Re: Společně začít... Před 2 rok, 2 měsíce
|
|
MichalB, alebo je to jednoducho tá genetika, predispozície, proste ak má človek rodičov (príbuzných) alkoholikov, má väčšiu šancu, že sa ním stane. Aj keď na SR a v ČR ťažko povedať, lebo tu je alkoholik tak trochu každý 
|
|
|
|
|
|
|
A kde máme Šárku? Ako pokračuje "projekt mariška"?
Stella, Juliete? Na koho som zabudla?
|
|
|
Poslední úprava: 17/02/2023 13:34 Provedl: Kristína .
|
|
|
|
Já bohužel svojí práci nemohu delegovat. Ale trvá to jen pár týdnů. Už jsem za půlkou. A zatim dobrý.
Můj učitel jednou říkal, když se ho ptali, jestli jogín může pít alkohol, tak řekl. Může, proč by nemohl. Ale nechce, protože nechce být průměrný. Ted mám před sebou úkol ještě více si odpustit, že jsem se tak dlouho dopouštěla zločinu vůči sobě. Hodně zdaruuuuu všem milým spolubojovníkům
|
|
Rachel
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Kristína napsal:
Libuš, dobrá story s tým Vietnamcom aj mi ho prišlo ľúto 
Mňa čaká zajtra oslava, už som bola na nákupe, samozrejme vína, pivá, whisky, všetko, čo k oslave patrí, mám doma a pozerám sa akurát na to, že toto je ten moment, kedy prijmeš výzvu a opäť alko chvíľu premeníš na nealko a ak sa to zajtra nevypije, ostane to doma (teraz doma nedržím alkohol), to bude len výzva na ďalšie týždne
Neboj Kristínko, Vietnamec se mnou není rozhodně v mínusu. Za ta léta, co jsem šla s pejskem "náhodou" kolem
Oslava je velká výzva. Cítím z Tebe velké odhodlání, tak nám dej, prosím, vědět, jak to probíhalo. Doma ho mít není úplně ono, asi bych vybavila odcházející návštěvu, anebo alespoň do sklepa, nebo ještě lépe do popelnice  . Píšu to podle sebe - mnohdy v uplynulém období bych se nenapila, kdyby v komoře něco nebylo. Nebo alespoň ne hned.
Ohledně genetiky a rodičů. Terapeutka mi říkala, že je to hlavně vzorem chování. Dospělým dětem alkoholiků přijde denodenní pití alkoholu normální, tak jen opakují to, co doma viděly. Asi nemá smysl příliš nad tím polemizovat. Je skvělé, že si to uvědomujeme a snažíme se z toho vymanit. Četla jsem diskuze k suchému únoru. Plno lidí ani nenapadne, že jsou závislí, i když tam píšou, že nevydrželi ani jeden den a se skřípěním zubů se snaží přežít únor, aby mohli v březnu zase začít v plné palbě.
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Kristína napsal:
A kde máme Šárku? Ako pokračuje "projekt mariška"? 
Stella, Juliete? Na koho som zabudla?
Chybí i Terezka, ale to je nejspíš tím, že je čerstvě zamilovaná, tak má lepší věci na práci než psát na fórum 
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Rachel napsal:
Já bohužel svojí práci nemohu delegovat. Ale trvá to jen pár týdnů. Už jsem za půlkou. A zatim dobrý.
Můj učitel jednou říkal, když se ho ptali, jestli jogín může pít alkohol, tak řekl. Může, proč by nemohl. Ale nechce, protože nechce být průměrný. Ted mám před sebou úkol ještě více si odpustit, že jsem se tak dlouho dopouštěla zločinu vůči sobě. Hodně zdaruuuuu všem milým spolubojovníkům
Když už jsi za půlkou, tak vidíš, že to jde i bez toho, viď? Paráda, jsi pro mě velkým vzorem, že to jde i velkým pařičům
Zločinu vůči sobě - z té pravdivosti až mrazí. Asi je dobré přijetí - stalo se to a změnit se to nedá. Na to jsem dnes myslela při ranní procházce. Už nedokážu změnit, co jsem udělala. Co je v mé moci - je přítomnost a následně budoucnost. Tak já mám před sebou úkol- hlavně to zase neposr...
S tou průměrností to je fakt . Chodím teď pravidelně do posilovny, kam chodí i profi sportovci. Nepít je pro ně životní styl. Co mě zaujalo - oni vůbec neřeší svojí abstinenci. Je to pro ně samozřejmé, že si tím utrejchem neničí život. Povídali o plese a o pití - žádná atb, řízení. Nepiju, tečka. Jsou plní elánu, optimizmu. O tom, jak hezky vypadají psát asi ani nemusím
Je přede mnou další střízlivý víkend a hurá na něj, zase někdy ahooooj...
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
JO ty lidi jsou hezčí. Pokud zvládnou svoji psychiku a nejsou nenávistní a zapšklý. Ale sportujou a ventilujou se jinde. Mě ze začátku soudili a ted se mi zdá to má na lidi pozitivní vliv.
pro mě bylo zásadní rozhodnutí, ne uplně přestat pít, ale skočit celý svůj dosavadní život. Včetně špatných známých. To pro mě bylo těžký. Něco jsem v tý alkoholický společnosti "znamenala". Ego pracovalo na plno. Když mám být upřímná, předváděla jsem se na večírcích (těžký napsat). Tvrdila jsem sama sobě, že jsme hodná, v pohodě, myslim vše dobře, jdu jen upustit páru. LEŽ. Těšila mě pozornost lidí. Byla jsem v neštastnym vztahu a podvědomě hledala jinej. Musela jsem být všude do konce a všechno vědět. NEVER MORE  Stal se ze mne osamělý vlk. Nejradši jsem sama se sebou. Vidím tu lež těch lidí a už nejde zpět to nevidět. A já jsem za to nejvíc ráda. Postuplně mi to všechno dochází a opravdu se probouzim. Díky 
|
|
Rachel
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Dobrý večer prajem, len na skok som, oslava zvládnutá, toľko nealko nápojov som za jeden deň nevypila asi nikdy  najlepšie boli radlery s príchuťou mäta a tmavé s citrónom a ešte matyšák hroznová šťava  ale k veci.. Ľahké to nebolo a ani nebude (pár fliaš ostalo).. Zopárkrát som mala nutkanie si s nimi dať, alebo aspoň cucnúť potajomky.. Pomohlo mi to, že som sa ponúkla ako šofér a večer ľubovníkový čaj, ten ma vždy stlmí  zatiaľ mám pocity zmiešané, ešte sa nedostavil ten dobrý z dobre odvedenej práce, ešte pretrváva vnútorný boj..
Terezka sa tuším ozvala pred 3 dňami, že všetko OK a aj Venla, len o tých zvyšných nezvestných nevieme
Rachel, áno, každý alkoholik musí komplet zmeniť svoj život, nestačí len prestať piť.. Ale zmena je život  alebo život je zmena
Držte sa!
|
|
|
Poslední úprava: 18/02/2023 20:36 Provedl: Kristína .
|
|
|
|
Krásný den všem!
Je to přesně tak, snažím se stíhat práci i chlapa a je to občas jízda. Aspoň nemám čas myslet na pití. Chystala jsem se napsat delší zprávu, ale jsem tu jen na skok, tak píšu krátkou
Stále držím a myslím na vás!
|
|
Tereza
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Dobré ranko,
vstupujeme do dalšího střízlivého týdne. Hurá, sláva...
Kdybych napsala, že byl tento víkend jednoduchý, lhala bych. Poprvé od abstinence jsem měla obrovskou chuť na pivo. Bažení v plném slova smyslu, ale nasr.. jako
Včera na mě vyskočil tenhle podcast:
www.youtube.com/watch?v=lmuJa2pgwLc
Kristínko, omlouvám se, vím, že Braňo není Tvůj šálek kávy, ale on věci nazývá očima alkoholika a dr. Kuda mi přijde jako fajn profík na naší nemoc. Třeba to někomu píchne, uvědomit si - že jen přestat pít nestačí. Je to kompletní změna životního stylu. Někdy je to opravdu au, ale mě to za to stojí.
Dnes nebudu pít. Mohla bych, ale nechci. Mám na pořadu dne mnohem zajímavější věci 
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|