Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...10111213141516...63
Dolů
Téma: Tak, jdeme na to...
**
Re: Tak, jdeme na to... Před 3 rok, 4 měsíce  
Dobré ránko všetkým holky ohláste sa ako ste na tom?Zvládli ste Štedrý deň bez?
Ja som síce písala na začiatku, že neviem či budem mať čas sem písať ale potom som si povedala že keď som mala volakedy čas chlastať tak si nájdem čas sem písať
Krtko to som mala na mysli, že viem že nepiješ už dlho a tak som rada že si tu zavítal medzi nás zaciatočníkov aj keď neviem kam sa podeli niektoré baby čo začali písať toto vlákno na začiatku, snáď sa ozvú ako sú na tom veď o tom to ju aj je...
Ja dnes 28.deň čistá
Meggie
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Meggie, abstinovanie ako také je fajn. Len to nie je vôbec ľahké. Ja zvyknem hovoriť, že na tú triezvosť si treba zvyknúť. Písala si napríklad ...a ja som pila celý večer kofolu super pocit, nebavila som sa samozrejme až tak ako ostatní ale bolo to v pohode,... Alkohol uvoľňuje naše správanie. To "uvoľnenie" ti časom môže chýbať. A je to len o tom, či sa tým budeš trápiť alebo sa s tým zmieriš, že to tak proste je. Vlastne abstinovanie je u mňa o zmierení. Zmieriť sa s tým, že som alkoholik, že mám problém s alkoholom. Prijať ten stav. Nebojovať s tým.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Je to presne tak ako to píšeš, jasne chápem že abstinovanie je nie je ľahké ani si to nemyslím je mi to úplne jasné, chcela som tým povedať že som aj čakala že sa nebudem baviť ako ostatní, aj to tak bolo, ale nedovolila som si dať ani kvapku len preto aby som sa priblížila tej zábave ktorá je keď si človek dá čo by len trošku....viem že si musím zvyknúť a naučiť sa baviť aj bez alkoholu a nevnímať ho ako druh zábavy....snažím sa vždy mat v hlave prečo nechcem, prečo som sa rozhodla nepiť lebo viem že časom skoro každému odtrne a to je nebezpečné....
S tým zmierením si to krásne napísal, určite tu nebudem písať že som už 100% zmierená klamala by som, tým že som ešte len v začiatkoch si nedovolím používať také slová ako zmierenie lebo si myslím že mi to ešte neprináleží...na začiatku si človek nemôže byt ešte ničím istý ale treba sa k tomu postupne dopracovať....a nebojovať s tým presne ako píšeš....s alkoholom netreba bojovať pretože vždy vyhrá on, treba sa naučiť vedľa neho žiť a tak to skúšam
Meggie
Gold Boarder
graphgraph

Maggie, abstinence je dobra vec.
Stiham delat veci, ktere jsem driv delat nestihla, protoze jsem musela pit a pak uz jsem pod vlivem nemohla ridit a tim padem jsem se uz nikam nedostala.
Zadne koncerty, zadne hobby atd..
Ted jsem daleko vice cinnoroda.
Ale k smireni se s abstinenci, jsem se musela smirit s tim, ze jsem ztratila nejake pratele.
Nekteri se v moji pritomnosi citili blbe, kdyz jsem nepila, tak me uz pak nepozvali.
Nekterym vadilo, ze uz se mnou neni takova zabava a taky me priste nepozvali.
Pocitej se vsim
Nechtela jsem te rozladit, snad to tak neni
Hodne sil a hodne stesti
Erika
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj Erika vôbec si ma nerozladila to ani náhodou, treba počítať so všetkým to je fakt....ja som to nemala tak že by som pila niekde v bare s kamošmi alebo tak, takže v tomto smere nemám prísť o akých kamošov, tieto veci mám dávno za sebou keď som bola mladšia ja mám 35 rokov a som na MD ešte....čo sa týka kamošov, moja kamoška s ktorou som pijávala víno ma velmi podporila a hned ako som jej povedala že seknem s chlastom mi povedala že ona teda tiez nebude pit víno keď tam budem ale že si dáme spolu čaj alebo džúsik a to ma veľmi potešilo a niekolkokrát sme ti už tak urobili a bolo to super.
Dalej som pila keď boli nejaké grilovačky alebo opekačky a narodky a meniny atd. u našich kde mám aj rodinu a tak napr. brácho ma tiež velmi podporil a teší sa so mnou že s tým chcem seknúť.
Asi mám šťastie na ľudí okolo seba lebo zatial je všetko tak ako má byť a dostalo sa mi len podpory....ako bolo aj také že a to si ozaj už nedáš vobec nič?Hovorím že nie...a odpoved bola že ok v pohode....tak uvidíme
Meggie
Gold Boarder
graphgraph

Inak Erika to že ťa niektorí "odvrhli" za to že nepiješ a neni s tebou taká zábava, tak to neboli ozajstní priatelia potom a vôbec nemusíš ľutovať že sa s nimi už nestýkaš....môžeš byť rada že si sa ich zbavila skôr nez by ťa možno stiahli späť....snáď som to nenapísala moc kruto....
Meggie
Gold Boarder
graphgraph

A ešte k tomu že stíhaš viec vecí tak aj to tak mám, tiež som si dala vínko keď som išla upratovať, variť, vysávať, zbierať Kindervajička(hovienka) po mojich psíkoch na dvore, príležitosť som si vždy našla, teraz to všetko robím aj bez vína a nemám s tým problém...spraviť sa to musí tak či tak a víno k tomu nepotrebujem ( som zistila zrazu) takže tak
Meggie
Gold Boarder
graphgraph

Ahoj, štědrý den jsem přežila. ALe pociťuju ted momentálně to, co píše Krtko. Chybí mi ten pocit té uvolněnosti. Hlavně teď o vánocích to prožívam. U stromku už v 8 zívam. Pak jdu prostě spát. Mám kámoše, co vubec nepije a je energickej, je s ním větší zábava jak s alkáčema a taky je mnohem víc inspirativní. Ale u mě tohle neni zadarmo. Dlouhý roky jsem se držela uměle vzhůru a zábavná alkoholem. To je přesně co mi ted chybí. Že se se mnou nebaví lidi je mi upřímně jedno, zjistila jsem, kolik málo lidí to se mnou myslí upřímně. A docela mě to šokovalo, ale to už je za mnou:)
Tak se držte. Silvestr před náma...
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj Rachel, myslela som na teba ako sa máš, ja si myslím že to tak majú zo začiatku všetci s tou zábavou, je to asi ale len v našich hlavách že sa "nevieme" bez toho baviť, podľa mňa to časom odoznie a naučíme sa to....neviem...mne sa tiež chce ísť skôr spať, kolkokrát mi už 9 večer klipkajú oči
Ale neboj my to dáme, ja som Silvestra nikdy nemala rada keby tento sviatok vôbec nebol tak mi to nevadí...
My odchádzame zajtra ráno na tú chatu a ak sa bude dať a bude tam signál a internet tak sa určite ozvem, pomáha mi sem písať a čítať si tu vaše príspevky je to také veľké plus k tej mojej abstinencii....takže vám ďakujem za to že ste tu
Meggie
Gold Boarder
graphgraph

Rachel, po pocatecni euforii prijde “nuda vsedniho dne”.
Ale na to si clovek zvykne.
A to ze misto nejaky oslavy a nebo seslosti jsem radeji doma, to pravda je.
Ale na to jsem si taky zvykla
Devcata, priji vam hoooodne stesti.
A jen sama pozitiva
Erika
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...10111213141516...63
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter