Re: Společně začít... Před 2 rok, 2 měsíce
|
|
Dobré ráno,
tak to vypadá na další, střízlivý víkend. Dnes nebudu pít a o víkendu nejspíš také ne. Nejspíš určitě ne!
Pokojem už voní výborná káva. Nebojte děvčata, v tom také jedu. Stačí mi 1- 2 denně, ale kávu miluju a nedělá mi problém, takže si vychutnávám každý doušek.
Sladké - co jsem přestala pít, vrátila jsem se ke sportu. Opravdovému, ne jen chodit se psem do večerky pro pivo. Od té doby, co jsem přestala do sebe lít ten jed, mám neskutečné množství energie na sport. Z toho mám radost. Takže hodně spálím, ale ještě se pověnuju jídelníčku, protože jíst čokoládu jako krajíc chleba není úplně OK
Terezko - Pan Božský se od doby, kdy hlásil, že má covid, neozval. Nijak tím netrpím  Rozloučili jsme se s tím, že se ozve, až bude zdravý. Mohla jsem se ozvat já, ale neudělám to. Je to muž, který je velmi úspěšný, nejspíš workoholik. Pravděpodobně zvyklý na neustálou pozornost různých zlatokopek. Teď se hodně věnuju sobě a jestli je závislý na práci, je to závislost jako jakákoliv jiná a mně nepřekvapuje, že si do života zase přitahuju další závislou osobu, když nemám sama v sobě vše vyřešeno. Pokud se ozve, půjdu s ním ven, pokud ne, taky OK. Nechávám to plynout.
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Rachel,
jak jinak - stejnou věc právě řeším
Už jsem psala, že rockové přátele jsem opustila již před léty. Nešlo to, jak jsem přišla do hospody, urvala jsem pro sebe pozornost všech. O následcích pro další dny, jsem psala taky. Nedokázala jsem přestat chodit hned, ale třeba jen 2x za měsíc, ale bylo mi stále více zle, takže jsem to nakonec úplně utnula. Pamatuju se, že bylo léto, mně bylo doma tak smutno, že jsem se psem na procházce na ně aspoň z dálky koukala. Najednou jsem nikoho nezajímala, nikdo nezavolal...Takové to bylo přátelství.
Teď řeším něco podobného, ale pro změnu s prací - je opravdu velmi náročná, ale díky ní jsem dosáhla určité společenské prestiže a uznání (no hnus jenom to píšu). Mně takhle vůbec nenapadlo přemýšlet, ale navedla mě na to psycholožka. Já mám k té práci teď úplný odpor, chci skončit úplně, ale zároveň se ozývá moje nízké sebevědomí a sebehodnota - a co jako budeš? Už úplně pro všechny nezajímavá. Ego a démon cítí příležitost. Tak takhle Rachel pracují naše závislé mozky. Není náhodou, že teď čtu knížku o autenticitě. Kdo vlastně jsem, když sundám další masku "úspěšné" ženy? No, to zatím nevím. Moje masky různých rolí překryly velmi dobře moje vlastní já...
Přeji všem krásný, střízlivý víkend
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Rachel,
obrovská gratulace a respekt k 7 měsícům a překonání sebe sama. To je panečku, úspěch a ne někde zvracet do záchodu. Bravo!!! 
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Ahoooj, tu sa to teda rozbehlo za ten týždeň, čo som tu nebola
V prvom rade vítam Roberta, cíť sa ako doma
Libuš, gratulujem k dvom mesiacom, Rachel k siedmym  a Terezka, hádam nemusíš byť na seba až taká prísna
Vospolok, no to bol teda týždeň.. celkovo 3x som sa presvedčila, že to, čo robíme, dobre robíme  začnem pekne poporiadku..
V sobotu sa môj manžel rozhodol, že si vyhodí z kopýtka a vypil skoro všetko, čo sme doma mali  trošku ma to chcelo vyviesť z rovnováhy, preto som si išla skôr ľahnúť a na druhý deň, keď som ho videla, som sa 1x presvedčila.. v ten deň večer som si šla posedieť s kamarátkami (postupne si pridávam situácie, ktoré som trávila s pohárikom v ruke, a snažím sa ich tráviť s nealkom v ruke  ), ale to som zvládala už ťažšie, keďže sa s radlerom nedostavil ten pocit pohody a uvoľnenia, na ktorý som bola za roky s nimi zvyknutá, takže som sa tešila len zas a znova do postele a cítila sa nepríjemne.. no na druhý deň som sa presvedčila 2x, lebo väčšinou tieto stretnutia dopadli tak, že som sa doma ešte dorazila fľašou, aby mi nebolo málo  a viete si predstaviť, ako som "fungovala" na druhý deň.. no v to ráno sa stalo nešťastie a syna mi brala rýchla do nemocnice a ja som nemusela riešiť, či nafúkam, keď sadnem do auta, mala som plno energie na celodenné behačky a na zvládnutie celej náročnej situácie , ktorá sa pretiahla na niekoľko dní.. a ja som sa po tých dňoch 3x presvedčila! Síce stres a vypätie doľahli na mňa tak, že som už bojovala sama so sebou a nutkaním sa napiť a uvoľniť sa a ešte včera som sa necítila dobre, ale dnes viem, že som za tento týždeň vyhrala veľmi veľa!!!
|
|
|
|
|
|
|
Alkohol je tu stále prítomný, je v mojej hlave so mnou neustále, no už nie ako nutkavá potreba piť, ale ako veľmi smutná a ťaživá spomienka..
Zároveň som si všimla, že som "odpuchla" a schudla, moja pleť je vypnutejšia.. toto sa u mňa udialo po mesiaci, no stále hľadám stratenú energiu a ešte tie nejaké mozgové bunky mi chýbajú ku šťastiu 
|
|
|
|
|
|
|
A ešte - milujem vaše filozofické alebo psychologické (?) debaty, rozpravy, myšlienky.. Libuš, Rachel, Terezka, Michal B, naozaj, veľmi dobre sa o tom premýšľa a človek sa v tých úvahách vidí, vďaka  na strane druhej, trošku ma desí, že môj chorý mozog nevie nič také vyplodiť, snáď sa to napraví  nie vždy to tak bolo, bola som hĺbavá, no alkohol sploští osobnosť, emócie, vnímanie..
A odkazy na you tube, Libuš, len tak ďalej! Super sa to počúva!
|
|
|
|
|
|
|
Děkuji za přivítání.Drzim ti palce
|
|
Robert
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Robert napsal:
Děkuji za přivítání.Drzim ti palce
Ďakujem, aj ja tebe  trošku som ťa zachytila na fóre, ale asi nie všetky príspevky, tak ak sa budem opakovať v otázkach, ospravedlňujem sa  v prvom rade, je mi ľúto, čo sa ti stalo, ťažko sa hľadajú slová povzbudenia.. nepoznáme sa, ale ver, že veľa z nás si tu prežilo ťažké chvíle, a možno aj preto sme sa tu všetci stretli, lebo náš smútok, žiaľ, bolesť, emócie, ktoré nevieme zvládnuť, sme sa snažili prepiť, utlmiť, ukončiť.. Máš môj obdiv a rešpekt, že napriek všetkému to nevzdávaš a ideš ďalej, snažíš sa! Pošmyknutie k tomu patrí, dôležité je ísť ísť ísť.. No myslím, že nehľadáš slová útechy, ale podporu a pomoc v abstinencii, ja sama nie som zrovna ukážkový prípad, ale snažím sa a teraz cítim, že by sa to mohlo podariť aj vďaka ľuďom tu! Keďže si nepil tri mesiace, vieš, aká je to tŕnistá, neistá a krehká cesta, možno sa skús sústrediť (mne to pomáha) na väčšie ciele.. Ja som presne vedela, čo ma čaká v prvé dni, pre mňa začalo to práve orechové po dvoch - troch týždňoch, keď začala pracovať psychika (veď si to zvládla, kľudne sa napi, bude to už iné, ten absťák nebol až taký strašný, a to čo budeš robiť bez vína?) a stanovila som si, že vydržím 100 dní, iba 100, nie je to navždy, je to len 100 a ten čas využijem na ozdravenie samej seba, spoznanie sa, skúsim sa naučiť pracovať s pocitmi za triezva, skúsim situácie, ktoré som prežívala opitá prežiť triezva.. A po tých 100 dňoch sa zamyslím a obzriem sa späť a opäť sa rozhodnem a verím, že sa rozhodnem správne! Možno si stanov podobné číslo,resp nejakú situáciu, niečo väčšie, čo ťa posunie ďalej, čo chceš prekonať.. A neviem, či si pil aj predtým, alebo až potom? Koľko? Pravidelne? V ťahoch? Vie okolie, že si alkoholik? Skúšal si podporu odborníka?
|
|
|
|
|
|
|
Dobrý večer...po pětidenním maratonu s tvrdým alkoholem jsem dnes skončil...nikdy jsem nepil každý den (pivo ano) ale takové výpadky jako teď jsem mával jednou měsíčně...držte palce je mi brutálně zle noc bude těžká
|
|
Erik
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
To je od tebe moc hezké a poučné.Je to dobrý nápad dát si cíl a pak zvážit.Predtim jsem nepil jsem v pohodě kluk co má dobrou práci a zázemí.Piji třeba 2x týdne ale opravdu do mrtvá strašně stavy a ostuda.Tri měsíce jsem se držel ale pak jsem šel s kamarádem do restaurace na pokec a on koupil pití a já hrdina jsem si řekl však co pro jednou a už to bylo.Snazim se od kamarádů distancovat ale je mi dost smutno.Ted mám v kalendáři jen pět čárek pět dní co vůbec nepíji tak snad se nezlomim chci se držet a udělám pro to vše.Mam už i psychouse.Dekuji za zájem a hezký víkend
|
|
Robert
Junior Boarder
|
|
|
|