|
Re: Tak, jdeme na to... Před 3 rok, 11 měsíce
|
|
|
Ahoj všichni.Tak já nedokázala odmítnout panáka vaječňáku,který dělala švagrová a trvala na tom,že ho musím ochutnat.Nevěďela jsem v tu chvíli jak reagovat.Nejak se mi pak povedlo to rozdýchat,ale byla to docela krize.Bojovala jsem s hlavou.Myslela jsem si,že tentokrát je to přesvědčení silné.Nevím co se musí stát aby mi to opravdu v té hlavě přecvaklo.Aby to bylo bez toho boje.Včera to bylo lepší,nikdo mi nic nenabízel a já se vyvarovala pohledu na alkohol a celou dobu se věnovala dětem.A co vy ostatní? Dejte vědět jak se vám daří .
|
|
Hope
Senior Boarder
|
|
|
|
|
|
|
Už vidím, ako ťa švagrová vraždí, lebo si odmietla jej vajcia /alebo švagrove?/ v alkohole...
A čo urobíš na Silvestra, ak bude novoročný prípitok?
|
|
|
|
Poslední úprava: 26/12/2021 14:24 Provedl: Maťo.
|
|
|
|
|
Hope, mně už dávno nikdo alkohol nenabízí. Část mého okolí je s problémem obeznámena (pouze hrstka nejbližších) a ta druhá - ti, kterým dle mého do mých problémů nic není - ví, že mám chronické potíže se slinivkou (pochopitelně žádné nejsou  ). Tedy všichni vědí, že nepiji a de facto ani nemohu. Otázka je, zda se cítíš na tento krok - stvrdit trvalou abstinenci před svým okolím. Pokud ano, způsob se vždy najde (vždyť alkoholik je precizní fabulátor). Pokud nikoli, vlastně si necháváš zadní vrátka (která také pravděpodobně časem otevřeš...).
|
|
Kleris
Expert Boarder
|
|
|
|
|
|
|
|
Ještě dodám, že veřejné doznání, že pít nechci a nemohu, mi nesmírně ulehčilo proces odvykání a zpříjemnilo společenský - a snad i celý - život. Je to osvobozující. Opravdu.
|
|
Kleris
Expert Boarder
|
|
|
|
|
|
|
|
Pozri Hope, treba zvihnúť hlavu a ísť ďalej, je fajn že si to sem napísala, určite nemám v pláne ťa tu za ten jeden poldecák ukrižovať, skús si nabudúce spomenúť ak príde takáto situácia ako si sa cítila zle potom čo si si ten panák dala a nabudúce to už neurob...ja som aspoň mojim najbližším rovno povedala ako to so mnou je a ostatní ma nezaujímajú, nech si myslia čo chcú...aj keď to nebolo ľahké priznať sa, najťažšie je priznať to sama sebe a ostatní nech sa s tým vysporiadajú ako uznajú za vhodné...
Mne sa asi 14.alebo 15.deň abstinovania stalo niečo podobné, kamoška robila tiež vaječný likér a naliala mi do pohára a ja som si to "skoro" chcela dať, lebo chcela vedieť či je dobrý, ale ja som jej pohárik vrátila a povdedala jej nech ho okoštuje ona a povie mi aký je....povedala že je super...a že jej to verím že ho dobre spravila ale že si nedám a nedala som si....keď som prišla domov tak som bola rada že som to nespravila a nedala sa "nalákať" hoci som mala na mále...
Jednoducho som si predstavila ako by som sa cítila keby si dám a vedela som že by som si to strašne vyčítala....a som rada že som sa nemusela vrátiť na začiatok a pokračovala som ďalej a dnes mám 30.deň
|
|
Meggie
Gold Boarder
|
|
|
|
|
|
|
Kleris aj mne, uľavilo sa mi a nikto mi nič nenúka, vedia že si nedám a rešpektujú to 
|
|
Meggie
Gold Boarder
|
|
|
|
|
|
|
Pripomenulo mi to scénku z "Dobrých holubov" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Akú scénku Krtko?Neviem o čom je reč lebo som ten film nevidela
|
|
Meggie
Gold Boarder
|
|
|
|
|
|
|
|
Ahoj všichni ????. Tak i já napíšu jak pokračuju. Nepiju 9 dní. Střídají se mi neskutečně nálady. Jsem protivná, šťastná, lítostivá....vsechno dohromady. Budila jsem se zpocená a mám během noci asi sto snů a pořádně bláznivých. Ráno mám skvělou náladu a jsem šťastná, že jsem nepila. Večer jsem protivná a toužím po sklenicce. Pořád dokola. Stejně jako ostatní mám problém s reakcemi kdy odmítnu alkohol. A že ho teď všude kolem mě teče. Dnes jsem u našich už nevydržela a řekla všem : Proč nepiju? Protože už se moc dlouho bavíte tím jak chlastám, tak ať se můžete bavit taky o něčem jiném. A byl klid. Nenapila jsem se. První vánoce po mnoha letech, kdy jsem nepila. A byly krásné. Musím přiznat, že mám pořád někde v hlavě, že to není na furt... Že se po čase trochu napiju... Vím, že ne. Ale tohle si musím ještě srovnat. Říkám si, že nejsem kouzelník, musím postupně.
|
|
Pisinka
Junior Boarder
|
|
|
|
|
|
|
Dobre si na nich vybalila Pisinka  tiež si to musím ešte srovnať ale zatial to ide, presne, pekne pomaly, krôčik po krôčiku
Chlastali sme dlho a nemôžme čakať, že lusknutím prstu sa to v mžiku zmení na to, že sa nám to v hlavách hneď urovná...chce to čas...
Dúfam že vám nevadí ak použijem nejalé české slovo, ja milujem češtinu je to krásny jazyk a myslím to úprimne 
|
|
Meggie
Gold Boarder
|
|
|
|
|