Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...84858687888990...134
Dolů
Téma: Společně začít...
Re: Společně začít... Před 2 rok, 2 měsíce  
Rachel napsal:
Úzkost si velmi dobře vybavuji. Pořád se mnou Kontrolované pití v našem stavu není možné. Jak je bažení, nejde pít kontrolovaně. Možná, ale to čistá spekulace, když si člověk všechno vyčistí a zbaví se traumat, tak mu to půjde....

Kontrolované pití jsem v podstatě praktikovala několik let - 2 piva. Je pravda, že jsem občas vypila láhev dobrého rumu (cca 1x za 3 měs). Prostě jsem si dovolila jen 2 piva, ale co mohu přiznat - je to na nic. Démon jen dřímá a čeká na příležitost. Stejně jsem se necítila dobře, stejně jsem měla úzkosti a nemohla spát. Moje tělo i duše mě prostě už vedly k vyřešení problému.
O kontrolovaném pití mluví i moje terapeutka. Někteří lidé si opravdu vyčistí bordel v sobě a pak si příležitostně (oslavy, Vánoce atd.) dají a nemají problém. Někteří se k láhvi nemohou ani přiblížit...Rachel já si myslím, že my obě jsme alkohol používaly jako berlu a v okamžiku, kdy projdeme tím temným údolím - léčení traumat, nalezení sama sebe atd., už alkohol potřebovat nebudeme. Tedy, když budu mluvit za sebe, mám k tomu stále větší odpor a vůbec si nechci zakalit čistou mysl a uzdravující se tělo.
Co se mi stává v obchodě - jdu nakoupit a najednou se přistihnu, jak stojím u regálů s tvrdým alkoholem. Není to bažení, nevím, co to je, normálně tam stojím, koukám na ty láhve jako tele na nový vrata, jako bych to nebyla ani já, pak se jakoby probudím, vůbec nechápu, kde jsem se tam vzala a jdu dál. Takže, až takovou moc má démon. Musí být ze mě už fakt nasr... Já jsem totiž dost paličák, když se pro něco rozhodnu, jen tak se mnou nic nepohne Proto dnes nebudu pít a nejspíš ani celý březen, chci totiž vědět, co se skrývá za magickým číslem 100
Libuš
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Kristína napsal:
Erik, ako sa držíš?
Mňa dosť ničila aj úzkosť okrem iného, ale všetko má svoj začiatok a koniec, tak vydrž! Nie si v tom sám!

Rachel, presne tak.. Čaká nás nový život, skúsme to nepos... tentokrát a žiť, nie piť!

Kristino tak zatím dobrý...ten první den a první noc byla hrozná zvracel jsem i po hltu černého čaje...včera už lepší ale boleli játra jako svině...dnes ráno jsem byl na nákupu procházel kolem regálů s alkoholem a chtěl na celý kaufland zařvat ty hajzleeeee!!!
Erik
Fresh Boarder
graphgraph

Erik napsal:
[
Kristino tak zatím dobrý...ten první den a první noc byla hrozná zvracel jsem i po hltu černého čaje...včera už lepší ale boleli játra jako svině...dnes ráno jsem byl na nákupu procházel kolem regálů s alkoholem a chtěl na celý kaufland zařvat ty hajzleeeee!!![/quote]

Tahle paní toho má asi taky plné zuby:
www.youtube.com/watch?v=Fya4Wt7TMOg

Proč pít kontrolovaně, když je to takový hnus, že? Játra mě také hodně bolela, tak mě napadá, že i zažívací problémy s mojí abstinencí, zmizely. Na to jsem úplně už zapomněla. Nepít je fajn. Hodně pij (myslím vodu), odpočívej, pokud možno, běž na vzduch a ono se to za pár dnů srovná. Co bude dál? Je jen na Tobě. Kaufland Ti to do pusy neleje, jen pružně reagují na poptávku - a že tam toho je!!! Jenomže já jim na to se..
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Libuš napsal:

Proč pít kontrolovaně, když je to takový hnus, že? Játra mě také hodně bolela, tak mě napadá, že i zažívací problémy s mojí abstinencí, zmizely. Na to jsem úplně už zapomněla. Nepít je fajn. Hodně pij (myslím vodu), odpočívej, pokud možno, běž na vzduch a ono se to za pár dnů srovná. Co bude dál? Je jen na Tobě. Kaufland Ti to do pusy neleje, jen pružně reagují na poptávku - a že tam toho je!!! Jenomže já jim na to se..

Když ono ten kaufland je jen malá kapka v moři kde ďábel číhá...přijel jsem z nákupu zaparkoval v garáži a jen tak spontánně jsem šel k horskymu kolu a říkám mu...tak broučku začne sluníčko a my dva začneme sportovat...a v tu chvíli jsem si uvědomil kolik kiosku a stánků je u nás v lesích kolem cyklostezek kde všude si můžeš a rád dával pivo...............
Erik
Fresh Boarder
graphgraph

Libuš napsal:

Když ono ten kaufland je jen malá kapka v moři kde ďábel číhá...přijel jsem z nákupu zaparkoval v garáži a jen tak spontánně jsem šel k horskymu kolu a říkám mu...tak broučku začne sluníčko a my dva začneme sportovat...a v tu chvíli jsem si uvědomil kolik kiosku a stánků je u nás v lesích kolem cyklostezek kde všude si můžeš a rád dával pivo...............
Erik
Fresh Boarder
graphgraph

Tak to víš, že jo. Už jsem o tom psala. S odstupem 2 měsíců to vidím jinak. Trénuju na léto - začala mi chutnat kofola

Až vyjedu, dám vědět, jestli mi chutná i v tom kiosku
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Libus, za magickym cislem 100 se skryva dalsi kopec s prevysenim 100 a pak dalsi. Obcas to sklouzne a pak zase slapat. Jako na bezkach. Drina, pot a slzy .
MichalB
Platinum Boarder
graphgraph

A zatnuty zuby a zvykaci svaly, az z toho jsou krece
Skvele se drzite
Erika
Platinum Boarder
graphgraph

MichalB napsal:
Libus, za magickym cislem 100 se skryva dalsi kopec s prevysenim 100 a pak dalsi. Obcas to sklouzne a pak zase slapat. Jako na bezkach. Drina, pot a slzy .

Michale, vždyť já vím, je to doživotní příběh. Ale na běžkách není jen dřina, pot a slzy. Já například běhám na pohodu - endorfíny, dobrý pocit, krásná panoramata

Abstinenci teď beru jako dobrodružství, objevuji různá tajná zákoutí. Zrovna dnes jsem měla tak příjemný pocit. Žádná euforie, ale klid v duši. To jsem léta nezažila. Baví mě to, i když jsou to často slzy a zaťaté zuby.
Eriko, děkujeme za podporu. Ostatní určitě také potěší
Libuš
Gold Boarder
graphgraph

Libuš, asi to tak bude s tím traumatem. Rozhodně zatím nehodlám zkoušet kontrolované pití. V různých etapách života se mi taky dlouhodobě dařilo pít kontrolovaně. Vždycky se to ale někde zvrtlo, i když to trvalo. Jednu dobu jsem pila večer dvě sklenice vína, trochu víc jak půl lahve. Dlouho se mi to dařilo. Jednou ale jsem vypila lahev, z toho byla kočka a musela sem vyproštovat. A stejně jsem to ráno cítila. V porovnání s abstinencí sem se ráno budila špatně vyspaná a těžká.

Momentálně jsem pomalu u konce pracovního vypětí a bez alkoholu. Jsem dobrá:))))

Věc, která mi v tuto chvíli přijde extremně důležitá, je sebepozorování. Praktikuji pozornost sama k sobě a snažím se se nesoudit. To mi tedy hoodně pomáhá.

hodně sil všem!
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...84858687888990...134
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter