Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...21222324252627...63
Dolů
Téma: Tak, jdeme na to...
**
Re: Tak, jdeme na to... Před 3 rok, 4 měsíce  
Jestli by nebylo lepsi misto TV jit ven bez penez do prirody.
Proste .. tohle si prozil asi kazdy, nez opadla ta chut/bazeni/potreba.
Dobra zprava je, ze to ma reseni a ta situace netrva vecne, i kdyz z naseho pohledu v tom abstaku apod. stavech trva vse desne moc dlouho a chteli bychom to mit vyresene hned, prestoze jsme chlastali x let ..

Tezko nekomu radit, ale sam se znas nejlip a urcite vis, co udelat proto, aby se ti darilo nepit.
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ahoj přátelé,

ty jo, koukám, že se tu vlákno pěkně rozjelo... Budu to muset vše pročíst. Zatím se jen krátce hlásím. Teď mezi svátky toho bylo všeho nějak moc, na PC jsem nebyla vůbec, na mobilu mě Fórum zlobí, tak jsem se moc nedostala...

Všichni, kdo jste vydrželi na Silvestra - moc gratuluju! Já ne... Ještě neumím zvládat ten nátlak okolí asi.

Jinak jsem ale byla hodná. Furt se mi blbě spí, furt mi ta sklenka sakra chybí - zvlášť třeba k práci nebo po večerech... No, uvidím, co udělá zase normální pracovní režim.

Tak držte palce, já vám taky držím moc!

T.
Týna
Fresh Boarder
graphgraph

Sandík nevzdávaj to....bažení prejde, všetci by sme ti tu mohli napísať knihu o bažení, je to len chvíľkové a prejde to a budeš vďačný za to že to prešlo bez ujmy ver mi...
Ty by si sa mal hospode pár týždňov, možno mesiacov úplne vyhýbať (najlepšie nafurt) a pomaličky sa učiť žiť bez toho a možno postupom času si budeš môcť zájsť s kamarátom do kaviarne alebo tak ale hospodu nechaj tak...
Ak je to ozajstný kamarát povedz mu pravdu ako to s tebou je a snáď pochopí, ak nepochopí nechaj ho ísť lebo ťa stiahne kam nechceš
Meggie
Gold Boarder
graphgraph

Tyna, pracovni rezim sam o sobe nedela nic. Stejne jako okoli ti alkohol do pusy neleje. Vymluvy, vymluvy a zase vymluvy. To by nam vsem, bez ohledu na alkohol, slo na jednicku .
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 03/01/2022 13:20 Provedl: michalk.

Ahoj Týna, som rada že si sa ozvala, chcela som ti poďakovať za založenie tohto vlákna, pomohlo mi zvládnuť všetko oveľa ľahšie....je dobre že si napísala ako to s tebou bolo cez sviatky, no aspoň že si to neprehnala...
Čítaj čítaj je tu toho dosť odkedy si tu nebola....vitaj späť
Meggie
Gold Boarder
graphgraph

Zdravím vás všechny, jsem tu nová třetí den nepiju, strašně se bojím abstinenčních příznaků, první dva dny docela dobrý, dnes mě bolí strašně hlava a nohy, a vnitřní třes, pila jsem každý den asi 10 let, je mi 43 let, převážně pivo 3 dny 8 piv denně, pak už mi bylo tak zle tak jsem 2 dny udržovala hladinu a pak zase nanovo. A pořád dokola. Jaký vy jste měli stavy?
ren
Fresh Boarder
graphgraph

Ren, stavy jake? Predpokladam, ze mas na mysli behem odvykani, po vynechani alkoholu(?).

Ja si to pamatuji takto:
Venku je krasne - mozna jaro nebo leto. Tezko rict. Kazdopadne uz ten den mi bylo po x dnech piti alkoholu divne. Citil jsem se prepite, ale nikoliv opily, ac podle alkohol testeru jsem urcite mel tak 1 promile. Minimalne. Sel jsem do hospody na zahradku - ostatne svitilo slunce a bylo teplo, tak co delat jineho, ze ano.
Ani to radoby posledni pivo mi nechutnalo, ale dopil jsem ho. Prece to nevylejou. Stmivalo se a jak odchazim. Nevim, co se stalo, ale probudim se v noci na travniku u reky. Je mi desne blbe. Uz zase, pomyslim si. To prejde, dva dny a muzes zase lejt, vzdyt to znas. Prozvracel jsem celou noc. K tomu samozrejme klasicky prujem. Vubec netusim, co jsem celou noc delal u te reky, ale rano jsem sel do prace. Ale moc dobre si pamatuji, jak jsem se choulil v abstaku do klubicka a u toho brecel a rikal si: "Boze, uz to se mnou ukonci. Ja uz nemuzu!"
Jiste ze jsem musel byt v nejake psychoze.
Nevim co, kdo, ale vratilo se mi: "prosim te, uz nikomu nic a ani sobe neslibuj". "A co s tim alkoholem?" "Uz nic nikomu a ani sobe neslibuj." "No, dobre, tak neslibuji. Ale co s tim? Ukonci to se mnou, ja uz tu nechci byt." .. vratilo: "Drz hubu, sraci, sam sis to zpusobil, tak si to vylizes az do konce. Zadny konec. Sam musis. Delej, uz mas 5 minut po dvanacte!".

.. a tak jsem zacal jednat, volat do ordinaci. Dokolepal jsem se do jedne ordinace, nastalo zdeseni u sestry i doktorky.
Nabrat krev, vitaminy, antabus, AD a budete sem chodit 2x tydne a ne ze budete zase chlastat a plejtvat mym casem! Tady mate kontakt na terapie a hodne stesti.

Od toho dne nepiju a je to vic jak 5.5 let. Cas rychle bezi.

Mezitim jsem si strihl ukazkove delirum tremens. Pavouci, brouci, besy a desy celou noc. Chtel jsem skocit z okna v 11. patre, ale z nejakeho duvodu se to v tech halucinacich nepodarilo. Asi nemelo, asi si to tu mam vyzrat az do konce .

Bazeni jsem kupodivu ani nemel. Proste jednoho dne alkohol zmizel ze zivota a nahradila ho terapie.

Zda mi to zachranilo zivot? Urcite ano.

Vydrzi to az do konce zivota? Ja nevim, a je mi to vlastne tak nejak jedno. Resim co je ted a tady. Jinak bych se asi z obav houpal na vetvi a nebo znovu pil, abych zapomnel .
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph

Fuuuu....MichalB tak to je teda pecka čo si zažil, klobúk dole že si to zvládol...ja si to teda neviem ani predstaviť že by som niečo také prežívala to ja som ani zďalekého ďaleka nemala takéto stavy, to musí byť strašné....ja som nemala ani búšenie srdca, ani halucinácie ani žiadne trasy nič také, len tie alkoholické sny a pocit ako keby som deň predtým pila a nepila, ale to sa mi stalo tak možno 3x zatial, asi som sa neprepila tak moc a teraz vďaka tebe čo tu píšeš ďakujem Panu Bohu za to že som to uťala skôr než by som bola tak ďaleko s chlastom....tým samozrejme nechcem povedať že si horší ako ja, to vôbec nie ale som rada že si to sem napísal nech je to pre nás výstraha, takže ďakujem
Meggie
Gold Boarder
graphgraph

Meggie, to byl jen zlomek toho, co jsem za jeden rok s alkoholem stihl.

Tu psychozu jsem si uvedomil az pozdeji, ze to bylo nejspise ono. Furt jsem mel pocit, ze jsem v jine realite nez lide okolo me, i kdyz mluvi stejnou reci, nedokazeme se domluvit. Slysi me vubec? Vidi me?

To delirum probehlo dvakrat. Jednou mi to zjevne nestacilo. Xkrat me nekdo budil venku na ulici, zda jsem v poradku nebo v parku na lavicce. Telo uz bylo zrejme tak zhuntovane a unavene, ze uz nemohlo dal.

Ale to, co se delo v hlave byla totalni silenost. Jestli jste nekdo nekdy mel lsd, houby aj. halucinogeny, tak ten stav trval x hodin a opakoval se.

Proste uz to neslo s alkoholem a ani bez nej.

Prisel jsem treba na postu a nebyl schopen se podepsat, ani tri krizky sem neumel nakreslit, jak se mi klepali ruce, prsty. Musel jsem odejit z posty, dat si venku tri piva a pak se vratit.

A za pecku povazuji treba vydareny hudebni koncert a ne delirium .
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph

my slovo pecka odkial ja pochádzam používame na niečo iné ale jasne chápem, aj ty chápeš ako som to myslela
Meggie
Gold Boarder
graphgraph

Stránka: 1...21222324252627...63
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter