Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...107108109110111112113...134
Dolů
Téma: Společně začít...
Re: Společně začít... Před 2 rok  
Hezký večer,
Libuš, to jsi platila 1500,- za adiktologa? Mě řekli jen, že potřebuju doporučení od psychiatra. O penězích nebyla řeč. Uvidím...
Marku, škoda, jsem se těšila na první dojmy:)
Já už vím, že to sama nezvládnu. A do léčebny teda nechci v žádným případě.
Katka
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ránko, kolik moudrosti je v naší skupince! Super a děkuji

Katko chápu, že se cejtíš blbě, když jsem dřív pila, tak jsem sem ani nešla. Vždy jen, když mě přepadla depka, to jsem to tu pak pročítala, jakoby mě to mělo spasit. Ale jinak sem se asi styděla nebo jsem měla pocit, že mě se tenhle problém netýká, nevim. podle mě hodně lidí sem napíše, když jsou opravdu v hluboký krizi a pak zmizí, nejspíš protože pijou.

5 litrů tvrdýho, to by byl panečku doma pocit jistoty
Jinak mam takovou osobní úchylku, jak sem pošahaná ze svý nemoci. Koukam lidem do košíků, co kupujou, jestli tam maj chlast. A pak se na ně koukam a řikam si, jaký je asi jejich příběh, jeslti jsou to alkoholici. NO často to neni moc těžký poznat, jejich červená barva a popraskaný žilky je prozradí.....
Hezký den všem a budte na sebe hodný dneska jo?
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 28/04/2023 06:07 Provedl: Suzanne.

Krásné páteční ráno všem!

Libuško, potom tady mám ještě knihu k tomu tématu citové vazby, která se hodně dobře čte a spoustu věcí mi osvětlila - Citové pouto od Amir Levine a Rachel Heller. Pokud jsi tedy už neobjevila sama

5l láhve je opravdový extrém... připomíná mi to ta obrovská balení potravin všeho druhu, které jsem viděla v USA. Stím rozdílem, že u nás to samozřejmě musí být alkohol

Katko, ono to asi záleží na tom, koho najdeš. Já jsem měla vždy velké štěstí ( a taky dobře vybírala ) a nemusela jsem platit nikdy nic. Můj psychiatr je ale přímo i adiktolog.

Když už Libuška zmínila její první návštěvu, tak já tu svoji celou probrečela a neřekla skoro nic. Dostala jsem léky na uklidnění a na vyspání a promluvili jsme si pořádně až mi začaly fungovat
Tereza
Expert Boarder
graphgraph

Terko, dneska jsme napsali skoro souběžně:)) díky za doporučení na knihy. Já si ted objednala knihu Hluboká práce o tom, jak se soustředit. To je třeba další věc, co s alkoholem prostě nejde. A když mě se podaří zabrat do práce, je to taaak dobrý pocit:)
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Krásné ráno, Rachel!

To já dělám taky! přesně jak to píšeš, sleduju vztah lidí k alkoholu a přemýšlím, jak se věci mají. Jsou závislí jako já a už to vědí? Nebo jsou ještě v té fázi, kdy si to nepřipouští a přijdou si v pohodě? Nakupují jenom na nějakou oslavu, je to dárek nebo ta láhev padne doma osamotě?

Stejně tak, když jdu na oběd a vidím někoho jak si už v poledne dává k meníčku pivo nebo dámy dvojku vína. Poslouchám, co říkají obsluze, někdy k tomu ( většinou starší dámy ) mají připomínky stylu, že jim doktor doporučil pít každý den červené víno. Před nehodou vedle mě u stolu seděli dva pánové, jeden se normálně naobědval a ten druhý ( oteklý ) vypil během 30 min návštěvy dvě dvanáctky a komentoval to slovy, že "pivo je tekutý chléb". Klasika.

Takže děkuji, že nejsem takhle poznamenaná sama!
Tereza
Expert Boarder
graphgraph

Také mě to napadlo, že jsme napsaly téměř ve stejnou chvíli

Kniha vypadá zajímavě, přidávám na seznam a přeji Ti úspěšný den!
Tereza
Expert Boarder
graphgraph

Dobré ráno,
za tipy na knížky díky, si to píšu a až se dostanu do města, něco určitě vyberu.
Ty 5ti litrovky by se mi hodily, ale s mlíkem. Děti pijí po litrech:)) jako maminka víno, au...
Na tento chat jsem poprvé narazila na podzim myslím, ale odvahu registrovat jsem neměla. Až teď. A jsem za to ráda. Ta upřímnost, otevřenost mi děsně vyhovuje. Já to teda probírám někdy i s manželem, ale jeho to tak nebaví:)) Asi si ani nepřipouští jak špatný to semnou je. Tady je to prostě jiný. Až mě děsí kolik společných, někdy úplně stejných situací a pocitů zažívám. Teď třeba to koukání lidem do košíku. Já teda koukám jen ženským kolem 40ti:))
Katka
Junior Boarder
graphgraph

Katko, je super, že se o tom pokoušíš bavit s manželem, přestože si to zatím nepřipouští. Už jen to, že víš, že můžeš svědčí o bezpečném vztahu. Já si takhle blízko k sobě nikdy nikoho nepustila. Věřím, že máš opravdu fajn rodinku jak jsi psala.

Měli jsme tu jednou debatu ohledně AA - možná jsi to četla. My holky jsme se k tomu moc neměly a já si myslím, že takový většinou ženský alkoholismus i je. Jsme takový tajný. Až tak, že nám to okolí mnohdy ani nevěří a nebo jak jsi psala, nechce si to připustit. Proto se tak někdy sama pro sebe pousmívám nad tím, že jsme si tu vytvořily takové online ženské AA

Tímto nijak nediskriminuju pány, jen mám dojem, že stejně tak jako se my stydíme přijít o svém problému otevřeně mluvit mezi cizí lidi, mají muži větší tendence to zkoušet zvládnout bez odborné pomoci.
Tereza
Expert Boarder
graphgraph

Dobré ranko,
krásně jste se tady po ránu rozpovídaly

Katka napsal:
Hezký večer,
Libuš, to jsi platila 1500,- za adiktologa? Mě řekli jen, že potřebuju doporučení od psychiatra. O penězích nebyla řeč. Uvidím...
Marku, škoda, jsem se těšila na první dojmy:)
Já už vím, že to sama nezvládnu. A do léčebny teda nechci v žádným případě.

Katko,
za každou hodinu platím 1500Kč. Je to soukromé zařízení, které nepožaduje žádné doporučení (od psychiatra). Zkoušela jsem zařízení, která jsou na pojišťovnu. V mojí oblasti jsem na začátku ledna dostala termín 4.5. Nemluvím o tom, že paní byla "příjemná" jako osina v...
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Zdravim,
taky si myslim, ze u zen to je tichy domaci alkoholismus.
Jde vam to tady Devcata moc pekne. I s podporou
Erika
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...107108109110111112113...134
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter