Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...45464748495051...134
Dolů
Téma: Společně začít...
Re: Společně začít... Před 2 rok, 3 měsíce  
Michale,
teď mi to došlo! Já velká turistka, milující ochutnávat pivka z malých pivovárků!! Já už snad nikdy nevylezu z bytu . Jak to řešíš? Co Ti pomáhá, abys tam nevtrhnul?
Libuš
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Tak si to předem tak neprogramuj - třetí den je den jako každý jiný. Mně třeba třetí den nic nebylo a dnes mě příšerně bolí hlava, i když jsem na to nikdy netrpěla. Mám takový pocit, že tělo začíná chápat, že to Libuš myslí vážně
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Libus, kdyz chci, jdu dovnitr a dam si limonadu. Neni to prijemny, protoze bych to pivo ochutnat chtel, ale vim, jak by to dopadlo. Rovnou bych si mohl zavolat do blazince, at me za par dni nekde najdou.
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph

Jasně, tak tohle pro mě bude fakt oříšek. Asi je budu brát obloukem. Neumím si představit tam jít a dát si limonádu. Už teď mám knedlík v krku jen při tom pomyšlení.
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Ahojte všihcni, já tolik nestíham psát, protože mam sezonní práci, a ted je hlavní sezona. Nepiju šestý měsíc. Předtim jsem byla kombinace večerního pijana a když jsem se to začla snažit kontrolovat (haha), tak se ze mě stal slušnej kvartál. Jak se to asi nahromadilo, pak jsem nepila pár měsíců, tak sem si pak řikala, dám si jen na chut a rup tři dni mínus.

Šárko myslim si, že to je naivní myslet si, že to lidi nevidí. Myslim že to vidí hodně lidí. Hlavně když nepiješ, je alkohol slušně cítit. A ten člověk změní intonaci, atd, možná to hned nezaregistrujou, ale podvědomě to vnímají. Hlavně děti.

Pro mě ani neni tak problém ten pivovar, moc tu pivní kulturu nemusim, i když na kole jsem si taky dávala. Ted si vzpomenu, že takhle začal můj poslední tah v srpnu. Jela jsem na kole a dala si nevinný lehký pivo, skončila jsem za čtyři dni v kempu někde, ztratila jsem stůl, zničila si lod, málem se rozvedla, usnula před stanem. Poblila sem auto komplet. Pecka ne?

Co je pro mě problém jsou vinařství. Miluju červený, tu kulturu, ten styl. Hlavně itálii, francii, ale morava taky. Tak tohle ještě musim zpracovat. Naposled na pálavě s manželem jsme docela popili....

Všem hodně sil!
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Rachel, premyslim, jak se da ztrati stul? Sis ho vzala s sebou na cestu, aby si mela vzdy kde sedet a u ceho pit? A ta lod byla take v hospode?
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj všichni. Zdravím z léčebny Lnáře, den 74. Začínám psát zhodnocení léčby a už to hodně utíká. Cítím se jak kdy, hlavně po individuální terapii bývám hodně rozložená, ale to je v pořádku. ???? Koukám, že přibývají členové v diskuzi, moc vás vítám a přeji úspěch v abstinenci.
Veronika
Senior Boarder
graphgraph

Ahoj Rachel, diky za reakci. Ja piju jen doma vecer...typicky hladinkar. takze kdo to muze poznat je dcera a partner. Ten kdyby to poznal, tak ani nechci domyslet, co by se stalo..nekteri lide to asi nepostrehnou?? Ja nevim.. kazdopadne o diteti mas pravdu..chci to zastavit dokud je jeste moznost, at me nevidi pit..at me nevidi opilou.
Taky jsem vinar..takze te uplne chapu. Kazdopadne sest mesicu..parada, jsi sikulka. Ja dnes (snad) treti den..ale jeste je moc brzy..
Verco parada..uprimne ti zavidim. Ja si neumim predstavit, ze reknu v praci, ze musim na tri mesice do lecebny..a jsme male mesto, vedel by to kazdy uz prvni den...nikdo nic netusi. Jsem klasicka pekne udrzovana alkoholicka...ach jo Ambulantni lecba je hodku a pul autem..nevim, jak casto se musi dochazet..prijde mi to s praci a malou nerealny. Mozna jen me vymluvy.
Mejte vsichni krasny pondeli.
Denisa
Senior Boarder
graphgraph

Nepředstavitelné to bylo i pro mne. O práci jsem přišla, podotýkám, že to byla práce, která je i mým posláním, o to to bylo těžší. K tomu jsem si absolutně nedokázala představit být tak dlouho bez dětí, mám 4 děti a jsem zvyklá být pořád s nimi. Ale už jsem na tom byla strašně psychicky špatně... trpěla jsem hroznými úzkostmi. Chci být lepším člověkem, abych pak mohla být lepším i pro mé blízké. Jsem za tuto možnost ráda. Jsou tady skvělí terapeute, dobrá komunita lidí... Ale jde to zvládnout určitě i bez léčby, ale ne u mne. Držím pěstičky.
Veronika
Senior Boarder
graphgraph

Zdravím všechny,

jsem moc ráda, že jsem se konečně přestala jen dívat a přidala se do této konverzace. Všichni mě moc inspirujete. Veronika je tu moje hrdinka za to, co zatím pro svoji záchranu dokázala a moc Ti držím palce, at se po návratu domů cítíš dobře!
Ale i vy všichni ostatní mě s tím jak dlouho nepijete moc inspirujete. Michal, Rachel..kloubouk dolů. I Libuš a Šárka ( dnes to zase zvládneš, uvidíš! )

Michale, asi by ses měl seznámit s dobře utajovaným ženským alkoholismem..je v tom velká past. Když žiješ sám, piješ jen o volnu a den potom máš taky volno, aby ses dal dohromady, staráš se o sebe, cvičíš, vypadáš stále i přes to pití o 15 let mladší, v práci Tě pravidelně vybírají na focení propagačních materiálů a korunu tomu nasadí i Tvůj psychiatr, který Tě uvítá větou: Terezko, vy jenom kvetete! přičemž ty mu jdeš zrovna oznámit, že se Ti poslední dobou nedaří pít kontrolovaně a máš z toho depku...tak se to přímo nabízí, aby sis takhle dál pil osamotě a ničil se, když to přece nikdo nepozná.. ale to jsem nechtěla, musím s pravdou ven, jinak se z toho nikdy nedostanu. A takových žen je určitě víc. Možná sem chodí také pravidelně nakukovat a nejsou si jisté, jestli jsou na tom "tak špatně" nebo se bojí odsouzení. A stejně tak se já bojím těch AA. Někdo na to prostě není...Já bych tyto ženy ráda povzbudila, ať se také přidají do debaty, mně to tedy dělá moc dobře a mohlo by i vám. Všichni řešíme stejnou věc.
Tereza
Expert Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 23/01/2023 15:42 Provedl: Terka89.

Stránka: 1...45464748495051...134
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter