Re: Tak, jdeme na to... Před 3 rok, 4 měsíce
|
|
Meggie bažení je dnes takové návalové. Zítra už to snad bude zase o něco lepší. Příležitost a důvod k pití by se dnes opět našly, ale odolávám.
Ren, já dnes abstinuji taky třetí den. Ty první dva dny mi bylo opravdu zle. Hrozný sny, pocení, třes, bušení srdce, malátnost, nechuť k jidlu. Píchalo mi i v oblasti jater. Tolik zle mi bylo že sem neměl chuť ani na ten alkohol. Dnes už se chuť s tím jak je mi lépe vrátila, ale do těch stavů už se vrátit nechci tak úspěšně odolávám tomu chtíči. Jak dlouho budu těžko říct, ale doufám co nejdéle. Žiju v zázemí kde moc nevychazim s těmi se kterými žiji - s rodiči. A dnes mě zase v jednu chvíli naštvali, že bych nejradši utekl do hospody. Momentálně nemám finanční prostředky k tomu se odstěhovat.Jeste abych měl když vše proleju.
|
|
Sandik
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Áno Sandík, ono príležitosť sa vždy nájde, tak ako píšeš... pijeme keď sme šťatsní, keď sme smutní, keď sa nudíme, keď máme veľa práce, narodeniny, meniny, Vianoce, Nový rok, Veľká noc, Krstiny, Svadby, grilovačky, rybačky, gulášpárty, v baroch, na koncertoch, v kaviarňach atd. Je to všade, keď to tak čítam je toho teda dosť....čo som ešte zabudla?Určite je toho viac...v podstate sme furt v lihu aj tí čo nie sú alkáči dosť často pijú
|
|
Meggie
Gold Boarder
|
Poslední úprava: 03/01/2022 15:55 Provedl: Meggie.
|
|
|
|
MichalB, takové stavy jsem ještě neměl, ale myslím, že když nepřestanu tak se časem objeví. Jinak stavy jako, že někde padnu, přijdu špinavý, nic si nepamatuji, něco ztratím...to je časté. Nejhorší co se mi stalo je, že mě okradli, dali přes hubu, byl sem na záchytce, pak sem já někomu rozbil hubu, měl sem podmínku... nejhorší co sem udělal je, že sem v opilosti uhodil ženu. Sice mě vyprovokovala, ale chlast může za to, že sem neměl rozvahu jako za strizliva a nechal se. Pak je těžký o to více pro mě přestat pít, ptz se mi tyhle vzpomínky vrací a alkohol mi na ně pomáhá na chvíli zapomenout.
|
|
Sandik
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Sandík ale vznikli z toho istého dôvodu - kvoli alkoholu...je to začarovaný kruh....treba z neho vyjsť von
|
|
Meggie
Gold Boarder
|
Poslední úprava: 03/01/2022 15:57 Provedl: Meggie.
|
|
|
|
Meggie napsal:
Sandík ale vznikli z toho istého dôvodu - kvoli alkoholu...je to začarovaný kruh....treba z neho vyjsť von
Přesně tak Meggie. Není smysl v tom pít něco, co člověku způsobuje takové životní bolesti. A ještě to stojí prachy a ničí zdraví. Je potřeba dělat něco, co člověku způsobuje dlouhodobě radost. A naším úkolem je to něco najít.
|
|
Sandik
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
No tak to je hrůza, takové stavy myslím ze jsem přestala včas, ale ta hlava bolest hrůza, dnes celý den jím a jím, zítra jdu do práce tak to snad zvládnu, už nechci ty stavy kdy po třetí dnech pití, rozklepana, bušící srdce a ten třes naposledy jsem myslela že je to můj konec, ale pak mi bylo dobře a že šli dám jedno pivko, jenže nikdy jsem u jednoho nezůstala. Doufám ze brzo příznaky vymizí a zvládnu to.
|
|
ren
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Přesně tak, už bych také takové stavy nikdy nechtěla zažít.
|
|
ren
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Meggie napsal:
Áno Sandík, ono príležitosť sa vždy nájde, tak ako píšeš... pijeme keď sme šťatsní, keď sme smutní, keď sa nudíme, keď máme veľa práce, narodeniny, meniny, Vianoce, Nový rok, Veľká noc, Krstiny, Svadby, grilovačky, rybačky, gulášpárty, v baroch, na koncertoch, v kaviarňach atd. Je to všade, keď to tak čítam je toho teda dosť....čo som ešte zabudla?Určite je toho viac...v podstate sme furt v lihu aj tí čo nie sú alkáči dosť často pijú
No právě. V ČR i na Slovensku se bere alkohol jako normální droga ve společnosti. Přitom je strašně nebezpečný. A ti co nejsou alkaci ale i tak dost často pijí jsou snad všichni moji známí. Já pak chci být jako oni. A říkám si, že když můžou být v pohodě tak já taky. A pak buch... vzbudím se ráno a nevím kdy ani jak jsem se dostal domů. A pak jen slyším ty jsi zase vypadal, ty ses poblil atd.
|
|
Sandik
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
No pěkný stavy známe. A není se čím chlubit. Možná i někteří z vás (stejně jako já) se uklidnovali, nebo ještě zklidňují tím, že nezažili stavy jako MichalB. Že přece každý pije. Já to tak měla taky. Nepiju přece denně, nepiju ráno... A bla bla. Jenže do kdy se můžeme omlouvat? Já měla čím dál tím větší okna, zranění, neschopnost přestat pít. Nepila jsem denně, ale můj maximální oddych byl 2 dny. Sedmička vína o ničem. Aspoň 2 lahve večer u TV. Na nějaké party nespočet, dokud něco teče, nebo dokud nepadmu. Stavy ve kterých mě viděli děti, manžel, sousedi. Stavy za které se stydím. Psychické problémy a situace kdy jsem se probrala někde a měla záchvat paniky, že nevím kde jsem, kolik je hodin jaký je den. Tak takhle se přece nechová člověk který nemá problém s chlastem. A tak je na čase přestat si namlouvat, že to je normální.
Já měla taky strach z abstaku
I z deliria. Přesto, že si myslím, že to mi snad nehrozilo, mé uzkosti dokážou spustit takový strach že je třeba ho přepit. A tak Jsrm si řekla dost. Možná jsi na hranici a když ji překročíš, půjde se ti těžko vrátit.
|
|
Pisinka
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Pisinko je to přesně jak říkáš. Ty výmluvy jako piju jen o víkendu, když chci tak nepiju, přece chodím do práce. Pak najednou piju i jeden den v týdnu, ale no a co řeknu si? Druhý den zvládám jít do práce...tak piju dva dny v týdnu. No a? Však nepiju od rána, chodím upravený. Nejsem zas takový alkoholik. Znám horší. Pak najednou přijde dovolená a zjišťuji, že prochlastam celou dovolenou, piju od rána a jsem neupravený. To je ta hranice? Ne to znamená, že alkoholik jsem a nemám jiné zájmy. A buď s tím začnu něco dělat a nebo dopadnu hodně blbě. Tohle si málo kdo uvědomí. A obdivuji všechny, kteří si to dokáží uvědomit a začnou s tím opravdu něco dělat.
|
|
Sandik
Fresh Boarder
|
|
|
|