Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...46474849505152...190
Dolů
Téma: Společně den po dni :)
Re: Společně den po dni :) Před 6 rok, 5 měsíce  
Karolinu, ale do tzv. alko pekla se rozhodne propit nechces
Ad je to v hlave: kdyz jsem se smiril s tim, ze pit nemuzu, prestaly me obtezovat muslenky: a proc si nedat? Proste to zmizelo a zacal jsem resit jine dulezite veci, zmeny.
Takze ne boj, ne presvrdcovani, ale smireni se s tim, prijmuti toho faktu a zarizeni se dle toho.
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ahoj Karolino,to ,že navštěvuješ tyto stránky už svědčí o tom ,že přemýšlíš o tom jestli je Tvé pití v pořádku.Zatím možná nejsi alkoholik ,ale piják.Piják pije často a rád,vyhledává nehrůznější příležitosti,aby se mohl napít.Dělá si alkoholové obřady,udělat si pohodu u televize a odměnit se za vykonanou práci.Představa napití je pro něj velmi slastná.Je nekritický ke svému návyku,ospravedlňuje a bagatelizuje ho před sebou a okolím.Své pití dovede obvykle dobře kontrolovat,přesto už mu způsobuje větší či menší problémy.U pijáka uz často mluvíme o zneuzíváni alkoholu.O tzv.škodlivém pití.Toť výňatek z Breviáře alkoholika.Ona ta hranice je pak někdy tenká,nepostřehnutelná.Ale jsou pijáci ,kteří se alkoholiky nikdy nestanou,jelikož je to dáno jednak vrozenou odolností organismu, ale v nemalé míře povahovými vlastnostmi.Mezi lidmi ,kteří se stali závislými je velké procento lidí s nedostatkem vnitřní disciplíny a sklonem unikat před problémy.
Maris
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj všichni, ahoj holky. Máte moji podporu. Život bez pití je hezčí, pokud cítíte, že vám to prostě nedělá dobře. Jsem s vámi, držte se!
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

a pokud existuje nějaká aplikace, která by mohla řídit mé impulsy, aby se opil? Mluvím o aplikaci na telefonu ... například na one max
kilkaboy
Fresh Boarder
graphgraph

kilkaboy napsal:
"Existuje nějaká aplikace, která by (po)mohla řídit mé impulsy, abych se (ne)opil?" Mluvím o aplikaci na telefonu ... například na one max.
Kilkaboy,

..."také ľahké a Ty to ešte nevieš?"

..."Je predsa na dne každej fľaše!"

(...hneď, za programom "virtuálnej opice".)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Ahoj holky, díky všem za komentáře a podpůrná slova. Teď by byl zrovna moment, kdy bych přemýšlela o tom,co večer. Dnes to není jiné, ale vkládám si do mysli místo chlastu čaj, asi koupím nějaké bylinky. A co Vy? Jitus, Karolinko?ostatní?
Zuza
Fresh Boarder
graphgraph

Ahoj Zuzi,prisla jsem z prochazky se psem,v lese bylo uzasne-rovnala jsem si v hlave myslenky ohledne piti,ted pecu chleba a piju bylinkovy caj,na alko zatim neni chut.
Santolko a Maris mate muj obdiv a jste mi vzorem
Judita
Junior Boarder
graphgraph

Hezký Mikulášský večer ,
Maris, díky za definici, také se vidím spíš na pijana, než na alkoholika. Kdybych byla alkoholik, měla bych to asi snazší, jak píše Michal, srovnat si v hlavě, že prostě nesmím pít a hotovo dvacet. Kdybych někdy měla absťák, tak bych věděla, že už ho nechci zažít. Ale takhle? Motám se v kruhu, dnes jsem dokonce vyhledala i nějáké křesťanské texty a doufala, že tam najdu NEPIJTE ALKOHOL. A ono ne. Ježíš udělal z vody víno a dal nám ho na uklidnění a pro radost, přesně tak se to tam píše. Takže to dělám. Je tam, že je nepřípustné opíjení a v opilosti dělat řekněme bordel na všech úrovních. Je tam nepít pivo a kořalku. Východní filosofie nabádá před požíváním jakoliv drog. Tam bych se mohla chytit. Poslední roky hledám duchovní nauku , pro vyplnění prázdna. Mám za sebou několik seminářů ohledně sebepoznání, některé velmi do nitra duše. Jako bych potřebovala nějáké vedení, když sama se v té svobodě ztrácím.

Holky, Jíťo a Zuzko a všichni ostatní, držte se.
Karolína
Platinum Boarder
graphgraph

Jak na špatné nápady (MUDr. Nešpor)
Jak odpojit blbce?
Následující problém se týká zejména lidí s návykovými nemocemi, ale nejen jich. Nevím, jak vám, ale mně se opakovaně stalo, že jsem udělal nějakou pitomost, ani jsem nevěděl jak.
V hlavě máme nerozumnou část mozku. Tu lze nazvat „blbec“. S tím se nedá mnoho dělat. Ale mělo by jít přerušit spojení mezi blbcem a částí mozku, která ovládá jednání. Jenže jak?
Namísto komplikovaných úvah nabízím cosi velmi jednoduchého: Zpomalte!
Díky tomu vám snadněji rozpoznáte, jestli ten či onen nápad pochází od blbce, nebo z vyspělejší části mozku.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Karolino, pijak, alkoholik. To je jedno. Jestli nedokazes bez alkoholu existovat treba mesic, jedna se o zavislost
Nevim, jestli te to uklidni, ale prozit si abstak sice znamena, ze uz ho nikdy nechces zazit, ale take vetsinou to, ze budes pit tak, abys ho uz nikdy kvuli nedostatku alkoholu nezazila

Prosim te, neber to tak ze siroka a do hloubky.
Cvic jogu - me se osvedcila "jednoducha" astanga joga. Pro zacatek bohate staci kazde rano a vecer pul hodka pozdravu slunci. Naucis se u toho pracovat s dechem. Behem cviceni se uvolni svalove napeti, odejde stres a lovek se tak nejak po tom citi daleko lepe cely den. Dechove cviceni se da praktikovat kdekoliv - v praci, mhd, aute ..
Najdi si psychologa, skupinu.
S timto si vystacim ja (ne ze by me ten zbytek nezajimal a necetl si o tom)
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...46474849505152...190
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter