvi prace) az zasednu v hospode na svou zidlicku a udelam si svet zase trosku ruzovejsi. A takhle to slo den za dnem. Manzelka se mnou ma nadlidskou trpelivost a brala to tak, ze mam psychicky narocnou praci a tudiz se potrebuji uvolnit. Navic, opici mam zabavnou jsem vtipny a je se mnou sranda. Nikdy me ani v duchu nenapadlo, ze bych mohl byt zavisly. Vzdy jsem mel pocit, ze piju, protoze me to bavi a ne, ze musim. A ze kdybych chtel, tak ze dne na den skoncim. Jednoho vecera prave v unoru (znam to jen z vypraveni), jsem v opilosti upadl hlavou na konferencni skleneny stolek doma v obyvaku, ktery se pochopitelne cely rozbil a ja se valel polonahy v tech strepech a mel jsem zachvat smichu, protoze mi to patrne prislo desne smesné. Krome par drobnych oderek se mi vubec nic nestalo, ale kdyz jsem si zpetne predstavil co vse se stat mohl, uvedomil jsem si, ze mam problem. Uz driv me manzelka ruzne nachazela spat na wc, kde jsem usnul na zemi a nebo rovnou na rohozce pred dvermi, kdyz jsem nemel silu odemknout.
Z techto duvodu jsem tedy narazil na toho forum (nekdy v unoru), procital si mistni pribehy a najednou se postupne ve spouste z nich poznaval. To byl okamzik, kdy jsem si rekl, ze se sebou musim okamzite neco delat. Ma zlatou manzelku, dve male deti, velice dobrou praci a uvedomil jsem si, ze o to vse bych mohl velice rychle prijit.
Zkusil jsem tedy prestat pit v unoru. Po 3 dnech, kdy jsem prakticky nespal, protoze jsem proste nemohl usnout, zimnice, tras, pot a podobne paradicky, jsem si rekl, ze prece nemusim prestat radikalne hned uplne, ale ze kdyz to vyrazne omezim, tak to bude stacit. Tak jsem to vyrazne omezil na dva dny a treti den uz zase v hospode litaly panaci jak vlastovky.
Kazdopadne jsem dospel k nazoru (mozna jsem to i tady nekde vycetl) ze pokud chci opravdu prestat s pitim, musim hlavne zmenit svuj zivotni styl a denni rezim.
Pretrhl jsem tedy veskere socialni vazby na lidi se kterymi jsem denne pil v hospode, dale jsem misto vysedavani v hospode jsem se zacal hybat. Ve vsedni den 15-30km/denne, o vikendu vic. K tomu jsem si zacal v jazykovem kurzu zlepsovat anglictinu a zacal jsem se ucit italstinu a franinu.
To zafungovalo okamzite. Pravdou je, ze prvnich myslim ze 14 dni hodne bolelo, hlavne v noci, ale pak se to postupne lepsilo a diky unave z pohybu a odreagovani jazykovymi kurzy uz jsem dokazal usinat. V tel mam aplikace, ktere meri pocet kroku a nacitaji body za vypracovana jazykova cviceni a tim souperim s ostatnimi uzivateli. Jelikoz jsem hodne soutezivy, je to pro me silna motivace.
Aktualne nepiju (mam v mobilu aplikaci, ktera mi to meri) 57dni, 21hod a 35min.
Prozatim nemam na alkohol vubec chut a doufam, ze mi to vydrzi.
Rano vstavam s cistou hlavou, cely den jsem svezi a plny energie, venuji se rodine a detem, vecer jdu spat v klidu a pohode. Behem par tydnu jsem zhubl 7kg a zlepsil si fyzickou i psychickou kondici.
Proc to ale pisu...
Chtel bych velice podekovat vsem, kteri se podileji na chodu, sprave a funkci tohoto fora a dale tem, kteri se tady deli s ostatnimi o sve zivotni pribehy. Velmi jste mi pomohli.
Díky moc a vytrvejte ve svem boji, jde to a ma to smysl.
Malachiáš
čistá hlava od 2.1.2021 :)
Junior Boarder
graphgraph

Ahoj, je fajn, že jsi napsal a blahopřeju

Drž se
Renča
Expert Boarder
graphgraph

Ahoj Malachiáši, je super, že si to vzal za správný konec.
Vlastně nikdy nevíme, který příležitost je ta poslední. Kdy je ještě šance na zpětný chod a jiný kurz.
Je na světě spousta hrobů po pádu na stolek, o kámen, pád do vody, sražen autem, udušen zvratky atd.... Někdy si říkám po všech těch oknech, kdy člověk ani nevěděl kde je a co se s nim děje, že je zázrak, že žiju ..
A tak je potřeba chytnout příležitost za pačesy a bojovat. ...
Allie
Platinum Boarder
graphgraph

..Malachiasi,tvuj príbeh je pekny,je to dukaz,že demon je nejkrivejsí ze vsech svinaren,ale my se prece z nejakyho chlastu coo?..no neposerem,zivot tkvi v jinych,krasnych věcech.A tak držím pesti,myslím,že je docela malo lidí,kterym to zavcas sepne..Doporucuju AA,ja jsem tam nasel krasnou možnost to ze sebe vsecko jednou tydně vysypat a parada.Je to dlouhodobá,u mne už doživotní potreba..zdar a silu
zdenek.dry
Gold Boarder
graphgraph
Narozeniny: 01/24

Ahoj vsem,
zajimave je, jak me spoustu mych byvalych "kamaradu" odsoudilo za to ze nepiju. Pro jsem neco jako slaboch, ktery nezvlada kazdodenni piti. Dale jsem si v poslednich 57dnech uvedomil, jak moc je nase spolecnost prolezla propagaci alkoholu. Driv jsem to vubec nevnimal ale dnes vidim reklamu na alkohol na kazdem kroku. Vlastne se ani nedivim, ze ve me okoli (tedy urcita jeho cast) vidi exota. V nasi komzumni spolecnosti je vlastne alkohol velkoryse prehlizena a hojne podporovana droga.
Proto si tak rad ctu tady to forum, protoze tady mam pocit, ze pit alkohol neni v poradku.
Malachiáš
Junior Boarder
graphgraph

Ahoj Malachiasi, moc krásný příběh. Jsi velmi silný, máš můj obdiv. Drž se že všech sil.

Mam 58 dní a nějaké hodiny a dnes mi dr. v ambulanci závislosti doporučila jednou týdně docházet buď k ní nebo na skupinovou terapii. Je prý dobře, že nechci pokračovat sama. Prý by to lidé dělat neměli. Začít abstinovat ano, ale potom, pokud to není na léčení, ještě někam docházet
Lenka
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena

Napriek tomu, že sa ti darí, odporúčal by som zistiť si niečo o cravingu. Ak taká situácia nastane, aby si vedel na ňu zareagovať. Nie je to záruka, ale väčšia šanca zvládnuť to.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

jj neco jsem jiz cetl. Bažení je svinstvo. Zatím jsem v pohodě. Alkoholem jsem travil spoustu času, který mám ted beze zbytku naplnen necim jinym. Tak snad to tak i zustane. Kazdopadne vim, kde pripadne hledat pomoc v pripade, ze ma vule zeslabne ...
Malachiáš
Junior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...45464748495051...59
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter