Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...100101102103104105106...134
Dolů
Téma: Společně začít...
Re: Společně začít... Před 2 rok  
Zdravím,tak začínám 4 den abstinence,myslel jsem že to zvládnu i bez cigaret,ale koupil jsem si teď ráno, možná bude lepší postupně, hlavně se zbavit chlastu, zvládnout alkohol a pak se zkusit zbavit i kouření.Mate s tím někdo zkušenosti?Já chtěl vždycky všechno naráz,a nikdy to nevyšlo,tak to zkusím postupně.
Marek
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Marku, já myslím jedno po druhém. Nejdřív to horší...
Jak psala Rachel, každý den se počítá.
Každý den je takový malý vítězství...
Katka
Junior Boarder
graphgraph

Marek napsal:
Zatím jsem o adiktologovi nepřemýšlel, pořád věřím že to zvládnu bez pomoci,ale nevím zda se to kdy někomu povedlo

Já jsem věřila desítky let. I jsem zvládla sama pít kontrolovaně, ale stále i při malých dávkách jsem měla pocity úzkosti a smutku. Nedokázala jsem přijít na to, proč? Až s pomocí adiktologa a jediné, co mě mrzí je, že jsem promarnila tolik času svými pokusy. Vnímala jsem to úplně blbě - myslela jsem si, že když zvítězím nad alkoholem, zvítězím sama nad sebou. Výzva - dnes tak moderní slovo. Jenomže ono to tak nebylo. Alkohol jsem používala k sebemedikaci - abych překryla věci, které jsem nedokázala přijmout.
Tak uvidíš - máš možnost volby, zkus to sám a když to nepůjde, můžeš se někam obrátit.
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Tereza napsal:

Rachel, byla to autonehoda, já spolujezdec. Všichni naštěsatí přežili.

Pro mě je to mimentálně opravdu velmi jednoduché nepít, když jsem lazar. Libuško ty správně tušíš, jak velká změna to pro mě v klidovém režimu je. Přemýšlím hodně. A taky dost spím a obě jste skvělé s vašimi abstinenčními výkony!

Mám několik zlomenin a zítra mě čeká plastika v obličejové části. Dnes mám jeden z čilejších dnů, tak vás pročítám, ale celkem rozmazaně na to vidím.

Nejsem si jistá, jestli se budu chtít vrátit k původnímu stylu života až se dám dohromady. Je celkem ironie, že jsem si roky přála, aby se mi stalo něco tak vážného, co by mě odstřihlo od alkoholu a stalo se, až když jsem začala abstinovat.. Mé přání mělo zpoždění

Takže se nadále držte, poznávejte sami sebe a pozor na svá přání!

Milá Terezko,
ze srdce přeji, ať se vše uspořádá k Tvé spokojenosti.
Někdy, i zdánlivě nepřekonatelné těžkosti člověku ukáží jiný a často správný směr. Mám kamarádku, stalo se jí něco podobného. S odstupem času teď na přednášce říkala, děkuji za to, že jsem měla tak těžkou nehodu. Úplně se mi změnil život a jsem šťastná. Nebylo to samozřejmě hned, byl to proces, ale stál za to.

Z Tvých slov mám pocit, že si to uvědomuješ - info zhůry začít jinak, když jsi se nechtěla zastavit sama, tak jsi byla zastavená. Dáváš to neuvěřitelně a já před Tebou smekám.

Dnes na Tebe budu myslet, máš mojí plnou podporu. Jsi skvělá!!!
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Katka napsal:
Zdravím všechny,
puntík v kalendáři za další den. Mám radost. Dnes to bylo lepší než včera, asi i tím počasím.
Moc mě chytlo to tu pročítat. Jste skvělí jak to zvládáte a tak nasurovo popravdě píšete.

Paráda! Každý den se počítá:-).

Také jsem pila na úzkosti. Třeba přijdeš na to, z čeho úzkosti pramení a nebudeš potřebovat berlu..
To, že se uklízí s alkoholem rychleji, je fakt. Při začátku abstinence mě to opravdu nebavilo. Teď to beru jako součást terapie a mám radost z čistého prostředí.
Historka z natáčení : Před Vánocemi jsem v průběhu dne dala půl láhve tvrdého a dostala nápad, že uklidím v šuplíkách. Chtěla jsem uklízet podle té japonky Kondo, tak jsem všechno vytahala a s láhví v ruce usnula na gauči. Ráno jsem se vzbudila a myslela jsem, že mě vykradli. Je dobré si občas na svoje excesy vzpomenout.

Ze začátku jsem pročítala celé dny. Moc mi to pomohlo. Držím Ti palce, jde to. Dnes nebudeme pít a zítra se uvidí
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Marek napsal:
Zdravím,tak začínám 4 den abstinence,myslel jsem že to zvládnu i bez cigaret,ale koupil jsem si teď ráno, možná bude lepší postupně, hlavně se zbavit chlastu, zvládnout alkohol a pak se zkusit zbavit i kouření.Mate s tím někdo zkušenosti?Já chtěl vždycky všechno naráz,a nikdy to nevyšlo,tak to zkusím postupně.

4 den abstinence je paráda! Nejhorší budeš mít za sebou. Když jsem začala abstinovat, už jsem nekouřila. Ale teď jsem měla takový emoční výpadek. Koupila jsem si cigarety:-(. No, tak jsem měla hulící Velikonoce, lepší než okna.
Ode dneška budu zase hodná, vůbec mi to už nechutná, ale nějaká berla byla v tu chvíli potřeba.
Hodně jsem o tom četla, nemá se přestávat se vším najednou, protože člověk snadněji selže. Tak asi dej na uklidnění cígo a prioritu nepít a ono se to časem nějak poskládá. Jak? Záleží už jen na Tobě
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Mě by čistě ze zvědavosti hlavně u děvčat tady zajímalo kolik vám je roků. Jestli vám to nevadí. Mě je 42.
Katka
Junior Boarder
graphgraph

Mě je 38,Marek, tajný to není
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Zdravím vás,
Libuš, když by ta historka byla z filmu, tak jsem se i zasmála.
Já ty okna začala občas mívát až tak poslední 3-4 roky. Občas..Vždycky bylo všechno hotový, postaráno, večeře, ale já nevím někdy jak jsem se uložila atd.
Asi i to, že tu vždycky je manžel, mě dovolilo ten limit neřešit. Však kdyby něco řídit bude on ne....On si pivo večer dá, ale já i 2 láhve vína. Dnes se chystám s takovou menší IKEA taškou s láhvema rituálně ke kontejneru:)
Další den, další puntík v kalendáři. Vůbec mě to nebaví, ale chci. Mějte hezký den.
Katka
Junior Boarder
graphgraph

Tak 5 den abstinence, kouřím ale lepší než chlastat.zatim to jde,ale člověk nesmí usnout na vavřínech a myslet že to půjde samo,samo to nepůjde, musí být člověk pořád ve střehu.
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...100101102103104105106...134
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter