Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345678...28
Dolů
Téma: Náběh na alkoholismus?
#9564
Náběh na alkoholismus? Před 11 rok, 8 měsíce  
Je mi 25 a s alkoholem se více či méně potýkám asi 10-11 let. Piju příležitostně pivo a problém je v tom že často se mi stane že se přestanu ovládát a piju dokud mám peníze nebo alkohol. Nepiju každý den ale když už tak to stojí za to. Posledního půl roku docházím k psychiatrovi - zřejmě díky alkoholu jsem začal mít problémy s labilní psychikou. Ty jsem měl už v dětství a úspěšně jsem je vyléčil.

Poslední dobou je to se mnou horší a horší, v opilosti jsem sprostý na svou přítelkyni, agresivní, začíná mi přeskakovat(hraní automatů, útěky z akcí..., pomatené myšlenky, sklony ke krádežím resp. obecně kriminálnímu jednání).

Snažil jsem se přestat už nespočetně krát, chvíli to vydržím ale pak si nějakou cestu k alkoholu najdu.

Problém vidím jednak v tom že v mém okolí pijí takto nezdravým způsobem všichni a vlastně ani neznám někoho kdo by abstinoval nebo pil normálně. A taky v tom že jaksi postrádám smysl života. Nevím co mám dělat a co je můj cíl. Po dětech ještě netoužím, práce mě baví a vydělává mi i dost peněz. Práce a alkohol jsou jediné moje dvě aktivity resp. věci ve kterých se realizuji.

Docela mi pomáhal neurol, jenže průser je když neodhadnu že se zas blíží moje nálada, nedám si ho a opiju se.

Už mě to štve a cítím se strašně unavený, vůbec si nepřipadám jako na vrcholu sil(což bych v 25ti měl být).

Můj plán je zajít za doktorem, nechat se vyšetřit(játra, krev apod - doufám že jsem si ještě neuhnal nějakou nemoc), začátek nějak přežít s pomocí neurolu nebo něčeho podobného. Dokáže mě "ukotvit", takže zvládám ovládat potřebu pít. Jenže co dál? Vím že řešením je nepít ale nevím jestli to zvládnu. Jsem poměrně logicky uvažující člověk a vím že mi po pití bude zle ... ale ten pocit když si ráno v opici můžu dát pivo a "spravit" se tak ... opravdu neznám nic lepšího a nevím jestli si to dokážu upírat.

Zrovna v pátek jsem absolvoval nebývale brutální pitku, z celého dne si pamatuju sotva pár hodin ... a účet 1,5láhve rumu a cca 20 piv ... to už není normální a chci to řešit. Je mi zle psychicky i fyzicky, od té doby pořádně nespím a je mi jedním slovem prostě zle, návaly horka, zimy, bolest žaludku, nekončící průjem... Poradí mi někdo co dál?
bender

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9566
Re: Náběh na alkoholismus? Před 11 rok, 8 měsíce  
Faktem je,že stavy které prožíváš jsou důsledkem tvého pití.Jak udáváš nemáš už kontrolu nad svým pitím-což je znakem alkoholismu,stejně jako okna-výpadky paměti,když piješ.Těch znaků je zcela určitě víc.Znamenají pro tebe jediné-ANO,STAK JSI SE ZÁVISLÝ.ANO,JSI ALKOHOLIK.Tvůj názor je,že bez toho si nedovedeš představit svůj život-i když to už považuješ za problém.Můžeš namítnout nepiju každý den,mám práci,nejsem jako bezdomovci...Zatím to tak je,ZATÍM.Zatím piješ v kvartálech a termíny se začnou zkracovat a délka pití prodlužovat bez ohledu,že musíš do práce,bez ohledu,že nebude peněz na jídlo na byt.Doporučila bych ti přečít všechny příspěvky všech kategorií at´se seznámíš s tím co tě čeká pokud nepřestaneš.Není to scifi-je to ze života a smrti alkoholiků a jejich nejbližších.Tady je pravda o celé šílené nemoci,která se už stala i tvojí součástí.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9567
Re: Náběh na alkoholismus? Před 11 rok, 8 měsíce  
Tohle fórum už chvíli projíždím a vím co mě čeká, velice dobře to vím. Ale to co nevím je, jak se odrazit ode dna. Lidi říkají "tak přestaň pít", jenže to pro mě není tak jednoduché. Potřeboval bych nějaký nový smysl života, impuls neskončit jako troska...

Možná jsem blbě zvolil název tématu, Tvé konstatování že jsem alkoholik pro mě není až taková novinka. Jenže co teď? Jít se někam léčit na 3 měsíce bych nezvládnul. Neměl bych práci a bez ní by to bylo ještě horší.

Nad hladinou mě drží už pouze moje přítelkyně a ta práce...

Četl jsem i "13tý stupeň opilosti", kamarádovi se upil otec - umřel na cirhózu a dost dobře vím jak hrozná to je smrt ... umírat na pomalou otravu vlastním tělem.

Svůj problém přiznávám, a teď se ptám "Co dál?". Pomůže mi s tím psychiatr? Moje zkušenosti s psychiatrem nejsou kdovíjak valné...
bender

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9568
Re: Náběh na alkoholismus? Před 11 rok, 8 měsíce  
Tvoje zkušenosti s psychiatry nejsou dobré,protože jsi musel před nimi spoustu věcí tajit.Bál ses jich a jejich odhalení.Nebyla u tebe naprostá upřímnost.Ted´se situace trochu změnila.Být tebou začala bych nejprve u psychiatra zcela upřímně a bez obalu bych mu všechno o sobě řekla.Opravdu budeš potřebovat léky,tvá psychika se působením alkoholu vychýlila z normálu-počítej,že to vyžadovat delší dobu léčby.požádala bych zároven´i o Antabus.S ním ti rozpití se nehrozí.A opravdu se zařadila mezi člena AA v místě bydliště.Co se týká tvého života a jeho směrování?To pití ti s tím zamíchalo a pořádně!Tady už pomůže psychoterapie-tu si můžeš zajistit přes psychiatra.Počítej s tím,že léčba alkoholismu spočívá v tom co nejlépe poznat a porozumnět sám sobě.Toto opravdu trvá-rozhodně to není záležitost jediné návštěvy a jediného pohovoru.Doporučuju obrnit se trpělivostí a nic nevzdávat,krom pokusů pokračovat v pití dál.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9569
Re: Náběh na alkoholismus? Před 11 rok, 8 měsíce  
No, upřímně ... snažil jsem se být naprosto upřímný. Spíš mám pocit že jsem to podal špatně, ne dost důrazně nebo si psychiatr myslel že to není tak vážné. Ještě se mi nestalo že bych k němu přišel na návštěvu v nějaké velké depresi, občas se i nasmějem... tak si možná myslel že to není tak hrozné.

Ale dám na Tvou radu a zkusím to ještě jednou a upřímněji. Já už ani nevím jestli jsem byl nejdřív nespokojený se životem a kvůli tomu začal pít nebo to bylo naopak.

Blbé je že mě ve čtvrtek čeká rockový festival. Vzhledem k tomu jak zle mi je teď, si myslím že se ovládnu - taky jsem slíbil že budu řídit abych to měl pojištěné.

Otázku zda to řešit s psychiatrem tedy beru za zodpovězenou. Myslíš že má cenu zajít i za obvodním lékařem? Chtěl jsem mu říct ať mi udělá testy krve, jater a tak, případně napíše nějaké vitamíny. Moje tělesná schránka je na tom teď snad ještě hůř než psychika.

Ten Antabus nevím nevím, zvracení už jsem přepil mnohokrát... Myslíš že fakt pomůže?

Máš nějakou osobní zkušenost s AA? Po přečtení jejich 12ti pravidel jsem získal spíše dojem že se jedná o nějakou sektu...

Každopádně díky za odpovědi, potřebuju trochu nasměrovat a taky ujištění že dělám dobře ... Psychicky na tom teď taky nejsem zrovna růžově. Často jsem šel spát s tím že bych raději v noci umřel a už se nikdy neprobudil... Ale jen co jsem se tady svěřil, je mi o trošičku líp.
bender

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9572
Re: Náběh na alkoholismus? Před 11 rok, 8 měsíce  
Ještě by mě zajímalo, co si o mém stavu myslíš? Jsem na tom hodně špatně nebo mám prostě nakročené do pekel ale neměl by být problém to zvrátit?
bender

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9573
Re: Náběh na alkoholismus? Před 11 rok, 8 měsíce  
Pokud svého psychiatra upřímně nepožádáš o pomoc už co se týká tvého alkoholického pití?Nemá proč ti chtít pomoct,protože ví,že to je zbytečné zbytečně mrhat energií tam,kde sis svůj problém sám nepřiznal.Co se týká tvé psychiky-tam ti alkohol udělal svoje.Máš nyní v hlavě pořádný zmatek-toto srovnají léky a psychoterapie.Co se týká Antabusu?Nejsou to léky,které vyvolávají zvracení-tzv.blinkačky.Tato metoda vyvolat v alkoholikovi nechut´k alkoholu tímto způsobem už je dávnou minulostí.Nahradila ji metoda přiznání si svého alkoholismu tak jak je,jako nemoci,kterou alkoholismus je.Cestou porozumnění sám sobě a pochopení celé své své závislosti,která je v širokém spektru ale u alkoholika se projevije především i když nejen v souvislosti k alkoholu.AA se sice mnohým zdá jako sekta.Je to jen pro slovíčko Bůh,které se tam často vyskytuje.Ve skutečnosti si každý pod tímto pojmem může představit cokoliv,před čím si uchoval úctu a čemu je schopen věřit.Může to být moc přírody a jejího dění,prostě cokoliv o čem je sám schopen přiznat,že přesahuje jeho samotného.Pokud člověk chodí déle do AA sám poznává,že celý program uzdravení,který AA nabízí funguje a má svoji logiku.Začneš se postupně řídit principy,které ses bud´nenaučil,nebo jsi neznal.Na základě těchto principů se život alkoholika stává nikoliv složitý ale velice jednodužší a mnohem kvalitnější,než znal kdy předtím.Poznáš sám,že život bez alkoholu je to nejlepší,co jsi kdy poznal.Co se týká obvodního?Zašla bych si i k němu a nechala si udělat jaterní vyšetření a pod.abyc měla jistotu a s ní i klidnou duši.ŽÍT VE STRACHU A POCHYBNOSTECH JE TEN NEJHORŠÍ ÚDĚL,KTERÝ SI ČLOVĚK MŮŽE PŘICHYSTAT.JEDNÉ POCHYBNOSTI SES ZBAVIL-UŽ VÍŠ PRAVDU-JSI ALKOHOLIK.TED´JE UŽ JEN NA TOBĚ ABY SES POSTUPNĚ ZAČAL ZBAVOVAT TĚCH DALŠÍCH,KTERÉ TĚ TRÁPÍ.Hodně štěstí.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9577
Re: Náběh na alkoholismus? Před 11 rok, 8 měsíce  
Bendere, zajdi k obvodnímu, požádej o testy, klidně vyměň psychiatra,na AA zajdi sám osobně se přesvědčit, poslouchej, posuď sám, tam najdeš spoustu rad, nápadů, a zkušeností jiných. Budeš mít motivaci, uvidíš, že ta abstinence není tak hrozná, jak hezky jde bez alkoholu žít.Cítíš, že s Tebou něco je špatně, což je dobře, makej na sobě, za chvilku Ti to bude jedno a bude pozdě.I v 25 letech si můžeš zničit život.Chlast Tě dostane!!!!!!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9578
Re: Náběh na alkoholismus? Před 11 rok, 8 měsíce  
Díky za odpovědi, nečekal jsem že tady najdu tak pozitivní reakce .

Bylo mi zle tak jsem si lehnul a přemýšlel, k tomu psychiatrovi jsem fakt nebyl 100% upřímný. Teď to vím a změním to.
bender

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9581
Re: Náběh na alkoholismus? Před 11 rok, 8 měsíce  
Nic ale neoddaluj, však Ty se dáš dohromady, přestane pít, přijdeš na chuť životu bez chlastu, budeš si užívat dobrého života, smát se, jde to!!!Věřím Ti!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12345678...28
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter