Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...77787980818283...134
Dolů
Téma: Společně začít...
Re: Společně začít... Před 2 rok, 2 měsíce  
Terezko,
tušila jsem, že něco takového napíšeš.Jako bych psala o sobě. Ten vyhýbavý typ vůbec neznám, tedy znám - jenom sebe . Vyhledám si to. Nepamatuji si ani jednou, kdy by mě máma pohladila. No co už, jedeme dál - nějak to dopadne.
To je přesně ono, jak to říká Michal - dokud nepřijmeme a nebudeme mít rády samy sebe, není moc šancí na kvalitní vztah.
Otázka je, zda tato Tvoje nová známost je muž na kvalitní vztah, či jen povrchní frajírek, co má vedle sebe rád dekorativní většinou povrchní modelky.
Libuš
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Libuško, já už to vnímám déle, že budeme mít v životě hodně věcí společných. "Miluju" takovou tu známou dobře míněnou frází, že rodiče dělali to nejlepší, co v tu dobu uměli. A to i v případech, kdy si děti pořídili jen proto, aby nemuseli chvíli pracovat nebo aby měli nějaký hromosvod pro svoje výlevy, uklízeče...doplňte si cokoliv negativního chcete.
To bylo to nejlepší, co uměli.

Naštěstí jde doba trochu dopředu a stále více lidí si uvědomuje, že ona ta výchova asi bude mít nejaky vliv na budoucí život jedince.

S tím mužem mám takový pocit, že se na něj takové ženy lepí a on se tomu nevyhýbá. Rozhodně ale nestojím o to, abych žila v obavách, že mi ho další taková odloudí. A tak se tomu, jak mám ve zvyku začínám pomalu vyhýbat.
Tereza
Expert Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 21/02/2023 20:57 Provedl: Terka89.

Ahojte, nevím, jestli mi zmizely chutě po 3-4 měsících, ale spíš asi nemám čas na to myslet a v poslední době mě to nějak ani nenapadne. Myslim si, že to je tim, že jsem spokojená a vytížená. Že by to přišlo, kdyby přišel nějakej problém. Docela už i funguju ve stresu.

Holky s těma vztahama, uplně vám rozumim. TOhle taky zní jako otřepaná fráze, ale jak jsem se přijala, ten pravý se objevil. A to co prožím ve vztahu ted, jsem ještě nikdy nezažila. Není to o věku! ANi počtu dětí, ničem takovém. Opravdu to je o lásce k sobě. Moje matka je narcistka, taky mě v životě nepohladila, jen podrývala moje úspěchy. Dovolila jsem si vypustit tu nenávist k ní ven. Jeden den sem jech chodila po lese a řvala sprostě
A ted už se nenechám rozhodit, ani chlapem, ani matkou.
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Tereza napsal:
Krásný nový den všem!

Libuško, zrovna jsem se vám sem chystala napsat jakou jsem měla včera krizi a že jsem podobnou zažila už v pátek. Můžu říct, že mě to docela vyčerpalo být pořád v pozoru.
Hlavou jsem si nechávala projít všechny ty věci, co jste tu všichni napsali. I to jak působí stres z práce nebo že i nový vztah může být spouštěč. Jsem za to moc ráda. Přestože jsem to zvládla, mám nějakou poraženeckou náladu.

Tak doufám, že ty jsi to překonávala o dost líp a že se i mně dobrá nálada brzy vrátí.

Chybí mi tu Šárka.

Áno, nejak podobne som sa cítila aj ja, síce som oslavu zvládla, ale dosť ma to vyčerpalo ale teraz to už je OK

Dokonca som v nedeľu otvorila bar a pohrávala sa s myšlienkou, že v noci, keď všetci zaspia, otvorím si jednu fľašu vína.. no v tom momente sa mi začal v hlave prehrávať film, aké by to malo dôsledky, čo som zažila minulý rok.. hneď som tú ideu zavrhla a viac som bar neotvárala, je mi už len z tej predstavy zle..

Alkohol v mojom živote napáchal veľa škody, budem sa dlho hojiť..

Libuš, podcast s Mojsejom (ja si nepamätám, kedy som ho videla triezveho ) som si vypočula, veľa vecí sme si už napísali, ale je dobré si to neustále pripomínať, vďaka !
Kristína
Expert Boarder
graphgraph

Veronika napsal:
Ahoj všichni, moc vás zdravím. 10.2. jsem opustila brány léčebny. Venku je to jiné, ale držím se. Dál budu pokračovat v psychoterapiich a chodit na AA. Snažím se začlenit zpět do reality, domácnosti, hledám novou práci a tak... Chutě jsou a budou, ale zatím poznám i ty skryté, tak je to fajn. Hodně jsem se v léčbě o sobě dozvěděla, ale pořád mám co řešit. Držte se, je to těžké, ale dáme to. Věřte si!

Veronika, ahoooj! Na teba som dosť myslela, ako sa ti darí, budeme radi, keď zavítaš na fórum častejšie
Prosím ťa, čo znamenajú skryté chute?
Kristína
Expert Boarder
graphgraph

Dobré ráno,

další krásný den před námi.
Postupně se narovnáme a dopřejeme si lepší život. Za chvíli to budou 2 měsíce, co jsem se rozhodla od základů svůj život změnit. Procházka růžovou zahradou to rozhodně není, ale mám silný vnitřní pocit, že jdu správným směrem. Teď jen koukat pod nohy, abych nezakopla, viď Michale?

Vztahy - na to já rozhodně nejsem odborník. Expert na nefunkční vztahy, to jo! Dost pracuju na změně vnímání sebe sama, přijetí, mít se ráda taková jaká jsem, odpuštění atd. No, mám v tom ještě velké mezery, tak bude zajímavé pozorovat se v pátek na střízlivé večeři

Při ranní procházce jsem na to myslela. Vždy jsem měla partnera - krásného vzhledem, chudého duchem. Moje seběvedomí sráželi až pod bod 0. Na 0 bylo už předtím.
Tenhle chlapík je jiný než moji dosavadní muži. Jako vše - nepřichází do mého života náhodou. Jestli zůstane, anebo mi jen něco odrzcadlí - nevím. Ale o tom život je - někteří přichází a odchází, jiní zůstanou. Co vím určitě, dnes nebudu pít
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

No a téma chlapi.. to je bezodná téma Ale aj moja skúsenosť je taká, ako napísala Rachel.. možno to rozviniem.. nielen sa len prijať, ale žiť podľa seba, aj keby to malo znamenať, že sú všetci na jednom brehu a vy na druhom, nikým sa nenechať riadiť, robiť to, čo teší vás, a tá spriaznená duša sa k vám pridá

Pamätáte, keď sme sa bavili o tej magickej 100? Písala som, že som sa rozhodla, že 100dní dám, a potom sa opäť rozhodnem, či nepijem, verím ,že správne ale to nie je pointa.. vzala som si kalendár a začala počítať, kedy bude ten stý deň, na aký dátum mi to vyjde.. a vyšlo mi to na deň narodenín môjho ex, ktorý kvôli alkoholu zomrel.. celkom ma to zarazilo.. je to asi fakt magické číslo

Dnes mám 28 dní teším teším všade píšu, ako sa pleť po 4 týždňoch lepší, ja kukám do zrkadla a stále nič moc

Krásny dník prajem, Libuš, tebe nech rande dopadne podľa očakávaní
Kristína
Expert Boarder
graphgraph

Kristinko,
děkuji moc, ale já nic neočekávám. To je pro mě ta pointa - flow, neboli děj se vůle boží. Čím jsem si jistá (přesně tak jak píšeš), budu sama sebou, i kdybych měla dožít na pustém ostrově. Už nebudu nic hrát a nenechám si ubližovat ani sebou ani nikým jiným. Teď jsem si napsala do deníku pár věcí, abych náhodou nezapomněla . Dlouho jsem chtěla přestat pít, ale...on byl jedním ze spouštěčů k velkému rozhodnutí. Jak jsem se tam v tom lese potácela, celá odulá a pak jsem si říkala, na co ještě čekáš? Chceš dožít s láhví na gauči? Stará, ožralá troska? Musí to vidět!!Bylo mi to tak líto, kam jsem se to až dopracovala, že jsem skoro nemluvila a on si to vyložil tak, že mě nudil a proto se tak dlouho neozval.
Magické číslo 100, to je svým způsobem nádhera a lze to vzít jako symbol nového začátku.
Pleť - já jsem měla změny během pár dnů, ale vnitřek trvá. Ty jsi to hold obráceně, jdeš z vnitřku ven. Přijde mi, že si to krásně v hlavě rovnáš a mám fakt radost, že jsme se tady všechny takhle potkaly a vzájemně se podporujeme a držíme. Děkuju
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Áno, aj ja som rada, že ste tu, koľkokrát, keď som si nie úplne istá vo svojom rozhodnutí, spomeniem si na vás, pripomeniem si, že v tom nie som sama a že podobne to prežívate, je to fajn vedieť a potom, keď sem prídem a čítam, ako ste mali krízu a chute a neviem čo, a ako ste to zvládli, ako sme to zvládli, som na nás hrdá a začínam veriť, že sa to podarí! Ďakujem aj ja!
Kristína
Expert Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 22/02/2023 08:55 Provedl: Kristína .

Libus, vsechno zle je k necemu dobre, i kdyz to v danem okamziku treba nedohledneme. Tedy i to zakopnuti muze byt dobre, aby clovek neusnul na vavrinech.
Se onen muz bude asi hodne divit, jaka zmena u tebe nastala a ze to urcite je videt i vizualne.
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...77787980818283...134
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter