Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: Manžel, alkohol, agrese
#8572
Manžel, alkohol, agrese Před 12 rok  
Dobrý den. Je mi 25 let, manželovi 29. Máme, nebo lépe řečeno měli bychom hezké manželství, nebýt alkoholu. Jsme spolu 3 roky, ze začátku nepil moc, např.2-3x týdně pivo, dvě. Nyní už je to denně, tak cca 2-8 piv. Sem tam i slivovice a podobně. Nejhorší na tom je, že má pivo spojené s jakoukoli prací, jde se do lesa, pije se celý den pivo, seká se tráva, pivo, jelikož stavíme, práce je pořád, takže alkohol také. Mně nevadí si občas dát, taky si ráda pivo dám, ale ne denně a v takovémto množství. Např. včera jsme byli s kamarády domluveni, že zajdem večer na skleničku. Já samozdřejmě před tím nic nepila, ale manžel do té doby stihl 8 piv, i když věděl, že večer jdem, že si teda může dát tam. Tam si dal další 4, do toho pár panáků(slavili se narozeniny), dnes po obědě si musel pivo opět dát. Nejhorší je, že dříve říkal, že až se dostaví, přestane to. Nyní už říká, neřeš to, na vesnici je to normální. Mně to normální nepřijde, přijde mi, jako bych k němu ztrácela úctu, pořád ton z něj táhne.. Neopíjí se do němoty, to ne. Ale čas od času, když to přežene, je hodně hádavý, schazuje mě, vyčítá...Druhý den se většinou omluví. Nejvíce to přehnal, když notně posilněn mi před celou bandou kamarádu v hospodě, kde byla i půlka vesnice, řekl, ať táhnu do prdele. To jsem mu tenkrát slíbila, že ještě jednou a opravdu potáhnu. Nevím, co mám dělat, kdykoli se jen zmíním, vyletí jak čert z krabičky, hádka...jsem z toho nestastná. Pro něj je prostě normální dát si k práci pivo, po práci pivo...Co mám dělat? moc děkuji
Laura

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8577
Re: Manžel, alkohol, agrese Před 12 rok  
Lauro, vždyť Ty to víš.Jen chceš potvrdit to, co si myslíš.Jistě, dej mu na výběr, buď Ty nebo alkohol.Určitě neustupuj, jsi příliš mladá na to, abys ubíjela svůj život s opilcem, bude to s ním jen horší, smutnější, hnusnější.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8582
Re: Manžel, alkohol, agrese Před 12 rok  
Nebyl by to první případ,kdy se alkoholismus rozjede právě v období,kdy se staví.Pivo,se kopuje pro dělníky,zahání žízen´a podobně.Ty si s ním otevřeně promluv,ale ne když bude mít vypito.Pokus se ho motivovat kolik to stojí peněz,co materiálu by za to mohl koupit.Pokud bude argumentovat s tím,že si to pivo zaslouží?Řekni prosím-ale jedno a doporič mu tyto a podobné stránky.ŘEKNI MU JASNĚ,ŽE MU TO HROZÍ.ZŮSTANE MU BARÁK A DLUHY-A BARÁK PROPIJE.POTOM UŽ MU NIC NEPOMŮŽE.PROTO JSTE NEZAČALI ANI STAVĚT-PROTO JSTE NEZAČI SPOLEČNĚ ŽÍT.Pokus se zjistit,jestli u nich v rodině nebyl alkoholismus,či jiná závislost.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8592
Re: Manžel, alkohol, agrese Před 12 rok  
Co se týče závislosti v rodině, jeho otec, i když je to výborný chlap, už se také během několika piv denně neobejde. Oba dva mají stejný názor-přece nebudeme dělat bez piva, kam by to přišli, kdyby měli dělat o limonádě. Kdykoli se chci o tom s manželem pobavit, je podrážděný a radši odejde. Myslí si, že po stavbě alkohol jako mávnutím proutku zmizí. Jenže u nás je pořád práce dost, jelikož máme veliký barák, stodoly a podobně, práce bude pořád...
Laura

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8594
Re: Manžel, alkohol, agrese Před 12 rok  
To jsou hloupé chlapské kecy, ale jestliže je člověk po pár pivech normální, funguje, ať si dá.Nesmí to být alkoholik.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8603
Re: Manžel, alkohol, agrese Před 12 rok  
Snaží se to oba bagatelizovat.Jeho otec by neměl pít vůbec,měl-li s alkoholem problémy.Jenomže to funguje opačně.Místo,aby šel příkladem,začíná se utvrzovat v tom,že pít už může.Mám návrh-pro vás.Co kdyby jste vy začala navštěvovat ALL ANON-je to sezení pro příbuzné alkoholiků.Nechejte oba at´spolu pijí.Nevšímejte si toho.Musíte se obrnit trpělivostí a vyčkávat.Váš tchán se brzy bude dostávat do alkoholického pití-půjde to rychle-ted´se rozpíjí a snaží se své pití hlídat.Jeho pití se co nevidět vymkne jeho kontrole.Potom může váš manžel konečně pochopit a vidět na svém otci kam si vlastně pomáhá.Kam svým pitím směřuje.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#27025
Re: Manžel, alkohol, agrese Před 9 rok  
Dobrý den.Pokud Vám mohu aspon malinko poradit,utíkejte od takového člověka.Sama jsem si toto prožila,sliby,sliby a jen sliby,pak nadávky,urážky,ponižování,vyhazování.Bude to u Vás čím dál horší.Taky mi spousta lidi radilo,odejdi zavčasu,stáhne tě na dno,ale člověk pokud miluje,pořád toho dotyčného omlouvá,vidí chyby v sebe né v tom opilém člověkovi.U mě to jsou lidé nemocní ,slabí ,mají rádi jen sami sebe,aby se svět točil jen kolem nich.Cokoliv se děje špatně,je to vina druhých,oni jsou ti nepostradatelní a nejlepší.Raději být sama s dětmi než se nechat ponižovat,urážet a strhnout ke dnu.Věřte mi.Držím Vám pěsti pro Vaše štěstí.
Jana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#27200
Re: Manžel, alkohol, agrese Před 9 rok  
Ahoj Lauro,Jana to napsala úplně perfektně,je vidět,že s alkoholikem si prožila peklo,prosím, poslechni ji,mluví z vlastní prožité skutečnosti a já se k ní připojuji,měla jsem takového přítele,ale zavčasu jsem to skončila,jsou to sebeztřední sobci,nic jiného,uteč od něj,dokud je ještě čas!!
Bonnie

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#58627
DOBRE RANO! Před 3 rok, 7 měsíce  
DOBRE RANO,jestli se divite že ve 3.29 někdo píše prispevek- tak to není divne,já jsem vzhůru od půl 1,můj skvělej partner měl opět svůj alkoholovej exces,zkratka spousta rozbiteho skla,bordel,kravál .....
Kdybych s ním neměla 2 děti a nebyla na něm finančně závislá,jsem už dávno pryč.
Toť věc co my matky víme a proto není lehke od alkoholika odejit.A rikejte si co chcete.
Všechny rady marny.Uz vidim jen ten velkej nůž v kuchyni,jak ráda bych ...vy alkoholici nicite sebe, nicite svoje rodiny,poznamenavate svoje děti do budoucích let a není s vámi vůbec řeč.Tech šanci bylo x,stále omlouvám starého ošklivého šedivého alkoholika za jeho odporné věci..sama jsem o 14 let mladší,troufnu si říct kočka.. misto toho abych žila s někým fajn chlapem fajn život.Zcela chápu zeny co tyhle muze v afekty zapichly nebo tak něco...minulej týden jsem byla zmlacena páskem před zraky mého 14- ti leteho syna,....nepreju vám ten pocit a tu zlost co ve vás je protože nějakej zamindrakovanej chlap nemá koule se s tím poprat.
Simona
Fresh Boarder
Příspěvky: 8
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#58628
Re: DOBRE RANO! Před 3 rok, 7 měsíce  
Dobré ráno,tak jste nám tu všem vynadala a vypustila zlost na Vašeho manžela. Vy jste si ho vybrala, tak běžte od něj pryč, vždy je nějaká cesta.
Tady píšou lidi co tomu propadli a chtějí s tím něco dělat a taky dělají.A věřte být alkoholikem není žádná slast a radost.
Postarejte se o to ať nejste finančně závislá a odejděte.
Za Vaši situaci my tu nemůžeme a ani to neovlivníme.Přeji Vám ať to vyřešíte.
Maris
Platinum Boarder
Příspěvky: 873
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter