Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...81828384858687...134
Dolů
Téma: Společně začít...
Re: Společně začít... Před 2 rok, 2 měsíce  
Michale,
nyní jsem Tě poprvé nepochopil. Promiň. Vždy dobře radíš. Proto Tě mám zde rád. I když se osobně neznáme.
ZERO66
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Dobré ráno,
dnes nebudu pít. Doufám, že je tady dost těch, kteří se přidají .

Kristínko, dej o sobě vědět. Dlouho jsi se neozvala

Zero - Michal to napsal dost srozumitelně. Základ abstinence, je přestat chlastat. Tohle fórum, my ani vietnamští vojáci to za Tebe nevyřešíme. Dej večer vědět, co všechno jsi dnes pro abstinenci udělal

Hezký den všem...
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Také se přidám nebudu dnes také pít.peru,uklízím atd :o) snažím se zabavit
Robert
Junior Boarder
graphgraph

Zero, mozna to delam blbe a nebo je to jinak chapano. Ja nechci nikomu radit. Radit ve smyslu: dej si cepici v lete, ponozku na ruku kazdou druhou stredu, zatoc se a problem bude vyresen. To neumim a ani to nechci umet, delat. Kazdy jsme zodpovedny za svuj zivot.
Pokud jsem ti radil nebo si mel pocit, ze ti radim a ono to nefungovalo, tak to byla chyba .
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph

Krásné odpoledne všem!

Libuško, zpětně gratuluji ke dvěma měsícům tvrdé práce, jsi skvělá. I když nemám čas každý den odepsat, tak se vždy těším až si přečtu Tvoje příspěvky.

Hooodně jsem teď přemýšlela nad tou marihuanou. Minulý čvrtek jsem si s kámošem dala pro relax a neměla z toho vůbec dobrý pocit... vůči vám mi to nepřišlo fér, nemáte žádné takové náhražky a musím uznat, že jsem to opravdu použila podobným způsobem jako alkohol - na uklidnění mozku. A tak jsem se rozhodla změnit datum mého prvního dne abstinence na 24.2.2023. Zase jsem na začátku :-D

Opatrujte se a držme se!
Tereza
Expert Boarder
graphgraph

Terezko,
moc děkuji.

Jsem opravdu ráda, že jsi na to brnkla. Je to přesně to, proč jsem to psala Šárce. Nelze se dostat sám k sobě, když se uniká z reality.

Moje oblíbená filozofka o tom mluví tady:
www.youtube.com/watch?v=Dn2dyeI5c3U

Žití z vlastního pramene, autenticita, to je to, oč tu běží. Není to vždy hitparáda, ale je to čím dál tím lepší.
Abys neměla pocit, že jsem hrdina bez škobrtnutí. Dost teď ujíždím na sladkém. Při pití mě to ani nenapadlo. Prostě závisláci vždy potřebují nějakou berličku. Včera jsem si koupila 2 výborné čokolády. Myslela jsem, že si dovolím každý den kostičku ke kávě. Moje vůle je v troskách, z obou čokolád zůstaly jen obaly. Njn, pořád lepší než 2 láhve rumu
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Robert
Junior Boarder
graphgraph

Děkuji, Libuško, ta paní se mi opravdu líbí. A máte obě pravdu.

Ano, čokoláda je mnohem menší zlo, pokud máš dost pohybu, tak se tím moc netrap. Já si nechám už jen svoji závislost na kávě :-D

Mimochodem, co pak Božský s Covidem??
Tereza
Expert Boarder
graphgraph

Ahojte všichni, děkuju vám, že pokračujete a dál píšete a taky nové přicházíte:) Nepiju dál, už to bude 7 měsíců, překonávám sama sebe.

Závislost na látce existuje, protože má člověk abstinenční příznaky. A ti vojáci, to jsem taky slyšela. Vysvětlení je, že tihle lidé nemají závislý mozek, jako my. Proto se mohli závislosti hned vzdát. Ale určitě ne úplně všichni. Závislý mozek právě funguje uplně jinak, je to mozek traumatizovaný, a proto se stane závislý.

JInak co mě ted trápí, zjistila jsem, že jsem ten alkohol používala i jako uspokojení ega. Byla jsem ráda středem pozornosti. A na párty mi to šlo velmi dobře. Vtipná, veselá a až do konce. Měla jsem spoustu "přátel". Ale i kolem mě to víc jakoby žilo celkově. Ted si příjdu v takovém mezipřechodu. Když nemám moc práce a jsem sama, tak mi to nevadí. CHodím do lesa, cvičim si atd. Jsem ráda už sama. Ale když musim být v práci, vidím všude kolem ty lidi, co byli "přátelé" a já jsem už outsider. Je to jako koukat se na fotky, který už nechci vidět. Nevím, jeslti máte někdo podobnou zkušenost. Zachvíli ale končí moje pracovní sezona a s tím i tohle, takže to zas tak neřešim, ale je to nepříjemné. Ozývá se EGO, a řiká, hele už nejsi ve středu pozornosti a už nemáš kámoše:) Logicky vidim tu lež. Ale stejně mi to nějak vadí. Musím to odhalit ))))
Přijdu si jako detektiv, který sbírá kousky svojí duše a skládá zpět k sobě. Uřímnost mi pomáhá. Přijde mi, že kolem mě jsou hodně lidi neupřímní. Jsem ráda, že tady můžu napsat co cítím. Všem hodně zdaru!
R
¨
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 03/03/2023 05:35 Provedl: Suzanne.

A ještě k tý náhradě závislosti, já mam problém s kafem:)))
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...81828384858687...134
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter