Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...49505152535455...134
Dolů
Téma: Společně začít...
Re: Společně začít... Před 2 rok, 3 měsíce  
Libuš, já to měla uplně stejně. Stačily dvě sklenky vína a ve dvě sem byla vzhůru, úzkosti k zbláznění. Nemohla sem spaát, uplně jsem to nenáviděla. Po odeznění abstinenčních příznaků už spim normálně. TO trvalo tak 14 dní myslim. Samozřejmě občas mam horší noc.

Dnes jsem narazila na tuto afirmaci, možná se někomu bude líbit:

Volám zpět k sobě svoji moc, volám zpět svoji energii, volám zpět svojí magii. Očištuji se a odpoutávám se od všeho co mě táhne dolů. Jsem chráněn proti všem energiím, které mi neslouží. Jsem v bezpečí. Jsem ochraňován. Jsem celistvý. Jsem střízlivý. A tak to je.

Krásný den.
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Krasny den vsem, moc krasna afirmace Rachel..nekam si ji napisu a budu ji cist. Dekuju.
S tim premyslenim to mam uplne stejny holky, driv jsem byla zivejsi, daleko bystrejsi..palilo mi to. Ted po alkoholu jsem jak prastena.. bez zajmu. Snad se to zlepsi, doufam, ze jsem to zastavila vcas..pokud teda vydrzim. Spani furt hruza, nechci si na noc nic davat..ani prirodni doplnky, proste si myslim, ze by se s tim telo melo vyrovnat samo. Kdyz jsem do nej ladovala alkohol roky, tak nemuzu cekat, ze bude v poradku, jak mavnutim kozelnyho proutku behem tydne. Beru horcik, b complex, omega, D a premyslim nad nejakym doplnkem pro ten mozek aby jsem mu pomohla byt, kde driv.. mam v planu se trosku vysvihnout v praci..prijde mi, ze posledni rok a pul jsem si to sla do prace akorat odbyt..
Denisa
Senior Boarder
graphgraph

Přeji hezký večer všem.

Máte taky dobrou náladu?

Já moc. Dnes jsem si byla u doktorky pro výsledky z odběru krve, jelikož jsem se v minulosti "propila" k autoimunitnímu onemocnění a vše mám v pořádku. Dokonce i ta játra v normálu, neuvěřitelné :-D tak jsem je teď naštěstí nestihla moc poškodit.

V práci chystáme narozeninovou oslavu kolegovi ve vedlejším městě a nabídla jsem se, že nebudu pít, ale řídit a ostatní to kvitovali s tím, že jsem moc hodná a stejně - TY TVOJE DVĚ PIVA ANI NESTOJÍ ZA TO PITÍ. Oni vážně nemají vůbec tušení.. a co nezkusil můj mozek? Vidíš, zdraví máš v pořádku, navíc to nikdo stále neodhalil, tak to se nic nestane, když si občas dáš těch pár piv. NE, NEDÁM! musíme být pořád v pozoru...

Mám z nás všech radost, myslím na vás a věřím, že budeme v pohodě.

Napadl mě ještě jeden tip, který používám já, když nemůžu usnout - pouštím si zvuk deště a bouřky, nějakým způsobem mě to uklidňuje a uspává.
Tereza
Expert Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 25/01/2023 17:29 Provedl: Terka89.

Dobrý večer všem,

další den bez alkoholu a světe div se, nálada je výborná .

Ještě nikdy jsem nebyla tak vnitřně odhodlaná.
Nebudu říkat, že na alkohol nemyslím. Dnes se mi při té myšlence tak zvedl žaludek, že jsem myslela, že se pozvracím. Já jsem ten chlast snad začala nenávidět. Kéž by to nebyla jen přechodná záležitost.
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Libuš, zrovna teď si řikam to samý. Že jsem ještě nikdy nebyla takhle odhodlaná a že se mi to ekluje. A že doufam, že mi to vydrží.

BTW úplně jsem přestala věřit tomu co mi řikaj lidi. Lidi lžou, do očí vám řeknou, já myslim že moc nepiješ a za zády tě pomlouvají, že jsi alkoholik. Neupřímost kam se podívam.
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Koukala jsem na youtube na příběh alkoholičky. Pila první ligu a lidi jí to prý nevěřili. Rachel, je to asi jedno. Někteří lidi jsou prostě svi... s tím ni nenaděláš. Můžeš jen změnit svůj postoj k nim. A nejvíc jim vytřeš zrak, když pít nebudeš

Jsem ráda, že jsem si to pustila, vždy když přijde bažení, tak si to pustím. Příběh o dospělých dětech alkoholiků mě rozsekal. Já začínám tušit, že moje traumata sahají až do dětství...

www.youtube.com/watch?v=ntTzQeJ8-Hw

www.youtube.com/watch?v=ntTzQeJ8-Hw
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Ahojte, už dlhšiu dobu, pár mesiacov sledujem túto stránku a konkrétne toto fórum, dnes som sa rozhodla, že konečne napíšem.. Som alkoholička, roky som popíjala denne, vždy večer, no posledný rok sa to zvrtlo na celodenné popíjanie, a posledných pár mesiacov popíjam už tajne, kľudne dokážem vypiť 2 - 3 fľaše vína denne.. Nechápem, ako sa mi to darí držať v tajnosti, a aj napriek pár prúserom nikto o tomto mojom probléme nevie. Pokúšala som sa skončiť veľakrát, vždy mi to vydrží len pár dní, a potom to doženiem. Dnes som pila len doobeda, potom som to vyspala a rozhodla som sa, že od zajtra to jednoducho musím zvládnuť. S vami a vašimi príspevkami a skúsenosťami. Ak to nestopnem, prídem o všetko.. Dnes mám hroznú úzkosť a výčitky, voči sebe, voči rodine.. Cítim sa strašne, kde som to až nechala zájsť a o čo všetko prichádzam, neverím, že toto som naozaj ja..
Kristína
Expert Boarder
graphgraph

Ahoj Kristino,

vítej v dámském klubu alkoholiček .

Dnes už nepij a zítra se uvidí.

Asi jsi četla naší nedávnou debatu o tom, zda je na nás náš alkoholismus vidět. Nechci prohlubovat Tvojí morální kocovinu, ale 2-3 láhve denně se už fakt přehlédnout zřejmě nedají.
Asi jsme došly k závěru, že to není teď to nejdůležitější, co potřebujeme řešit. Budeme abstinovat a pak nebude co řešit )))

Tak, ať se Ti v tom daří...
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Ahoj Kristy,

také Tě vítám, je dobře, že se přidáváš Libuš to všechno hezky shrnula. Když vydržíš pár dní, tak se ta nálada zlepší, uvidíš.

Libuš, mrknu na ty odkazy za chvíli, jen jsem chtěla dodat - v případě, že sem nakukuje nějaký dospělý od rodičů alkoholiků - doktor mi jednou na toto téma dal knížku s názvem "Dospělé děti alkoholiků" od Janet Gering Woititz. Je to taková malá knížečka ke kafíčku, ale pro mě osobně byla velkým přínosem. Jsou tam popisovány nejčastější vzorce chování a také návody jak je postupně měnit.
Tereza
Expert Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 25/01/2023 21:56 Provedl: Terka89.

Terezko,
děkuji. Mluvili o ní v tomu videu - před chvílí jsem si jí stáhla z uložto. Zítra se do ní pustím - samozřejmě u kafíčka, max čaj

Dnes mám 25 dnů čistých - nic proti 25 letům pití. Ale pro mě velký krok. Poprvé pro mě není abstinence utrpení, ale radost z každého, střízlivého rána...
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Stránka: 1...49505152535455...134
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter