Re: Společně začít... Před 1 rok, 6 měsíce
|
|
Ahoj,ty nepiješ jak dlouho?To já teď budu mít tak týden klid, protože je mi blbě, hlavně psychicky,ale jak se vždycky oklepu a je mi líp,tak si začnu říkat, dvě piva mě nezabíjí,ale prostě nemůžu a nechci, prostě vím že když se napiju tak alkohol ovládá mně a né já jeho,a to je cesta do pekel,chci vydržet a už se prostě nenapit,ta chvilka euforie když se napiju mi zato nestojí,budu hodně pracovat a zkusit se vždycky něčím zabavit.
|
|
Marek
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Katka napsal:
Ahoj Libuš, dnes to tu průběžně čtu celý den. Je to síla.
Co ty chutě? Přejdou? Teď myslím teda na sladký. Já normálně na sladký vůbec nejsem, ale dnes
...
A protivná na manžela teda taky. Ach jo.
Tak ještě jednou díky a hezkou noc.
Ahoj Katko,
je to síla a realita je kolikrát ještě větší síla!
Začátek je vždycky nejhorší - chutě na sladké mě přešly cca 2 měsíce a rozkolísanost nálady taky. Ale vrátilo se mi to, teď nezažívám úplně psychickou pohodu. A ďábel klepe na dveře . Dostala jsem včera bochánek a skoro celý ho večer snědla a dneska ráno perník. No, lepší než chlast, ale musím zase naskočit na tu správnou vlnu. Co jsem si všimla a řekla to i psycholožka - abstinující alkoholici mají ze začátku pocit, že přestanou pít a svět se promění v rajskou zahradu bez problémů. Problémy jsou ale součástí života a alkoholik, který chce přestat pít se musí naučit zvládat je bez berly alkohol. Zkus si něco přečíst o hormonech štěstí, jak alespoň trochu doplnit chybějící opojení z alkoholu. Bylinky, správná výživa, sport taky fajn a hlavně opravdové rozhodnutí se na to vys... Držím Ti opravdu palce, když jsem četla složení Tvé party doma, abstinence bude velká výzva
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Rachel napsal:
Libuš já byla dlouho tzv people pleaser, když jsem to zjistila, bylo to hodně nepříjemný. Já si o sobě prostě myslela, že jsem skvělá, když každýmu pomůžu. Tak to nefunguje.
Jj, jak jsem skvělá a hlavně jak to každý ocení a bude mě mít rád. A ono nas...jako
No, co už - úplně mě to nepotěšilo a hlavně je velmi težké se mesiášského komplexu zbavit. Já teď když se učím starat se jen o sebe, zažívám docela pocity nudy a frustrace. Další level, se kterým je potřeba se vypořádat.
Překvapilo mě to, ale jsem na správné cestě, cítím to. Překvapilo to také hodně lidí okolo mě
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Marek napsal:
Ahoj,ty nepiješ jak dlouho?To já teď budu mít tak týden klid, protože je mi blbě, hlavně psychicky,ale jak se vždycky oklepu a je mi líp,tak si začnu říkat, dvě piva mě nezabíjí,ale prostě nemůžu a nechci, prostě vím že když se napiju tak alkohol ovládá mně a né já jeho,a to je cesta do pekel,chci vydržet a už se prostě nenapit,ta chvilka euforie když se napiju mi zato nestojí,budu hodně pracovat a zkusit se vždycky něčím zabavit.
Zkusit nějakého adiktologa, aby Ti poradil, jak správně na to, bys nechtěl?
Já jen, že tahle předsevzetí, jsem měla milionkrát a bažení mě vždy přemohlo.
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Libuš, to já myslím, že u mě je to naopak. Žádná euforie, že teď bude krásně. Já piju na úzkosti, strachy, vzpomínky. Taky, že mě pak víc baví domácí práce. Sama u vaření atd. Takže ano...je to výzva. Podle mě je jednodušší vyhnout se chození do hospody. Domácnosti se vyhnu těžko. Vůbec nevím jak to zvládnu. Budu zkoušet každý den.
Obdivuju vás, jak jsem psala, nejdýl jsem vydržela 14 dní.
Jo a a tím pomahaním světu mám taky zkušenosti.
|
|
Katka
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Zatím jsem o adiktologovi nepřemýšlel, pořád věřím že to zvládnu bez pomoci,ale nevím zda se to kdy někomu povedlo
|
|
Marek
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj, na fóru jsou lidi, co se jim to daří. Občas sem píšou několikaletí abstinenti. Najdi si nějaký vlákno a pročti si ho, najdeš tam hodně. Já momentálně nepiji 8 měsíců a jsem taky kvartál. je uplně jedno, jakej druh jsi. Ničí ti to život, to si bud jistej. Alkohol ničí život do takový míry, že si to ani neuvědomujeme. Když jsme chyceni ve smyčce, pití, kocovina, střízlivění, furt dokola, neni čas vidět jiný věci. Já sem měla takovej rytmus, opít se (důvod se vždy našel), chlastat nejdřív jen den, potom dva, ke konci tři a občas i čtvrtej vyproštovat. Pak střízlivět, euforie, že sem pár dní střízlivá. A pak nanovo. Mezitim sem klidně nepila měsíc dva. To je ale jedno. To tělo se nezvládá tak obnovovat, hlavně s věkem. A mozek taky ne.
Porád mám velkou sílu nepít, uplně se mi to hnusí. Bažení je, ale tak nějak jinak. Tu svojí práci nechci pokazit. Spíš hledam cestu, jak se cítit dobře bez chlastu. Občas mi to docela jde a na tom stavim. Hodně zdaru všem
|
|
Rachel
Platinum Boarder
|
Poslední úprava: 10/04/2023 06:42 Provedl: Suzanne.
|
|
|
|
Zdravím všechny známé a také nově příchozí - Katko, Marku, držte se s námi.
Rachel, byla to autonehoda, já spolujezdec. Všichni naštěsatí přežili.
Pro mě je to mimentálně opravdu velmi jednoduché nepít, když jsem lazar. Libuško ty správně tušíš, jak velká změna to pro mě v klidovém režimu je. Přemýšlím hodně. A taky dost spím a obě jste skvělé s vašimi abstinenčními výkony!
Mám několik zlomenin a zítra mě čeká plastika v obličejové části. Dnes mám jeden z čilejších dnů, tak vás pročítám, ale celkem rozmazaně na to vidím.
Nejsem si jistá, jestli se budu chtít vrátit k původnímu stylu života až se dám dohromady. Je celkem ironie, že jsem si roky přála, aby se mi stalo něco tak vážného, co by mě odstřihlo od alkoholu a stalo se, až když jsem začala abstinovat.. Mé přání mělo zpoždění
Takže se nadále držte, poznávejte sami sebe a pozor na svá přání!
|
|
Tereza
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Zdravím všechny,
puntík v kalendáři za další den. Mám radost. Dnes to bylo lepší než včera, asi i tím počasím.
Moc mě chytlo to tu pročítat. Jste skvělí jak to zvládáte a tak nasurovo popravdě píšete.
|
|
Katka
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Terko, to musí být masakr. Jsi hustá, zdá se že to zvládáš s takovym klidem. MOc ti držim palce, aby šlo vše hladce a brzo jsi byla fit!!
Katko super, každej den se počítá...
|
|
Rachel
Platinum Boarder
|
|
|
|