Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...29303132333435...63
Dolů
Téma: Tak, jdeme na to...
**
Re: Tak, jdeme na to... Před 3 rok, 3 měsíce  
Krtko ahoj V podstatě piju menší objemy než před cca 10 lety, ale ty ranní následky jsou bohužel horší, proto přibývá těchto stavů. Měl jsem dříve i méně povinností a více času, nějak jsem to pivo v sobotu a neděli ráno bral automaticky. Až sledování tohoto fóra mě dovedlo k tomu, že bych mohl mít problém-jinak jsem pil jak většina lidí v mém okolí, neřešil to.
Jinak si myslím, že pivo po ránu po akci je od bolesti pořád lepší než prášek (má to i biochemické opodstatnění), samozřejmě těch piv nesmí být 5 že
Luboš
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 12/01/2022 09:05 Provedl: fedorock.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Lubosi,zkus to kontrolovane,ale pokud mas stejny styl jako ja,tak to zrejme budes zkouset nekolik let.Ja si taky umim dat jedno,dve pivka,ale nepovazuju to za kontrolovane piti.Ja osobne si predstavuju kontrolu nad pitim tak,ze si reknu,ne dekuju,uz si dam jen vodu,protoze uz to citim ( musim rano do prace,budu rano ridit,bylo by mi rano zle).Jenze tohle se mi nestalo spoustu let.Vlastne ani nevim jestli se to nekdy stalo.
Pisinko,jak pise Krtko,dej si pozor na tohle " zvladnuti".Ja to tak mivam obcas ,ale dalsi piti uz jsem si vypila i to co jsem si pred tim odeprela.
Hope
Senior Boarder
graphgraph

Krtko to si myslím aj ja, že kontrolované pitie je trápenie....aspoň pre mňa by bolo určite....ja neverím tomu že sa to dá, veď aj načo, nepiť vôbec je najlepšie a podľa mna jednoduchšie lebo tam je to ciel jasný - žiadny alkohol, ale pri kontrolovanom pití čo?Kolko si dať?Kedy?Preženiem to?Stačí už?Kde je tá hranica? A tak podobne....no moc zložité a zrejmé nemožné podľa mňa....lebo raz to možno vyjde, aj druhý ale nakoniec sa to pokašle aj tak...alkoholik týmto smerom absolútne rozmýšľať nemôže a hlavne NEVIE
Meggie
Gold Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 12/01/2022 12:11 Provedl: Meggie.

Já to jako zvládnutí neberu. Spíš jako selhání. Taky to znám. Vždycky si rychle zpětně vypiju i to co jsem si před tím odeprela. Ale už se za to nebudu sebebicovat. To vede jen ke stavům z kterých láká se vypít. Jak jsem psala o obviňování sebe sama,tak jasně, že spoustu věcí neovlivním a nemůžu za ně. Ale je spousta věcí, které si odpustit neumím a vím, že musim. Jinak se nehnu z místa. Za největší paradox považuji to, že můj první muž byl alkoholik. Já pila vždycky dost, s partou, bez klapky. Po 2mesicni známosti (z hospody) jsem zjistila, že jsem těhotná. Byla jsem unavená z opileckeho života a hodně rychle jsem přijala novou roli maminky a avstinentky. Stejně rychle jsem začala nenávidět svého muže a jeho pití. Začalo peklo a já zpětně nechápu, že jsem to přežila a vydržela. Odešla jsem hodně mladá (26let), se dvěma dětmi, na mateřské s mizerným příjmem. A nenápadně se vrátila stará známá flaška. Byla jsem stejná jako člověk, kterým pohrdam a moje děti mě viděli v situacích za které se stydím. Začal kolotoč výčitek, kterými jsem si způsobila deprese a úzkostne stavy, ze kterých jsem se naučila vypijet, aby se následně vracely v ještě horší míře. Začarovaný kruh. A já si teď prostě uvědomuji, že si musím odpustit spoustu věcí a pak se posunout dál. Od 18.12 do teď jsem to jednou pokazila. Ale to přece neznamená, že nemůžu jít dál.
Pisinka
Junior Boarder
graphgraph

Pisinka, ja si to pro sebe nazyvam: nastavit kormidlo smerem k danemu zameru/cili. Po ceste jsou klidne i bourlive vody s desy a blesky, ale kdyz clovek drzi kormidlo porad stejnym smerem, ma stejny nazor, stejny cil, stale. Tak do cile dopluje. Za jak dlouho? Jak pomlaceny? To neni podstatne. Podstata je v dosazeni toho predem urceneho cile .

Lubos, no tak to mas primo ukazkove paradni podminky pro domaci piti. To by byval byl v lihu od rana do rana. Pivko na zahrade a heeeej.
To proc se zde clovek docte, ze je lepsi to utnout nez hledat nejakou rovnovahu, protoze kdyz uz nad tim clovek premysli, pripousti si nejaky problem - diskomfort. Pak by mohl probihat vnitrni rozhovor o hledani adekvatni hranice piti v kazde situaci s alkoholem. Muze to byt energicky narocne, psychicky narocne. Muze se x krast zklamat, ze dostal chut, kamosi, ejchuchu a ja si prece rekl 2 a domu a to se mi nechce, muzika, piti, dobra spolecnost. Kolikrat jsem vypil vic nez jsem si rekl? Ta hranicce mezi piti bez zavislosti a piti s zavislosti je tenka a me osobne se tezko urcila, ale za to to bylo hodne rychle, ten bod zlomu a sesup toboganem dolu a trhal jsem s sebou vse, co se naskytlo okolo me.

Nevim no, ale mozna je nejaky ten muj pribeh preceny - spousta lidi zaziva daleko desivejsi zivotni situace. Ja si to piti vybral sam. Bohuzel na to doplatilo i me okoli a rodina. Frajerina y bylo se do te zavislosti vubec nedostat notabene, kdyz jsem mel primy obraz ve svem otci a stryci - co dela alkohol v rodine.
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph

Michale, děkuji. Budu se držet svého kormidla co mi sílí budou stačit a když přijde bouře, vzpomenu si na tebe.
Pisinka
Junior Boarder
graphgraph

Pisinka, cely Vesmir se snazi neustale dosahnout nedosazitelne rovnovahy - nekoncici proces, narozeni, smrt, neklid - potreba dosahnout rovnovahy. Kdyz uz uz mame pocit, ze je vse, jak ma byt, tak prijde neco, co to rozkolisa a opet hledame rovnovahu. "Neco" se nas pta: skutecne veris tomu, cemu veris? A vytvori situaci, ktera proveri, zda to tak je nebo neni.
Rikal jsem si, ze to co je za pitomost. Pak jsem nejakou dobu sledoval situace, rozhodovani, jake to melo nasledky/prubeh, cemu jsem veril a pak na to koukal a rikal si: ty blaaaaho.

Doporucuji na youtube video Zeme z vesmiru. Je to video poskladane ze zaberu z druzic, satelitu mericich ruzne hodnoty na Zemi a v okoli a z toho poskladali proces, jak funguje Zeme. Uzasne procesy, ketere maji cyklus i v tisicich let. A my resime pitomosti a chceme vse hned.

To pomyslne kormidlo vede k rovnovaze a ty boure jsou zkousky, zda jdeme tam, kam chceme. Obcas pochybuji o svych zamerech, coz me otravuje. Ale pak si rikam, ze to k tomu asi patri. Vlastne zapochybuji o svem zameru, o sobe, projdu to z prava do leva a zpet a dobry - ujisteni, ze takto ano. Takze ta pochybnost byla pro ujisteni a znovu promysleni.

Taky nam to to "neco" na hore mohlo zivot udelat snazsi, ze?
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph

Ľuboš, klin-klinom je veľmi, veľmi zlá voľba.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Od 18.12 do teď jsem to jednou pokazila. Ale to přece neznamená, že nemůžu jít dál.

Ja to nikde netvrdím, ani ťa nekritizujem. Je to dokonca tvojou psou povinnosťou ísť ďalej

Ja som bol prvý krát na psychiatrii kvôli alkoholu v 1998. A potom ešte veľa krát. Medzi tým 4x liečenie. Takže ja som posledný, kto môže niekoho kritizovať. Len čerpám zo svojich životných skúsenosti a aj zo skúsenosti iných počas svojich pobytov na liečení, z klubov, z psychiatrie. A že teraz nepijem je taký malý zázrak.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Ahoj všetci, keďže je dnes piatok, prajem pekný triezvy víkend všetkým a hláste sa ako sa máte nejako to tu uľahlo ale asi chodíte do práce tak chápem, ja som na MD tak sem chodím pozearať každú chvíľu....
Meggie
Gold Boarder
graphgraph

Stránka: 1...29303132333435...63
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter