Re: Společně začít... Před 2 rok, 3 měsíce
|
|
Tak už jsem našla Vaše první příspěvky, cítím z nich velkou bolest a prosbu o pomoc se zlepšením života.. má to tak asi každý, kdo s tím chce opravdu seknout. O to víc mě to motivuje být v tom s vámi.
Jsem z rodiny alkoholiků, ale inspiruje mě i můj mladší bratr, který před třemi lety přestal sám od sebe pít a prostě mu to jde. Sice přišel o všechny "kamarády", ale má psa a je mu takto mnohem líp. Řekl mi, že se jednoho dne probudil a bylo mu tak psychicky špatně, že byl přesvědčený o tom, že umře, pokud nepřestane.
Takže to musí jít!
|
|
Tereza
Expert Boarder
|
Poslední úprava: 21/01/2023 19:40 Provedl: Terka89. Důvod: chyba
|
|
|
|
Dobré ráno ženy,
tak jaký byl včerejší večer?
U mě nealko - heřmánkový čaj a film. Zase jsem ho nedokoukala. Usnula jsem zase brzy. Díkybohu mohu spát, už se ani nebudím v noci.
Co bylo zajímavé - asi po 3 letech, co jsem přestala chodit do hospod, mi večer napsala stará parta - přijd večer na pivko. Jako bychom se viděli minulý týden! Zrovna v okamžiku mého opravdu velkého rozhodnutí. Vesmír mě tedy i takhle zkouší!!!  .
Odepsala jsem, že nepiju, ale když budou mít někdy chuť zajdeme do cukrárny. Nebudu říkat, že jednu chvíli jsem nezapochybovala, protože to byl zase jeden z nudných večerů, kdy na mě všechno padalo...No, kdybych podlehla - dnešek bych mohla celý škrtnout. Takhle jsem odpočatá a brzy vyrazím se psem na velkou procházku. Terko, mám to jako Tvůj bratr. Přišla jsem na to, že je mi líp se psem v lese. Ale bohužel narozdíl od něj, mi ještě chybí 3 roky abstinence. No co už, dnes nebudu pít a 3 roky utečou jako voda  )) Jinak jsem na svojí abstinenci opravdu sama- nikdo mi nevěří, že jsem alkoholička - veselá, úspěšná, prý i hezká. No, tak co je za problém, že jsem večery trávila akorát s hořkým mokem? Nevím, pracuji na tom, abych se to dozvěděla
Šárko - mě přijde, že je toho na Tebe moc. Partner Ti nedokáže trochu ulehčit? Třeba se postarat o zvířata, nebo uvařit, abys mohla mít alespoň nějaký čas pro sebe? Zajít si zacvičit, na masáž, procházka...Prostě najít jinou úlevu než ve sklenici...První, co mi pomohlo alespoň v kontrolovaném pití bylo to, že jsem se co nejvíc zbavila stresorů.
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Libuš,
to moc ráda čtu, že dobře spíš a že jsi kolem "pokoušečů" takto rezistentní. Jen tak dál a ty tři roky opravdu utečou jako voda!  zajímalo by mě, jestli Ti na Tvou zprávu s nabídkou cukrárny stará parta něco odepsala? Těch zkoušek bude pro nás všechny určitě připraveno hodně, ale věřím, že to s každým odmítnutím půjde líp a líp. A taky je moc dobře, že máš pejska, kéž bych na něj měla taky čas.. tak doufám, že si s ním užíváš krásný střízlivý den
S tím, že Ti alkoholismus nikdo nevěří to máme úplně stejně. Já ještě preferuju velmi zdravou stravu a to pivo do toho prostě nijak nezapadá.. myslím, že to my ženy hodně dobře umíme skrývat. Šárka to má jiné v tom, že je víc "pod kontrolou". Od manžela a paní na hlídání. Tak je to víc vidět a taky si myslím, že toho máš na sobě navaleno hodně..možná ses ani nenaučila odpočívat a prostě takhle jedeš každý den, není to tak?
Já už dnes zahajuju pracovní maraton, takže budu perfektně zabavená a budu na vás myslet.
Přeji hezký den všem.
|
|
Tereza
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Krasny den holky. Vcerejsek cisty, dnes to snad bude to same. Na me to taky nikdo nepozna, vi to jen "nejblizsi"...ikdyz ty uz ani ted nic netusi, nejde to na me poznat. Sestra by to asi poznala, ale s tou nebydlim.. Navic ja ted piju az vecer, kdy je pritel ve fitku. No a o vikendech to mam schovany vetsinou nahore v baraku, jak tu kmitam s pradlem a uklizim, tak si vzdy najdu chvili si loknout  ne teda kdyz nekam jedu - to uz nikdy. Jsme i velmi aktivni behem vikendu, takze spis vecer.. jo partner moc nepomaha..nekolikrat jsem se snazila ho vic zapojit, ale bez uspechu. On je teda hodne v praci a ta prace je urcite fyzicky narocnejsi nez ta moje, tak to asi bere tak, ze to mam vse zvladat sama. Jsem zvedava na tu terapii, jeste mi teda ani neodpovedeli, ale snad to pujde..nikdy jsem nic takoveho nezazila..netusim, co od toho ocekavat. A jinak ta zima uz by take mohla jit do pr... me to na psychice moc neprida. Mam rada leto, slunce.. je dlouho svetlo a da se toho mnohem vic delat a byt venku..na zahradce, vylety atd. Krasnou nedeli 
|
|
Denisa
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Skoda jen, ze je tady takove "mrtvo". Byla bych nesmirne rada, kdyby to bylo z duvodu, ze uz nikdo nema problem s pitim. Ale tomu se jaksi neda verit ze? Prosim vsechny, kteri sem chodi jen na "kukacku"..na nic necekejte a pridejte se k nam. Vic lidi = vetsi motivace. Diky!!!!
|
|
Denisa
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Tereza,
> Bohužel nejspíš nebudu ten extrovertní typ, co dokáže přijít mezi cizí lidi
Na skupine AA neni podminkou mluvit.
> navíc mám obavy, že bych tam potkala někoho známého.
Tak znamy/a asi nebude vykladat nekde, ze te potkal na AA, kdyz by se sam/a vystavil/a otazce, co tam delal on/ona?
Spis je to takova pekna vymluva, proc nejit, ne?
> Za ta léta mám svoji závislost perfektně utajovanou
Ver, ze nemas  . Chlastani je poznat na kazdem a lide jsou vsimavi.
Nezacina se dnes, ale TED  . Tak hura do toho.
|
|
MichalB
Platinum Boarder
|
Poslední úprava: 22/01/2023 16:57 Provedl: michalk.
|
|
|
|
Tereza napsal:
[quote]zajímalo by mě, jestli Ti na Tvou zprávu s nabídkou cukrárny stará parta něco odepsala?
A taky je moc dobře, že máš pejska, kéž bych na něj měla taky čas.. tak doufám, že si s ním užíváš krásný střízlivý den
Odepsali - v pohodě 
Pejsek si mě našel je to nalezenec, kamarád největší.
Další milý, střízlivý den je za námi...
Dnes nebudu pít, hezký večer všem ...
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Sarka napsal:
[quote]Krasny den holky. Vcerejsek cisty, dnes to snad bude to same. No a o vikendech to mam schovany vetsinou nahore v baraku, jak tu kmitam s pradlem a uklizim, tak si vzdy najdu chvili si loknout
Jsem zvedava na tu terapii, jeste mi teda ani neodpovedeli, ale snad to pujde..nikdy jsem nic takoveho nezazila..netusim, co od toho ocekavat.
Tak jak, Šárko - byla jsi nahoře v baráku, nebo je dnešek také čistý?
Terapie - neměj přehnaná očekávání, protože vše je jen v Tobě a na Tobě. Pokud jsi opravdu vnitřně rozhodnutá přestat, budou Ti oporou a průvodcem, ale zbytek si budeš muset pěkně odmakat sama. Alespoň já to poté první hodině tak cítím a jsem za ně ráda. Věřím, že mě povedou po cestě správným směrem - tedy k odstranění příčin a následně k abstinenci
Je tady mrtvo, ale upřímně si nemyslím, že kdyby tady psalo 1000lidí, byla by pro mě motivace větší. Vychází z mého nitra, mám obrovské odhodlání, ale je peklo - po 3 nedělích nepití není den, kdybych skoro stále nemyslela na alkohol, ale i tak dnes pít nebudu.
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Libus, me to honi i po 6 (7?) letech. Nekdy je to jen chut na pivo (venku sviti slunce, po sportu, vylete), nekdy potkam maly pivovar, co vypada uz z venku sympaticky. Jindy je to zase nejake vnitrni pnuti, nespokojenost. A tak nejak porad dokolecka dokola  .
|
|
MichalB
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Libus..nene horni patro s vinem se dnes nekona, jsem cista a diky bohu ani nemuzu pro to zajet..bydlime uprostred niceho, dnes jsme byli jako kazdou nedeli na velkym nakupu, nastesti byl partner se mnou, takze jsem si nemohla nic koupit (ikdyz me to teda ani nenapadlo) a ted si tezko najdu nejakou zaminku, ze musim pro neco zajet  to by bylo jasne, pro co jedu. Bojim se zitrka..treti den, to bude krize, nevim proc mam s tretim dnem takovy problem. 1000 lidi..to by byl chaos..stacilo by treba 8  vic pribehu..samozrejme procitam starsi vlakna tady..ale cerstvy maso je cerstvy maso  pardon za takovyto prirovnani. 
|
|
Denisa
Senior Boarder
|
|
|
|