Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Agresivní otec - v opilosti mi zlomil ruku
#209
Agresivní otec - v opilosti mi zlomil ruku Před 14 rok, 2 měsíce  
Jsem tu z důvodů dlouhodobého zoufalství, je mi 22, můj otec si vždycky rád "přihnul" před cca 5 lety odešel do důchodu už před odchodem pil cca 3x týdně vodku... dnes dá velkou flašku DENNĚ... už se u něj projevuje degradace osobnosti, dlouho do noci mě a matce sprostě nadává, to že já jdu druhý den do školy a matka do práce ho nezajímá, on nepracuje a přes den se vyspí, jeho výstupy vyvrcholují i v agresivitu - na matku několikrát vytáhl nůž, mě zlomil ruku... Nejhorší je, že neni vůle ke zlepšení - matka mu na alkohol i přispívá - stáhl jí k tomu a teď pije taky. Já s tím sama nic nenadělám - jsem na pracující matce částečně finančně závislá - studuji. Opíjejí se doma,tak si nejsem jistá zda-li to okolí přehlíží,nebo si toho jen nikdo nevšiml.Existuje vůbec nějaká pomoc?
Kateřina

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#227
Re: Agresivní otec - v opilosti mi zlomil ruku Před 14 rok, 1 měsíc  
Milá Kateřino, napsal jsem Vám už v návštěvní knize, ale zde je kopie mé odpovědi:

Vaše situace je složitá, ale není neřešitelná. V případě, že Vás a Vaši matku otec agresivně popouzí, dokonce Vám zlomil ruku, doporučuji při další atace násilí toto nějakým způsobem nahrát na záznamové zařízení (nejlépe kameru) a toto pak mít jako důkazní materiál k tresnímu oznámení a také k případnému soudnímu řízení. Alkoholická agresivita je závažná věc a v opilosti může být někdy i životu nebezpečná. Policie může na určitou dobu přikázat Vašemu otci, aby nevstupoval do místa bydliště, kde Vás a Vaši matku ohrožuje, pokud by byl i nadále byl agresivní, doporučuji věc řešit soudně - je pak možné nařídit ústavní léčbu nebo jsou i jiná sankční opatření (je jich více). Bohužel asi rozumná domluva s Vaším otcem alkoholikem nebude, pokud jak píšete, je už jeho osobnost degradovaná a nemá zábrany.
Stažení druhého z manželů k pití není až tak častý jev (většinou se nepijící osoba snaží pijící vést k nepití), ale stává se to. Myslím si, že pití Vaší maminky je jakousi berličkou v situaci - alkohol jí ulevuje a nemusí se tolik trápit svým manželem. Vy jste zřejmě jediná, která má sílu a chce tuto situaci řešit. Co si myslí okolí je druhá věc.
Doporučuji stát při Vaší matce, vést ji k nepití, co se týče Vašeho otce udělejte potřebné kroky a jak to bude jen trošku možné, zvažte odstěhování od rodičů. Obávám se ale, že je možné, že by mohla Vaše maminka pít i nadále, pokud byste se odstěhovala nyní (což neuděláte, protože studujete). I tak je prognóza dalšího pití Vaší maminky nejistá. U otce se dá říci, že je zřejmě již závislost tak silná, že bez pomocí odborníka ji nezvládne. Podle toho co píšete, asi pomoc ani nebude chtít a bude pít dál, protože mu to vyhovuje a hlavně protože je závislý. U Vás je nezáviděníhodné to, že studujete a nemáte kam jít, protože byste nezvládla nájem. Ale věřte, že jednou bude líp.
MUDr. Zbyněk Mlčoch
MUDr. Zbyněk Mlčoch, provozovatel alkoholik.cz
Administrator
Příspěvky: 28
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
ICQ#: 323586002 Pohlaví: Muž www.zbynekmlcoch.cz Narozeniny: 07/05
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
MUDr. Zbyněk Mlčoch, provozovatel alkoholik.cz
 
#402
Re: Agresivní otec - v opilosti mi zlomil ruku Před 14 rok, 1 měsíc  
Katko,
alkoholismus rodičů je jedna věc k řešení ( na to jsi myslím už dostala odpověď) a druhá věc je tvůj život a tvoje studium.
Můj názor je, že by jsi si měla najít jiné bydlení. Znám spoustu studentů, kteří studuují a mají například společně pronajatý byt a chodí na brigády. Záleží na tom, odkud jsi, ale určitě se dá něco vymyslet. Hlídání dětí, práce v supermarketu, atd., Také můžeš v krajním případě přerušit studium, jít do práce, našetřit si peníze a dokončit školu za rok, dva. Nebo změnit denní studium na dálkové, kombinované. Tvoji rodiče tě ničí, bere ti to čas, energii, měla bys od nich odejít. Mamince můžeš pomáhat i pokud nebudeš s ní v jednom domě. Stejně to musí pochopit sama, tedy to, že nemá pít a jít od táty pryč. Je to hrozný, můj táta taky pije a za 10 let jsem mu nepomohla. Nic ho nepřinutilo k nepití.
hana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter