Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...58596061626364...134
Dolů
Téma: Společně začít...
Re: Společně začít... Před 2 rok, 3 měsíce  
Já Ti rozumím, hodně často mi vrtalo hlavou, jak to můj brácha udělal, že přestal sám ze dne na den pít...jakoby snad použil nějaké kouzlo..spíš to byl velký respekt než závist, ale dogmatici jsou jiný level, ti mi taky pijí krev

Ten pijan mi náladu nezkazil naštěští, jen jsem momentálně k těmto věcem trochu citlivější a víc si všeho okolo alkoholu všímám, co jsem se do této akce s vámi pustila. Ukotvovat si ty ošklivé chvíle je dobrý nápad jak udržet správný směr, budu to používat taky

Ne, alkohol není náš kamarád a jestli někdy byl, tak ne moc dobrý..

Také se přidávám k obrovské gratulaci Rachel! Ale i Tobě Libuško!

Souhlasím s dohodou, že když se někdo napije, tak se tady svěří a nevytratí se, i když se bude stydět. Známe to všichni. Ale nemalujme čerta na zeď, jde nám to zatím dobře, řekla bych.
Tereza
Expert Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ahoj Venlo,

také Tě srdečně vítám. 6 dní je super, to jsme na tom vlastně stejně a jsem moc ráda, že se takto rozrůstáme
Tereza
Expert Boarder
graphgraph

Kristýnko, neboj se, my Tě tady všichni podržíme a když jsi konečně odhodlání ke změně, tak Ti to už bude vrtat hlavou. Ty už taky víš, že máš sakra problém a nemusí to dopadnout tak katastroficky, podívej se na Veroniku, co všechno pro svoji záchranu podnikla. Stejně tak se můžeme zachraňovat všichni sami pro sebe a pro svoje blízké.

Já mám největší hrůzu z toho, že když teď selžu (jelikož jsem se rozhodla poprvé po velmi dlouhé době zvažování), tak v jednom okamžiku zahodím všechny roky terapie a budování sebehodnoty tím způsobem, že se budu tak moc nenávidět, až to neunesu. A to mě nějak drží pevnou a odhodlanou. Strach může být někdy dobrá motivace
Tereza
Expert Boarder
graphgraph

Dobré ráno Rachel,

děkuji za další povzbudivou ranní zprávu

Zrovna v noci jsem někde četla názor jednoho odborníka na závisloti, který uváděl jako příklad některé své bývalé klienty, kteří v naší opilé české společnosti dokáží abstinovat. Zmínil, že je to pro nás vlastně fantastická příležitost dokázat svoji sílu, zvýšit si pocit sebehodnoty...Dokonce měl i několik případů, které to doslova jako dar pojali, protože dostali šanci každý den porážet něco, co se zdá být nad jejich síly a to o sobě opravdu každý říct nemůže. Takže ano, proč to nebrát trochu pozitivně

Přeji všem krásnou střízlivou neděli!
Tereza
Expert Boarder
graphgraph

Rachel napsal:
[quote]Ahojte, Kristýna, jak se to vezme jestli jsem to byla já asi jsem to já, nebo spíš někdo kým jsem byla.

Takžě děkuji tam nahoru (nebo všude kolem sebe za to, že jsem alkoholik a nemůžu pít a už se dál zbytečně zdržovat kocovinama, rozmazaným myšlení a prázdnou hlavou. A děkuji za to, že mám čas na jiný věci.

Toto si musím zapamätať
Kristína
Expert Boarder
graphgraph

TEREZKA, aj ja by som sa začala nenávidieť.. Veľmi v to verím, že sa za pár mesiacov tu stretneme, ako spokojní a vyrovnaní ľudia a virtuálne si potrasieme pravicou
Kristína
Expert Boarder
graphgraph

Inak, stiahla som si aplikáciu, nastavíte si, koľko ste v priemere vypili drinkov za týždeň, koľko ste minuli peňazí a celkom je fajn vidieť, koľkých pohárikov som sa už vzdala a koľko eur ušetrila a koľko dní som triezva
Kristína
Expert Boarder
graphgraph

Dobré ráno,
koukám, že jsou tady samá ranní ptáčata

Venlo - vítej do klubu .

Rachel - máš naprostou pravdu. Vědomí spirituality (a je jedno, co si pod tím kdo představí) je obrovská pomoc na cestě. A je fakt, že abstinující alkoholici jsou výbornými pomocníky na cestě ze závislosti, protože nám velmi rozumí. Mě při terapii napadlo, jestli si ta paní vůbec umí představit, jaké to je? Poslouchala jsem na youtube Braňa Mojseje (Mojsej clinic). Dříve hochštapler - alkoholik, teď terapeut, který otevřeně mluví o své závislosti, jezdí po školách atd.

Pročítala jsem vaše poslední příspěvky a přijde mi, že teď je naše hlavní téma strach.
Strach ze selhání a co by bylo potom? Já jsem si u sebe na terapiích všimla, že se hrnu moc dopředu- A nejen na terapiích . Psycholožka mě pořád jakoby držela a říkala, jste moc rychlá - tohle budeme řešit na některých z dalších sezení. Jako první krok je potřeba vystoupit z bludného kruhu. Pomalu, v klidu, ať nezakopnete.
Dnes je slunce, sníh - půjdu na běžky. Dnes nepromarním další nádherný den. Dnes nebudu pít a zítra uvidím ...
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Tereza napsal:

Zmínil, že je to pro nás vlastně fantastická příležitost dokázat svoji sílu, zvýšit si pocit sebehodnoty...Dokonce měl i několik případů, které to doslova jako dar pojali, protože dostali šanci každý den porážet něco, co se zdá být nad jejich síly a to o sobě opravdu každý říct nemůže. Takže ano, proč to nebrát trochu pozitivně

Přeji všem krásnou střízlivou neděli!

No, brať to ako dar.. To je už iný level sebauvedomenia a prečo nie
Kristína
Expert Boarder
graphgraph

Já tomu chci taky věřit!
Tereza
Expert Boarder
graphgraph

Stránka: 1...58596061626364...134
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter