Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...74757677787980...134
Dolů
Téma: Společně začít...
Re: Společně začít... Před 2 rok, 2 měsíce  
Libus, a nakonec to vsechno stejne dobre dopadne a pokud ne, znamena to jedine - jeste neni konec.
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Přesně tak, neverending story
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Písala som vám takú dlhú správu, len neviem, kde mi zmizla , a už sa ponáhľam , tak v krátkosti, ďakujem, dievčatá, aj vy sa držíte skvele! Dnes mám 22, to je najdlhšie, čo som za posledné roky vydržala, cítim sa skvele, opäť prežívam emócie naplno (presne, ako ste opisovali), a halvne, začína mi fungovať mozog, myslím, pamätám, spomínam, som veľmi šťastná!

Libuš, tak, ako si opisovala, som fungovala dlhé roky, dve - tri pivká, v noci hore, úzkosť, výčitky.. ani neviem, kedy a prečo sa to zvrtlo a prerástlo to do takého masívneho pitia.. ale jedno viem, ak by sa to nezvrtlo, nikdy sa to nesnažím ukončiť .. a druhá vec, aj mne zomrel ocino kvôli alkoholu, nielen partner, vidím, že alkohol si vyberá príliš veľkú daň vo viacerých rodinách.. ale napriek tomu som piť neprestala, koľkokrát som si povedala, čo si blbá, chceš dopadnúť ako oni? Nepomohlo, nepomohlo ani, keď som chcela prestať kvôli deťom.. pomohlo len, keď som konečne chcela a chcem prestať kvôli sebe!

Rachel. držím palce, tak dlho som síce ešte neabstinovala, ale teším sa na to, veľmi, a aj na to ako budem vedieť zvládať náročné situácie , riešiť problémy, verím, že to bude ľahšie, vyrovnanejšie a s väčším nadhľadom ako s chlastom buď silná! A takých prasiatok je nás tu viac, haha, vrátane mňa

No, až tak v krátkosti to nebolo
Kristína
Expert Boarder
graphgraph

MichalB napsal:
Hlavne koukat pod nohy, aby clovek samou radosti nezakopl.

Budem na to myslieť! Vďaka
Kristína
Expert Boarder
graphgraph

MichalB napsal:
Libus, sel jsem nahodou okolo .. znas to . Videl jsem v tom sam sebe pred x lety. Vsechno zalite sluncem, strizliva hlava, nadseny do vseho "noveho, strizliveho". Az na maly podstatny detail - nepil jsem, protoze jsem mel pocit, ze se opravi to, co nefungovalo i bez piti (vztah). A kdyz se to nedarilo opravit, i kdyz jsem nepil, hodil jsem celou snahu do hajzlu a flasku do roky a najednou koukam, ze utekl rok a ja se furt jen nekde valel s flaskou. Zkusenost. Dobra. Byla urcite potreba, jinak bych ji neprosel.
Zkusenosti jsou neprenosne. Vubec to neznamenalo, ze bych mel pochyby o neci abstinenci.
Je to jako s tema kamnama. Hele, fakt to pali. Fakt? Uka? No jo, pali to ..

Nebo . jdes okolo party deti, co skackou na strome na vetvi a rikas: jen blbnete pitomci, ono se to s vama utrhne.
Mladez: nene!
.. rup, krap ..

Smejem sa na prirovnaniach Tvoja skúsenosť je určite cenná, ale aj veľmi vzácna, pretože, verím, že už neopakovateľná ach, niet nad tie naše "drahé" skúsenosti..
Kristína
Expert Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 16/02/2023 09:50 Provedl: Kristína .

Kristina, no .. xkrat me napadlo, zda bych se bez te zkusenosti s alkoholem obesel, resp. jak by to vypadalo. Chodil bych na pivo s kamarady jednou do mesice na dve tri piva? Nebo kazdy vikend a na plech - v meritku nekterych porad dobry. Je lepsi se spalit o kamna a uz na ne nesahat a nebo se chodit sem tam trochu opalit, pripalit, ohrat? Treba bych se bez te zkusenosti nedostal k psychoterapiim. Mozna bych nebyl natolik smirem s x vecmi.
Ale to je takove cobykdyby a nikam ty uvahy nevedou, jsou zbytecne, ale zajimave .

"ale aj veľmi vzácna, pretože, verím, že už neopakovateľná"

Asi teto vete nerozumim. Vzacna, protoze je neopakovatelna? Kdyz bych se rozpil a pak zase prestal byla by opakovana jen v jine barve nebo .. ?
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph

Kristína napsal:
Dnes mám 22, to je najdlhšie, čo som za posledné roky vydržala, cítim sa skvele, opäť prežívam emócie naplno (presne, ako ste opisovali), a halvne, začína mi fungovať mozog, myslím, pamätám, spomínam, som veľmi šťastná!

Libuš, tak, ako si opisovala, som fungovala dlhé roky, dve - tri pivká, v noci hore, úzkosť, výčitky.. ani neviem, kedy a prečo sa to zvrtlo a prerástlo to do takého masívneho pitia.. ale jedno viem, ak by sa to nezvrtlo, nikdy sa to nesnažím ukončiť .. a druhá vec, aj mne zomrel ocino kvôli alkoholu, nielen partner, vidím, že alkohol si vyberá príliš veľkú daň vo viacerých rodinách.. ale napriek tomu som piť neprestala, koľkokrát som si povedala, čo si blbá, chceš dopadnúť ako oni? Nepomohlo, nepomohlo ani, keď som chcela prestať kvôli deťom.. pomohlo len, keď som konečne chcela a chcem prestať kvôli sebe!

Nezastavujeme, nebloudíme, máme směr = abstinence
Chyby našich blízkých, nechť nám jsou mementem. Pokusme se přetnout to generační trauma.

Po mých rockových eskapadách jsem léta pila doma kontrolovaně. Nemohla jsem si koupit basu (za prvé bych jí neunesla a za druhé bych jí hned vypila). Takže za léta jsem si vypěstovala rituál - s pejskem, někde (raději to střídat, aby někdo nepojal podezření ) koupit každý den 2 piva a doma je s radostí vypít. Vietnamec měl ze mě radost, začal objednávat mojí oblíbenou značku jen pro mě (většinou jí ve večerce nemají). 6 týdnů jsem u něj nebyla. Dnes jsem šla okolo - vyběhl ven a volal - mám pro Tebe plno piva, pojď si koupit. Řekla jsem mu, že už pivo nepiju. Úplně nešťastný - Nikdo jiný tohle nekupovat. To je hold riziko podnikání
Tohle je malý příspěvek k tomu, jak nikoho ani nenapadne, že jsme alkoholičky
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Mozna napadne, ale za pivo platis, tak co by resil, zda nekdo pije moc nebo malo
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph

MichalB napsal:

"ale aj veľmi vzácna, pretože, verím, že už neopakovateľná"

Asi teto vete nerozumim. Vzacna, protoze je neopakovatelna? Kdyz bych se rozpil a pak zase prestal byla by opakovana jen v jine barve nebo .. ?

Asi mi tam chýba písmenko "z", verím, že už nezopakovateľná, preto tak vzácna, verím, že už ju nezopakuješ, je to jedna z tých skúseností, ktorú by možno stačilo zažiť len raz
Vieš, možno sme tie typy ľudí, čo sa im nestačí len ohriať, potrebuješ sa spáliť, aby ti to vedel precítiť, ťažko povedať, prečo jeden áno a iný nie, ja napríklad rada riskujem, prekračujem medze, ale nie len v pozitívnom zmysle slova, vo všetkom potrebujem ísť na doraz, možno preto som prekročila tú pomyselnú hranicu aj v alkohole, neviem, tiež len úvaha
Kristína
Expert Boarder
graphgraph

Libuš, dobrá story s tým Vietnamcom aj mi ho prišlo ľúto

Mňa čaká zajtra oslava, už som bola na nákupe, samozrejme vína, pivá, whisky, všetko, čo k oslave patrí, mám doma a pozerám sa akurát na to, že toto je ten moment, kedy prijmeš výzvu a opäť alko chvíľu premeníš na nealko a ak sa to zajtra nevypije, ostane to doma (teraz doma nedržím alkohol), to bude len výzva na ďalšie týždne
Kristína
Expert Boarder
graphgraph

Stránka: 1...74757677787980...134
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter