Re: Společně začít... Před 2 rok, 3 měsíce
|
|
Verco udelala jsi opravdu tezke rozhodnuti, kloubouk dolu. Preji hodne sil pak pokracovat i v "realnem" zivote. Verim, ze lecebna da hodne.
Terko dekuji za duveru..mam v planu dnes NEPIT.
Me taky spoustu lidi rika, jak jsem hezka, ze mi to slusi..koukam pak na ne s takovou nevirou..jako jestli se nezblaznil nebo si snad dela srandu ze me? To piti mi uplne prekroutilo obraz sebe same a sebevedomi mam na nule.
Snad se to casem zmeni..no uvidime.
|
|
Denisa
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Šárko, vím přesně o čem mluvíš...já pevné věřím, že to sebevědomí přijde samo, když opravdu vydržíme nepit. Máme na to!
|
|
Tereza
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Sarka, mozna se jednou dozvis:
manzel: ja vedel celou dobu, ze lejes, jen jsem nevedel kolik a jaky s tim mas problem, ale prechazel jsem to a doufal, ze se na to vykaslel.
dite: ja vim, mami, ze pijes a nechci to.
Vetsinou lzeme do kapsy sobe a lidem okolo, ale oni slepi nejsou  .
A poznaji to lide z sirsiho okoli - neco s ni neni v poradku, ale ja nevim co to je. Ona pije. Jooo ahaaaa, diky! To bude ono.
Ja si myslel 1-2 roky, ze to je v praci ok, ze piju jen vecer a pak jsem se dozvedel, ze to tusila vetsina spolupracujicich kolegu, se kterymi jsem byl denne v kontaktu.
Zmeni se mysleni, psychika, to neni jen o namalovane tvari.
|
|
MichalB
Platinum Boarder
|
Poslední úprava: 23/01/2023 17:14 Provedl: michalk.
|
|
|
|
Michale ted jsi me naprosto dostal..asi mas pravdu..ne urcite mas pravdu. Diky za takovou reakci. Pekne si lzu do kapsy se svym alkomozkem. Vse je ok a nikdo nic netusi ze? To vis, ze ne 
|
|
Denisa
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Michale, zkus to přijmout, že opravdu existují ženy jako my. Mám to jednodušší- nemám přítele, manžela, děti...mám jen sklípkanku  já vím, že si často lžeme do kapsy, před pěti lety to tak určitě i bylo, to stoprocentně! Já se kvůli práci často stěhuju a tak mám šance začínat odznova a jinak. Na večírcích si dám max dvě piva a pak si jdu dát radši domů sama. Spíš jsem to já, kdo kolegům pak vypravi, co všechno vyváděli. Ale určitě je toto "zlepšení" jen díky tomu, že už jsem několik let v péči odborníků a ani jeden mi léčebnu nedoporučují. Tak to řešíme ambulantně. Někdy to jde skvěle, někdy podstatně hůř. Proto se chci konečně pořádně zapřít a prostě už nepít! Určitě nemůžu být jediná žena v ČR, která to tak má. Jo a nikdy jsem se nemalovala.... 
|
|
Tereza
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Rachel napsal:
[quote] Ted si vzpomenu, že takhle začal můj poslední tah v srpnu. Jela jsem na kole a dala si nevinný lehký pivo, skončila jsem za čtyři dni v kempu někde, ztratila jsem stůl, zničila si lod, málem se rozvedla, usnula před stanem. Poblila sem auto komplet. Pecka ne?
Rachel, vypadá to, že jsi za to uměla opravdu pěkně vzít. Omlouvám se, vím, že to je pakárna, ale mě to rozesmálo. Ještě s tím komentem od Michala  )).
Jestli budeš mít náladu, prosím, prozraď nám, jak se dá na kole ztratit stůl.
Taky se mi v dobách mé "největší slávy" stávaly věci, že mi teď rozum úplně stojí, když si na to vzpomenu. Vtipné to bylo pro ostatní, já jsem měla morální kocovinu třeba týden.
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Přispěju do tématu, zda je na ženách alkoholičkách poznat, že pijí:
vzdělané, úspěšné ženy, žijící samy jsou ve svém alkoholismu velmi rafinované. Když budu mluvit za sebe - je to přesně, jak píše Tereza. Před lety jsem byla pařmen, ale to už je dávno pryč. Nikoho by ani tehdy zřejmě nenapadlo, že jsem alkoholička. Prostě neumí chlastat a když se vyleje, je s ní fakt prdel. Takové bylo hodnocení členů z mokré party.Pro ostatní fakt legrace, já jsem se druhý den chtěla zakopat pod zem.
Než jsem teď přestala, pila jsem 2 piva denně - chodím brzy spát, proto jsem víc nestihla  . Ba ne, to byl limit, který jsem si dovolila, ale neexistoval den, kdy bych si nedala. Cvičím jogu, sportuju, kupuju si zdravé jídlo, hodně jezdím k moři i na hory. Prostě to pití bylo na druhé straně vyvážené zdravým životním stylem a péčí o sebe. Jsem si téměř jistá, že nikdo z mých kolegů a známých nemá ani tušení, že jsem alkoholička. Láhev tvrdého jednou za čas jsem byla schopná dát za 2 dny, ale vždy s vědomím, že mám další dny volno a mojí kocovinu nikdo neuvidí. Prostě po vizuální stránce to dokážeme opravdu skrýt. Samozřejmě do určité doby než přijde debakl.
Druhá věc je stránka intelektu a vnitřního cítění. Teď mi fakt hodně lidí říká, že jsem jiná, ale neví, co za tím je. Dnes jsem měla celý den školení a uvědomila jsem si, co se mnou alkohol dělal - opravdu jsem začala být obroublá, hloupnout, roztržitá, zapomnětlivá, srali mě lidi, přestala jsem se usmívat a nic mě nebavilo. Teď mám samozřejmě také hrozné propady, hlava mě bolí v kuse už několik dní, ale jsem i tak nějak vnitřně šťastná, dnes jsem ty moje kolegy viděla tak nějak jinak bez mlhy - usmívala jsem se na ně a oni na mě. Prostě dnes nebudu pít 
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Libuš, děkuji za podporu, tušila jsem, že to máš nějak podobně jako já... stejně je to past. Já tvrdý nepiju, ale byly doby kdy jsem se svými 50kg dokázala vypít 13 piv  Coca coly bych se ale např nenapila...jsou to takové paradoxy, že?
A sou intelektuální stránkou máš naprostou pravdu. Vždy, když už nepiju nějakou dobu, tak mi to pálí, čtu jednu knihu za druhou, píšu seminárku, ale po večeru s pivem... je den očisty a prokrastinace.
Už se moc těším, jaké to bude po několika měsících... také se teď cítím vnitřně spokojenější, už jen z toho rozhodnutí. Hlava bolet přestane, bažení se naučíme odolávat a budem se mít nakonec rády, prostě tomu věřím.
|
|
Tereza
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Devcata,
Ted je to opravdu jen pŕo holky. Skutecne vam nechci brat vitr z plachet.
Michal ma pravdu. Ja zila presne v takove bubline jako vy.
Dost lidi rika pekne, mlade vypadajici, stihla, sportovkyne. Dlouhe cerne vlasy a o sebe dbajici.
Az po case se clovek dozvi, ze to o nem lide vedi.
Dozvedela jsem se to, az po nejake dobe abstinence. Do te doby jsem si myslela presne co vy. Nikdo to nevi!
Vedel to manzel a vyjadril se temer tak, jak Michal psal - vedel jsem, ze pijes, ale nevedel jsem, ze tolik a myslel jsem, ze nekdy dostanes rozum.
Ale drzte se, protoze pak budete vypadat jeste lip 
|
|
Erika
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Eriko,
možná máš pravdu. Nejspíš ano. A já jsem si teď uvědomila - je mi to jedno.
Hlavně vyděržat, ať jim vezmeme s Terkou a ostatními vítr z plachet pro změnu my 
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|